Now Reading
Υγιεινό Smoothie για ενέργεια

Υγιεινό Smoothie για ενέργεια

Πως να φτιάξετε για τόνωση υπέροχα smoothies φρέσκων φρούτων

Συντάκτρια: Ρόμυ Μελάνι

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύονται  πιο αργά. Και ευτυχώς, πιθανότατα έχετε ήδη μεγάλες πηγές ινών στην κουζίνα σας. Νιφάδες βρόμης, μήλα, λαχανικά. Το να προσθέσετε φρούτα στο smoothie σας είναι ένας φυσικός τρόπος να προσθέσετε γλυκύτητα χωρίς να βάλετε ζάχαρη – κάτι που θα βοηθήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας να μην κάνουν τραμπάλα! Ως προς τα λαχανικά, όσο πιο πράσινος βγει ο χυμός σας, τόσο πιο υγιεινός θα είναι.

Μην ξεχάσετε την πρωτεΐνη. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε πρωτεΐνη στα smoothies σας είναι να συμπεριλάβετε μια κουταλιά από το αγαπημένο σας βούτυρο από ξηρούς καρπούς: φυστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου, βούτυρο κάσιου – ανεξάρτητα από το είδος της επιθυμίας σας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά είναι και πλούσια σε λιπαρά.

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα άλλο συστατικό γεμάτο με πρωτεΐνες, το οποίο επιπλέον θα προσθέσει μια βελούδινη υφή. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείτε να συνδυάσετε μια μερίδα από μαλακό tofu που θα προσθέσει περίπου επτά γραμμάρια πρωτεΐνης και μια λεπτή γεύση που θα συμπληρώνει οποιαδήποτε και όλα τα άλλα συστατικά smoothie.
Εάν χρειάζεστε ακόμα περισσότερη ενέργεια, τότε τα ακατέργαστα καρύδια και οι σπόροι είναι επίσης εξαιρετικά συστατικά. Τα smoothies σας δεν χρειάζεται να είναι σε υπερβολικά υγρή μορφή, το μάσημα συμβάλλει στο αίσθημα του κορεσμού – οπότε αφήστε και κανένα κομματάκι φρούτου ή καρπού ολόκληρο.
Ενώ οι ίνες και οι πρωτεΐνες σας βοηθούν να είστε πλήρεις, τα υγιή λίπη σας βοηθούν να μείνετε γεμάτοι. Το αβοκάντο προσδίδει υπέροχη κρέμα και χρησιμεύει τόσο ως πηγή λίπους όσο και ως πηγή ινών. Επίσης οι σπόροι όπως ο λιναρόσπορος, το σουσάμι, οι σπόροι τσία θα απογειώσουν το smoothie σου.

Κι εδώ θα σου θυμίσουμε με τι σειρά θα βάλεις τα υλικά στο μπλέντερ σου

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους. Πάμε λοιπόν, από κάτω προς τα πάνω:
Υγρά. Είτε πρόκειται για γάλα, είτε για χυμό, είτε για νερό καρύδας, είναι το πρώτο υλικό που θα ρίξεις στο μπλέντερ, καθώς θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας «δίνης» η οποία θα παρασύρει, στη συνέχεια, όλα τα άλλα συστατικά. Εκτός αν το σμούθι σου  βγει λίγο πηχτό, οπότε συμπληρώνεις στο τέλος με μια μικρή ποσότητα υγρού.

Σκόνες/γλυκαντικές ουσίες.Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις π.χ. κακάο, σκόνη πρωτεΐνης, αλλά και μέλι ή σιρόπι αγαύης, πρόσθεσέ τα αμέσως μετά τα υγρά, για να διαλυθούν τέλεια.

Φυλλώδη λαχανικά.Φτιάχνεις ένα πράσινο σμούθι; Τώρα είναι η στιγμή να προσθέσεις στο μπλέντερ π.χ. το σπανάκι, το κέιλ ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό ζητάει η συνταγή, αφού φυσικά αφαιρέσεις όλα τα μεστά μέρη. Tip: Σε αυτό το σημείο μπορείς να χτυπήσεις για λίγο τις τρεις πρώτες κατηγορίες υλικών μαζί, προτού συνεχίσεις προσθέτοντας τα υπόλοιπα.

Μαλακά υλικά.Στη συνέχεια, ρίχνεις στο μπλέντερ μαλακά, κρεμώδη συστατικά όπως γιαούρτι ή ταχίνι.

Δείτε Επίσης

Φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, σπόροι.Αφού κομματιάσεις τα φρούτα (κάτι που σου συστήνουμε, αν το μπλέντερ σου δεν είναι πολύ δυνατό), τα ρίχνεις μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους που ενδεχομένως να περιλαμβάνει η συνταγή.

Παγωμένα υλικά.Ολοκληρώνεις με πάγο και άλλα σκληρά υλικά, όπως κατεψυγμένα φρούτα. Με το βάρος τους θα σπρώξουν όλα τα υπόλοιπα προς τον πάτο του μπλέντερ, βοηθώντας το μείγμα να χτυπηθεί καλύτερα. Χτυπάς και απολαμβάνεις!

(πρώτη δημοσίευση: Botrini.gr)

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top