Now Reading
Οι Διεθνείς Mουσικές Ημέρες Καλαμάτας και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – αφορμή για υπέροχες διακοπές στη Μεσσηνία

Οι Διεθνείς Mουσικές Ημέρες Καλαμάτας και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – αφορμή για υπέροχες διακοπές στη Μεσσηνία

14-23 Ιουλίου η καρδιά του χορού χτυπάει στην Καλαμάτα και 25 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου οι Διεθνείς Mουσικές Ημέρες Καλαμάτας!

Γιατί να κάνετε διακοπές στην Καλαμάτα, ειδικά αν έχετε παιδιά; Για πάρα πολλούς λόγους… Αν μάλιστα σας αρέσει ο χορός, τώρα είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία για να επισκεφθείτε αυτή την υπέροχη πόλη, καθώς 14-23 Ιουλίου πραγματοποιείται το 29o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και 25 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου οι Διεθνείς μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, το μεγάλο φεστιβάλ κλασικής και τζαζ μουσικής.

Η Καλαμάτα προσφέρει άπειρες και προσιτές επιλογές σε διαμονή. Και αν δεν σας αρέσουν οι πολλές μετακινήσεις μπορείτε να ικανοποιήσετε όλες σας τις καλοκαιρινές επιθυμίες παραμένοντας στην πόλη ή κοντά στην πόλη…

Απολαύστε τη θάλασσα σε μια ατελείωτη παραλία (13 χιλιομέτρων!) που διαθέτει όλες τις ανέσεις για όσους ταξιδεύουν με παιδιά, αλλά προσφέρει και πολλές επιλογές ανάλογα με τον τύπο των διακοπών που θέλετε να κάνετε.

Για τους λάτρεις της ιστορίας και της τέχνης, η Καλαμάτα διαθέτει το Ενετικό Κάστρο, την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη τη Δημοτική Πινακοθήκη, τη Φιλαρμονική και τέσσερα μουσεία, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Στρατιωτικό μουσείο καθώς και την μοναδική Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Είναι μια πόλη πολύ φιλική σε οικογένειες με παιδιά, καθώς διαθέτει αρκετά πάρκα, αρκετό πράσινο, πλούσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλά αξιοθέατα. Η Καλαμάτα διαθέτει τέσσερις κεντρικές πλατείες: Πλατεία της Υπαπαντής, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη μητροπολιτική εκκλησία, την Κεντρική και Ιστορική Πλατεία της 23ης Μαρτίου με τον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων από όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση το 1821, την Πλατεία Φραγκόλιμνας όπου έγιναν οι δοκιμές για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Φυλάσσετε η πρώτη διαδρομή, το λεγόμενο σήμερα στα στάδια και κουλουάρ. Η πλατεία Μαυρομιχάλη όπου φέρει το όνομα του Οπλαρχηγού Μαυρομιχάλη με καταγωγή από τη Μάνη και τα νεοκλασικά κτίρια που την περιβάλλουν.

Αν πάρετε μαζί σας ποδήλατα, δεν θα το μετανιώσετε καθώς σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη υπάρχει ποδηλατόδρομος, σύγχρονος, που φωτίζεται το βράδυ και παρέχει απόλυτη ασφάλεια. Αν είστε αθλητικοί τύποι μπορείτε ακόμα να πάρετε μαζί σας ρακέτες του τένις ή του πινγκ πονγκ, αλλά και μπάλα του μπάσκετ καθώς υπάρχουν αρκετές ελεύθερες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ένας άλλος προορισμός είναι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας που είναι το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα και είναι γνωστό σε όλους τους φίλους των Σιδηροδρόμων ανά τον κόσμο. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1986, αλλά λόγω του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε την πόλη το ίδιο διάστημα η ολοκλήρωσή του έγινε το 1990. Ο χώρος που επιλέχθηκε για να δημιουργηθεί το ανοιχτό αυτό μουσείο – εκθετήριο, ήταν ο παλαιός σταθμός «Καλαμάτα – Λιμήν», καθώς και η γειτονική έκταση του ΟΣΕ Α.Ε., που την εποχή του ατμού ήταν χώρος με καρβουναποθήκες.

Κοντινές αποδράσεις

Η κομβική θέση της πόλης σας προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή από την Αρχαία Μεσσήνη έως τα Σπήλαια του Δυρού και την Μεσσηνιακή Μάνη και την πετρόχτιστη Καρδαμύλη, την Πύλο, την καστροπολιτεία του Μυστρά και τα μονοπάτια του Ταϋγέτου. Για τους φυσιολάτρεις, απαραίτητη είναι η εξόρμηση στο Φαράγγι του Βυρού και στην Παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, όπου μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ομορφιές της φύσης και συνδυάζονται αρμονικά το καφέ και πράσινο χρώμα της γης με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Προς τα σύνορα με την Ηλεία, βρίσκεται η Νέδα, το μοναδικό ποτάμι στην Ελλάδα με θηλυκό όνομα και τους μοναδικούς καταρράκτες. Παγκοσμίως γνωστό, το Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος, διάσπαρτος από λιμνούλες και καταρράκτες σας περιμένει Σε μικρή απόσταση βρίσκεστε στον μυθικό Ταΰγετο με ύψος 2.404 μ. και την μοναδική χλωρίδα.

Δείτε Επίσης

Το φεστιβάλ χορού

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της. Σας περιμένουνε με χαρά να σε μια σημαντική διοργάνωση της Τέχνης, στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Λεπτομέρειες για το φεστιβάλ: kalamatadancefestival.

7ες Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 

Το φεστιβάλ Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας (International Kalamata Music Days) επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά με ένα πλούσιο και δεξιοτεχνικό συναυλιακό πρόγραμμα γεμάτο αντιθέσεις, φρεσκάδα και δυναμισμό, καθώς και masterclasses διεθνούς εμβέλειας με καταξιωμένους μουσικούς από την Ευρώπη. Από ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία μπαρόκ, μέχρι και τους ιδιότροπους ήχους του Helmut Lachenmann, η πόλη της Καλαμάτας θα πλημμυρίσει από μουσική και δεκάδες κορυφαίους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, ανοίγοντας τον, καθιερωμένο πλέον, δίαυλο μουσικής επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top