Now Reading
10 δραστηριότητες ιδανικές για μπαμπάδες και κόρες

10 δραστηριότητες ιδανικές για μπαμπάδες και κόρες

Φέρνουν γονείς και παιδιά πιο κοντά και υπόσχονται πολλές ώρες διασκέδασης!

Συνήθως είναι ευκολότερο για έναν πατέρα να βρει δραστηριότητες που θα λειτουργήσουν ως κοινός τόπος ανάμεσα σε εκείνον και το γιο του. Αλλά αν ξεπεράσετε τα στερεότυπα για τα δύο φύλα, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να περάσετε εξίσου καλά και με τις κόρες σας – ακόμα και αν «τολμήσετε» να πάτε παρέα στο γήπεδο! Αυτές είναι λοιπόν δέκα προτάσεις για να περάσουν μπαμπάδες και κόρες ποιοτικό χρόνο μαζί, να διασκεδάσουν και να έρθουν πιο κοντά.

1. Happy meals. Ως γνωστόν, το φαγητό είναι μια από τις δραστηριότητες που δένουν την οικογένεια. Κανονίστε λοιπόν ένα κυριακάτικο brunch ή ένα γεύμα μετά το σχολείο μόνο με την κόρη σας.

2. Η ζωή ποδήλατο. Αν έχετε την τύχη να ζείτε σε κάποια περιοχή που ευνοεί τη μετακίνηση στους δύο τροχούς, εκμεταλλευτείτε τη φθινοπωρινή δροσιά και βγείτε βόλτα με την κόρη σας με το ποδήλατο, σε ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους και κοντινά πάρκα.

3. It’s show time! Πηγαίνετε με την κόρη σας σε μια παιδική θεατρική παράσταση, μια παράσταση με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς ή στον κινηματογράφο – εξαρτάται τι απολαμβάνει περισσότερο να παρακολουθεί. Στο τέλος, συζητήστε μαζί της τι της άρεσε περισσότερο και τι όχι.

4. Photo booth. Πάρτε τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό σας και… βγείτε για κυνήγι φωτογραφίων, στην πόλη, στην εξοχή ή ακόμα και στην αυλή του σπιτιού σας! Φωτογραφίστε με την κόρη σας ό,τι τραβάει την προσοχή σας ή, απλά, βγάλετε μαζί αστείες selfies.

5. Γλυκές αναμνήσεις. Αφιερώστε ένα απόγευμα με την κόρη σας στη ζαχαροπλαστική. Βρείτε μια συνταγή αρκετά εύκολη και απαιτητική μαζί και φτιάξτε την παρέα, αυτοσχεδιάζοντας όπου σας παίρνει (π.χ. στη διακόσμηση των μπισκότων), ώστε η όλη εμπειρία να είναι πιο διασκεδαστική.

6. Μια νύχτα στο μουσείο. Επισκεφτείτε με την κόρη σας μια έκθεση που πιστεύετε ότι θα ενδιαφέρει και τους δυο (όπως αυτή στο Μουσείο Ηρακλειδών), μιλήστε της για τα εκθέματα και ζητήστε της να σας πει τι γνωρίζει για το θέμα της έκθεσης, είτε αυτό είναι ένας διάσημος ζωγράφος είτε η μόδα.

7. Η τέχνη της αγάπης. Γραφτείτε μαζί με την κόρη σας σε ένα καλλιτεχνικό παιδικό πρόγραμμα, που επιτρέπει την από κοινού συμμετοχή παιδιών και γονέων. Μπορεί έτσι να ανακαλύψετε και μια δική σας άγνωστη δημιουργική πλευρά.

Δείτε Επίσης

8. Τραπεζάκια έξω. Συνδυάστε ένα γεύμα με την κόρη σας με την απόλαυση της φύσης. Πώς; Οργώνοντας ένα πικνίκ μόνο για τους δυο σας (το πολύ για τους τρεις σας, αν… σκέφτεστε να πάρετε μαζί και το σκύλο), στο κοντινότερο πάρκο ή βουνό.

9. Παραμύθι, μύθι, μύθι. Ο πιο απλός τρόπος ένας πατέρας να δεθεί με την κόρη του είναι να αναλάβει το βραδινό τελετουργικό της ανάγνωσης βιβλίου. Διαβάστε της λοιπόν το αγαπημένο της παραμύθι και παρακολουθήστε τη να αποκοιμάται ήρεμη και χαρούμενη στην αγκαλιά σας.

10. Αθλητική Κυριακή. Ποιος είπε ότι τα κορίτσια δεν απολαμβάνουν να βλέπουν αγώνες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ; Αυτές οι αντιλήψεις είναι ξεπερασμένες. Μη διστάσετε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να μεταδώσετε στην κόρη σας την αγάπη σας για τον αθλητισμό και… την αγαπημένη σας ομάδα.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top