Now Reading
10 σημάδια ότι το παιδί σας έχει πείσμα (και γιατί αυτό είναι καλό)

10 σημάδια ότι το παιδί σας έχει πείσμα (και γιατί αυτό είναι καλό)

Πώς θα το αντιμετωπίσετε και πώς θα δείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων;

1. Θέλει να μαθαίνει τα πάντα μόνο του. Προσπαθείτε να το πείσετε να κάνει κάτι; Καλή επιτυχία. Ιδανικό θα ήταν όμως να το αφήσετε να επιλέξει, καθώς τα πεισματάρικα παιδιά λατρεύουν να νιώθουν ότι διατηρούν την αυτονομία τους. Όσο εξουθενωτικό κι αν ακούγεται αυτό, βάζει τα θεμέλια για μια πιο υγιή σχέση ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας. Το τελευταίο αρχίζει να σας εμπιστεύεται χωρίς να σας υπακούει τυφλά. Ξέρει ότι είστε πάντα δίπλα του για να του συμπαρασταθείτε και να το βοηθήσετε, μόνο όμως όταν παραστεί ανάγκη.

2. Έχει άποψη για τα πάντα. Από το χρώμα της μπλούζας του μέχρι την υφή των λαχανικών, το πεισματάρικο παιδί θέλει να έχει λόγο στα πάντα. Όσο κι αν σας κουράζουν οι καθημερινές διαφωνίες ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι τα παιδιά με πείσμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθούν σε αποφασιστικούς ενήλικες.

3. Δεν διστάζει να πάει ενάντια στο ρεύμα. Ξέρει τι θέλει, πότε το θέλει, πώς το θέλει, ανεξαρτήτως του τι κάνουν οι άλλοι γύρω του. Το γεγονός ότι δεν φοβάται να ακολουθήσει τις επιθυμίες του δεν το κάνει «δύστροπο», αλλά θαρραλέο.

4. Τα δίνει όλα σε ό,τι κάνει. Όταν αφιερώνεται σε μια δραστηριότητα, της αφιερώνεται μέχρι τέλους, διοχετεύοντάς της όλο το πάθος και την προσοχή του. Έτσι, είναι πιθανότερο να την ολοκληρώσει με επιτυχία.

5. Σας εξαντλούν οι συγκρούσεις μαζί του. Κάποιες φορές εύχεστε να είχατε την ενέργειά του, ενώ άλλες ελπίζετε, απλά, τελικά να κάνει πίσω (πράγμα που δεν γίνεται ποτέ ή σχεδόν ποτέ). Η απάντηση «επειδή το λέω εγώ» δεν πιάνει σε ένα πεισματάρικο παιδί, το οποίο θα συνεχίσει να την αμφισβητεί διαρκώς. Όσο κι αν σας κουράζει η αποφασιστικότητά του, δείτε τη σαν μια πηγή δύναμης, με προοπτικές για ένα λαμπερό μέλλον.

6. Ίσως να μην το ενδιαφέρει η γνώμη σας. Πιστεύετε ότι πρέπει να φοράει ρούχα που ταιριάζουν μεταξύ τους; Θεωρείτε ότι θα έπρεπε να συμμετέχει στις ίδιες δραστηριότητες με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς; Όλα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για ένα πεισματάρικο παιδί, που τελικά… θα κάνει του κεφαλιού του. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι, έτσι, είναι πιθανότερο να ακολουθήσει τα «θέλω» του και όχι να παρασυρθεί, απλά, από ό,τι κάνουν οι άλλοι.

7. Έχει σταθερή άποψη για το τι είναι σωστό και λάθος. Ένα πεισματάρικο παιδί δεν φοβάται να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Ξέρει πως τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς τόλμη και αυτή η γνώση θα του χρησιμεύσει στο μέλλον.

Δείτε Επίσης

8. Δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Και τι πειράζει αν θέλει οπωσδήποτε να φορέσει εκείνο το φόρεμα με τα μπλε λουλούδια; Μπορεί να μην έχουν όλες οι «εμμονές» του την ίδια πρακτική αξία, ωστόσο η προσοχή του στη λεπτομέρεια και η άρνησή του να συμβιβαστεί αν αξιοποιηθούν σωστά ανοίγουν το δρόμο για την επιτυχία.

9. Του αρέσει να δοκιμάζει τα όριά του. Μπορεί ένα παιδί που επιζητά διαρκώς την περιπέτεια να σας βγάζει έξω από τα δικά σας όρια, όμως προσπαθήστε να δείτε την «ανυπακοή» του σαν πάθος για εξερεύνηση και ανακάλυψη.

10. Θέλει να κάνει κουμάντο. Τα παιδιά με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και ανήσυχο πνεύμα συχνά γίνονται εξαιρετικοί ηγέτες, που δεν εκβιάζουν από τους άλλους την υπακοή, αλλά την εμπνέουν μέσα από τις δικές τους θαρραλέες πράξεις.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top