4 λόγοι για να χαλβαδιάζεις τον χαλβά
Όχι μόνο λόγω Σαρακοστής
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη
Είναι εκείνοι που τον λατρεύουν. Δεν μπορούν να του αντισταθούν. Καταβροχθίζουν τα κομμάτια του χαλβά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και δεν βρίσκεις ούτε ψίχουλο μετά να δοκιμάσεις.
Είναι και οι άλλοι. Που μόνο στο άκουσμά του, θέλουν να τρέξουν μακριά.
Νομίζω πως φταίει και το όνομά του. Χαλβάς. Οκ, δεν σε προδιαθέτει και θετικά.
Τελικά ο καημένος ο χαλβάς είναι παρεξηγημένος. Και εάν του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία, μπορεί τελικά και να τον συμπαθήσεις.
Και θα έχεις και τους λόγους σου:
1. Υπάρχουν στην αγορά καταπληκτικοί χαλβάδες, αλήθεια σου λέω. Καλύτερα να πάρεις μια μικρή ποσότητα από έναν καλό χαλβά που μπορεί να είναι και κομματάκι ακριβούτσικος, παρά πολύ, φτηνό και χαμηλής ποιότητας.
2. Μπορεί να έχει τις θερμίδες του, εάν όμως τον καταναλώσεις με μέτρο θα επωφεληθεί η υγεία σου καθώς ο χαλβάς είναι πλούσιος σε αμινοξέα, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, νιασίνη και θειαμίνη, αντιοξειδωτικές ουσίες και θρεπτικά συσταστικά. Σούπερ φουντ ο χαλβάς; Ναι, γιατί όχι;
3. Σε μικρές συσκευασίες, μπορεί να μπαίνει άνετα στην τσάντα σου και να τον απολαμβάνεις ως ένα τονωτικό σνακ.
4. Εάν κάνεις δίαιτα αλλά πεθαίνεις για γλυκό και δεν μπορείς να το στερηθείς, ένα κομματάκι χαλβά θα κάνει τον ουρανίσκο σου πολύ χαρούμενο. Ναι, αυτόν με τη σοκολάτα λέω.
Πηγή: ΑllΥou