5 απλές στρατηγικές από βιβλία ανατροφής που είναι όντως αποτελεσματικές - Childit
Now Reading
5 απλές στρατηγικές από βιβλία ανατροφής που είναι όντως αποτελεσματικές

5 απλές στρατηγικές από βιβλία ανατροφής που είναι όντως αποτελεσματικές

H συγγραφέας και blogger Amy B. Chesler στο Scary mommy έκανε τη μελέτη της και μας προσφέρει 5 χρήσιμα γονεϊκά tips

Η γονεϊκότητα μπορεί να είναι μια εμπειρία από θαυμάσια μέχρι περιστασιακά αποθαρρυντική. Το να είσαι γονιός είναι εντυπωσιακό, συγκινητικό και μερικές φορές ανατριχιαστικό και τίποτα δεν μπορεί πραγματικά να σας προετοιμάσει για αυτό σωστά. Εκεί που είσαι μέσα στις πάνες βρίσκεσαι ξαφνικά να σχεδιάζεις ένα πάρτι αποφοίτησης και δεν υπάρχει κανένα αλάνθαστο εγχειρίδιο ή τέλεια συμβουλή για να σε οδηγήσει στη διαδικασία.

Μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μόνο με τα εργαλεία που έχουμε και ελπίζουμε ότι είναι αρκετό για να ευδοκιμήσουν τα παιδιά μας. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σχετικά με τη γονική μέριμνα από μόνο του: πώς ξέρουμε τι είναι σωστό ή λάθος για τα παιδιά μας; Τι είναι σωστή συμβουλή και τι είναι η άσχετη φλυαρία; Για να προσφέρουμε στους γονείς λίγη σαφήνεια, βρήκαμε μια λίστα με 5 στρατηγικές από βιβλία ανατροφής που πραγματικά λειτουργούν, που μας την προσφέρει η συγγραφέας και blogger Amy B. Chesler στο Scary mommy.

 

  1. Είναι μια κοινή παρανόηση ότι η λέξη «πειθαρχία» σημαίνει τιμωρώ, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει «διδάσκω». Σε αυτό το πνεύμα, το βιβλίο η Ψυχή της Πειθαρχίας (Soul of Discipline) του Δρ. Kim John Payne επιχειρεί να δείξει στους γονείς πώς να καλλιεργούν τον σεβασμό και να ανατρέφουν λειτουργικούς ενήλικες. Το βιβλίο του Payne προσφέρει ενεργά βήματα για τη διαχείριση της συμπεριφοράς των παιδιών τους με σαφή όρια και επικοινωνία. Μια στρατηγική που συζητά ο Payne είναι η μείωση του συντριπτικού αριθμού επιλογών που παρουσιάζονται στα παιδιά κάθε μέρα, με τον γονέα ή τον κηδεμόνα να διατηρεί περισσότερο αυτόν τον έλεγχο. Με άλλα λόγια, για παράδειγμα, αποφύγετε να ρωτήσετε, «Τι θέλετε για δείπνο;» και αντ ‘αυτού προσφέρετε μια μικρότερη επιλογή, «Θέλετε να φάτε σούπα ή μπουκίτσες κοτόπουλου για δείπνο;» Αυτό δίνει στα παιδιά την ψευδαίσθηση του ελέγχου, χωρίς να το κάνει συντριπτικό.

 

  1. Μιλώντας για δείπνο, ένας άλλος κανόνας που αναμφίβολα όλοι έχουμε ακούσει είναι ότι η ανατροφή περνάει από το πιάτο. Ο Δρ Γουίλιαμ Σιρς ήταν ο πρώτος ειδικός στην ανατροφή των γονέων που προσπάθησε πραγματικά να δώσει απαντήσεις ως προς τη διατροφή, στο βιβλίο «Θεραπεύστε το έντερό σας!». Ο Δρ. Sears γράφει βιβλία για γονείς από το 1982, και παρόλο που οι πρακτικές έχουν αλλάξει δραστικά με τα χρόνια, ένα πράγμα παραμένει σίγουρο: η ψυχική υγεία σίγουρα επηρεάζεται από τη σωματική μας υγεία. Ο Δρ. Μπιλ το πήγε ένα βήμα παραπέρα όταν πρότεινε ότι η υγεία του εντέρου μας επηρεάζει άμεσα την υγεία του εγκεφάλου μας. από τότε, πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι έχει δίκιο. Κάτι που φυσικά μας παρακαλεί να αναγνωρίσουμε ότι η συμπεριφορά των παιδιών μας μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από τη διατροφή τους. Με λίγα λόγια, το να υποστηρίζουμε ότι τα παιδιά μας έχουν μια ισορροπημένη, θρεπτική διατροφή συνηγορεί υπέρ της συνολικής τους υγείας. Το οποίο είναι πάντα ένα σπουδαίο, δραστικό βήμα.

 

  1. Το Simplicity Parenting είναι άλλο ένα εξαιρετικό βιβλίο που έγραψε ο Δρ. Πέιν. Σε αυτό, όχι μόνο εστιάζει στο να διατηρήσουμε τον ρόλο μας απλό αποτελώντας μια ζώνη ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τα παιδιά μας, αλλά εστιάζει επίσης στο να διατηρήσουμε οργανικά τον έλεγχο των συναισθημάτων των παιδιών μας. Μια τακτική που τονίζει ο Δρ. Πέιν στο Simplicity Parenting είναι να διατηρείς τα προγράμματα των παιδιών όσο το δυνατόν πιο απλά και/ή ελαφριά. Ο τρέχων υπερβολικός προγραμματισμός και ο υπερβολικός προγραμματισμός της κοινωνίας για τα παιδιά μας έχει την τάση να μας βαλτώνει, προκαλώντας εξάντληση και άγχος στις οικογένειες. Ο Δρ Πέιν καλεί τους γονείς να κάνουν πολλά πράγματα για να επικεντρωθούν εκ νέου τις οικογένειές τους, και ένας από αυτούς θα μιλήσει πραγματικά στην καρδιάς σας: αποφύγετε τον υπερβολικό προγραμματισμό. Τα παιδιά μας δεν χρειάζεται να συμμετέχουν σε κάθε άθλημα ή να τρέχουν από δραστηριότητα σε δραστηριότητα. Ο Payne προτείνει να επιλέγουμε δραστηριότητες που κρατούν τα παιδιά μας αφοσιωμένα και τα βοηθούν να μεγαλώνουν υγιή και δραστήρια, όλα τα άλλα είναι «προαιρετικά».

 

See Also

  1. Μιλώντας για επιλογές, ένα πολυσυζητημένο βιβλίο που αναδεικνύει διαφορετικές οπτικές ή επιλογές των γονιών είναι το Bringing Up Bebe της Pamela Druckerman. Η Ντράκερμαν έγραψε το βιβλίο ως Αμερικανίδα μητέρα που μεγάλωνε τα παιδιά της στη Γαλλία. Σε αυτό αποκαλύπτει τα μυστικά των Γαλλίδων μητέρων που φαίνεται να λύνουν κοινά προβλήματα για τα οποία συχνά παραπονιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τα προβλήματα παιδικού ύπνου και το πώς να κάνουν τα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά τους. Ενώ το βιβλίο έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις, μοιράζεται αρκετές συγκεκριμένες τακτικές που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν οποιονδήποτε γονέα μπορεί να χρειαστεί βοήθεια, ειδικά εκείνους των μωρών. Όπως το “bebe talk”: Η Druckerman εξηγεί ότι στη Γαλλία, οι άνθρωποι δεν πάνε “goo goo”, “gah gah” για τα βρέφη. Μιλούν στα μικρά όπως οι άλλοι άνθρωποι από τη στιγμή που γεννιούνται, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι τα μωρά ακούνε τα πάντα. Με άλλα λόγια, αρχίστε να χρησιμοποιείτε τρόπους (δηλαδή «παρακαλώ» και «ευχαριστώ») τη στιγμή που θα συναντήσετε το παιδί σας και τη στιγμή που θα μπορέσει να μιλήσει, είναι πιο πιθανό να οδηγήσει και με ευγενική καλοσύνη. Μια άλλη γαλλική τακτική που συζητά η Druckerman είναι ότι δεν υπάρχουν «παιδικές τροφές». Τα γαλλικά σχολεία σερβίρουν ένα ισορροπημένο μενού, όπως και τα εστιατόρια. Με άλλα λόγια, παραιτηθείτε από τις “επιλογές για παιδιά” και τα παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με το “μενού ενηλίκων”. Τόσο απλό, αλλά τόσο χρήσιμο.

 

  1. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Raising Good Humans από τη Hunter Clarke-Fields είναι ένα άλλο χρήσιμο βιβλίο που ελπίζει να εμπλέξει τους γονείς στο να «σπάσουν τον κύκλο της αντιδραστικής ανατροφής των παιδιών και να μεγαλώσουν ευγενικά παιδιά με αυτοπεποίθηση». Κάτι που ακούγεται σχεδόν αδύνατο, σωστά; Γιατί ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα πρέπει ποτέ να επιτύχουμε είναι να γαλουχήσουμε τα πληγωμένα μέρη του εαυτού μας, ενώ μεγαλώνουμε τα παιδιά χρησιμοποιώντας μια διαφορετική προσέγγιση. Η Clarke-Fields προσπαθεί να μας βοηθήσει να κάνουμε ακριβώς αυτό: να ανανεώσουμε την γονεϊκή μας προσέγγιση και συνεπώς τις μελλοντικές μας σχέσεις με τα παιδιά μας. Στο βιβλίο της, μοιράζεται πολλές τακτικές για το πώς να γίνεις μια «πιο προσεκτική μαμά». Και παρόλο που οι προτάσεις της δεν είναι «γρήγορες λύσεις» για εξωτερικά προβλήματα, είναι μεταμορφωτικές και εξαιρετικές.

 

Στην ουσία, το βιβλίο υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο κύριες πτυχές της ανατροφής των παιδιών που επηρεάζουν περισσότερο την προσέγγισή μας. Η Clarke-Fields ισχυρίζεται ότι για να είμαστε ο πιο προσεκτικός, συγκεντρωμένος και παρόν γονέας που μπορούμε να είμαστε, πρέπει να σκάψουμε βαθιά και να «απαγκιστρωθούμε» από τις αρνητικές σκέψεις, να διαχειριστούμε τα ερεθίσματα μας και να ασκήσουμε συμπόνια στον εαυτό μας. Εξωτερικά, πρέπει επίσης να διαχειριζόμαστε την επικοινωνία μας με τρόπο ευγενικό και κατάλληλο. Και ξέρω – πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Αλλά η Clarke-Fields υποστηρίζει ότι όσο περισσότερη εσωτερική δουλειά κάνουμε για να θεραπεύσουμε το παρελθόν μας, τόσο περισσότερο μπορούμε να ανταποκριθούμε στα παιδιά μας από το παρόν. Ισχυρίζεται επίσης ότι μια από τις απλούστερες τακτικές για να είσαι προσεκτικός και παρόν είναι να διαλογίζεσαι. Ο διαλογισμός χτίζει «τους μυς για να ηρεμήσεις ή να είσαι σε θέση να είσαι λιγότερο αντιδραστικός… Αυτός είναι ένας μυς» που πρέπει να χτίσεις. Αποδεικνύει ότι το να αναπνέεις βαθιά και η άσκηση συναισθηματικού ελέγχου ξεκινάνε με ένα μόνο βήμα, μετατρέπεται σε πολλά ακόμα επαναλαμβανόμενα βήματα και τελικά γίνεται μια απο

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top