Now Reading
3 τρόποι για να συνδεθώ με το παιδί μου 

3 τρόποι για να συνδεθώ με το παιδί μου 

Επαφή, επικοινωνία κι ενσυναίσθηση… με οικολογική ευαισθησία

Τα παιδιά είναι το μέλλον και αποτελούν το πρώτο μέλημα των γονιών. Κάθε γονιός θέλει να προσφέρει το καλύτερο σήμερα και αύριο για το παιδί του, για να πετύχει αυτό πρέπει εκτός από το σπίτι του να φροντίζει και το μεγάλο σπίτι όλων μας – τη Γη. Μεγαλώνοντας λοιπόν τα παιδιά από μικρά με οικολογική ευαισθησία κάνουμε μια πράξη αγάπης για τα παιδιά αλλά και το μέλλον του πλανήτη μας. Ζώντας σε ένα σπίτι που σέβεται το περιβάλλον και μιλώντας στα παιδιά για τις οικολογικές αξίες κάνουμε καλό σε όλους και ζούμε μια πιο χαρούμενη και πιο ισορροπημένη οικογενειακή ζωή. Ακολουθούν τρεις απλοί τρόποι για να το πετύχετε!

Παιχνίδι και μόνο!

Η ώρα του παιχνιδιού είναι πάντα μια ευκαιρία όχι μόνο για να συνδεθείτε με το παιδί σας αλλά και για να το γνωρίσετε με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό. Είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας πως την ώρα του παιχνιδιού το παιδί δεν έχει ανάγκη από άλλη μια ώρα διαπαιδαγώγησης/μαθήματος αλλά να το αφήσετε να σας καθοδηγήσει εκείνο στον μαγικό αυτόν κόσμο. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθείτε τις οδηγίες του στο παιχνίδι που έχει φανταστεί με τον τρόπο που το έχει φανταστεί χωρίς να είστε επικριτικοί. Ζωγραφίστε σε ένα μεγάλο ρολό χαρτί, παίξτε μαζί επιτραπέζια παιχνίδια, φροντίστε μαζί ένα λούτρινο ζωάκι και εκφραστείτε ελεύθερα!

Το παιχνίδι είναι η πιο σημαντική δουλειά ενός παιδιού και είναι απαραίτητο καθημερινά για την ψυχική του ισορροπία και υγιή ανάπτυξη. Για αυτό λοιπόν φροντίστε η «συναισθηματική του κούπα» να είναι πάντοτε γεμάτη.

Συζήτηση και παραμύθια

Τα παραμύθια πάντα αποτελούν αφορμή για μια καλή συζήτηση με το παιδί σας, πόσο μάλλον όταν αυτά έχουν περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά ανησυχούν αρκετά για τη ρύπανση του ωκεανού αλλά και για την υγεία και την ασφάλεια των θαλάσσιων ζώων.

Μπορείτε από νωρίς να εκπαιδεύσετε και να ευαισθητοποιήσετε το παιδί σας για θέματα όπως η χρήση πλαστικών, η μόλυνση της θάλασσας, το μέλλον του πλανήτη, ο σεβασμός στη φύση ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες με αγάπη προς το περιβάλλον. Ένα χαλαρωτικό ήρεμο σκηνικό μέσα στο δωμάτιό τους αποτελεί ιδανική ευκαιρία για παραμυθοδιαβάσματα και κουβεντούλες με το παιδί σας!

Μαγικό δωμάτιο

Γιατί όχι λοιπόν να μη δημιουργήσετε ένα μαγικό δωμάτιο μαζί με το παιδί σας όπου θα χαλαρώνετε, θα διασκεδάζετε, θα συνδέεστε καθημερινά μέσα από παιχνίδια, παραμύθια συζητήσεις και αγκαλιές. Ένα θαλάσσιο σκηνικό από τη νέα σειρά BLÅVINGAD περιέχει λούτρινα παιχνίδια σε σχήμα θαλάσσιων πλασμάτων, όπως χταπόδια, δελφίνια και φάλαινες, τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που σε μερικά από αυτά προέρχεται από πλαστικό που έχει συλλεχθεί από τις ακτές. Σε συνδυασμό με τις παπλωματοθήκες της σειράς που απεικονίζουν θαλάσσια ζώα και το LED φωτιστικό σε σχήμα χελώνας, δημιουργούν όμορφες και γαλήνιες στιγμές στον χώρο σας. Το θαλάσσιο σκηνικό στο υπνοδωμάτιο μπορεί να συμπληρωθεί από τη σκηνή κρεβατιού που είναι σχεδιασμένη για να χωράει πάνω από το κρεβάτι KURA.

Δείτε Επίσης

Η παραπάνω συλλογή, ενθαρρύνει τα παιδιά να γίνουν δημιουργικά είτε ζωγραφίζοντας στο ρολό χαρτιού ζωγραφικής της συλλογής, είτε με τα κουπ-πατ ζύμης με τα οποία μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους θαλάσσια ζώα. Επιτραπέζια παιχνίδια με καλάμια ψαρέματος βοηθούν τα παιδιά να μάθουν πώς να κρατάνε τις θάλασσες και τους ωκεανούς καθαρά. Για τις βόλτες των παιδιών σας στα θαλάσσια ταξίδια, τα σακίδια πλάτης χωράνε όλα τα απαραίτητα, ειδικά τη βαμβακερή πετσέτα με κουκούλα καρχαρία που μετατρέπει την ώρα του μπάνιου και του παιχνιδιού σε περιπέτεια.

Extra tip

Η αγκαλιά

Αγκαλιαστείτε, όχι μία φορά αλλά πολλές! Μέσα από την αγκαλιά ενεργοποιούνται ορμόνες ευτυχίας και νιώθουμε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους μας. Σταματήστε λοιπόν ό,τι κάνετε, ελάτε στο ύψος του και δείξτε του πόσο σημαντικό είναι να κάνετε μια μικρή παύση τον κόσμο σας για να του κάνετε μια αγκαλιά.

Σημείωση: Για να φτιάξετε το μαγικό δωμάτιο δεν θα χρειαστείτε μαγικές ικανότητες, αρκεί απλώς να μπείτε στο Online κατάστημα ή να επισκεφθείτε τα φυσικά καταστήματα ΙΚΕΑ.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top