Όχι άλλο zoom, όχι άλλες βιντεοκλήσεις! - Childit
Now Reading
Όχι άλλο zoom, όχι άλλες βιντεοκλήσεις!

Όχι άλλο zoom, όχι άλλες βιντεοκλήσεις!

Τι να κάνετε όταν και τα παιδιά φτάνουν στα όριά τους

Ενώ υπάρχουν μελέτες που δείχνουν μια σειρά από οφέλη για ενήλικες που θέλουν να αισθάνονται περισσότερη σύνδεση – και κάποιες πρώιμες ενδείξεις ότι το διαδραστικό βίντεο μπορεί να έχει οφέλη για την ανάπτυξη της γλώσσας – πολλά παιδιά άρχισαν να εκφράζουν αντίδραση προς το Zoom.

Ακόμα, για το ορατό μέλλον, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα τέλος για αυτές τις βιντεοκλήσεις. Επομένως, εάν το παιδί σας αρχίζει να δείχνει έντονα σημάδια ότι έχει κουραστεί από το Zoom, αυτοί είναι μερικοί από τους πιθανούς λόγους γιατί – και τι μπορείτε να κάνετε για να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

 

Ντρέπεται

Ακόμα και το πιο εκδηλωτικό παιδί μπορεί να κοκκινίσει όταν έρθει η ώρα να εμφανιστεί σε μια κλήση Zoom και να μιλήσει μπροστά στον δάσκαλο και τους φίλους του. Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου πώς τα παιδιά κάτω των 12 ετών μπορεί να μην είναι κοινωνικά ή αναπτυξιακά έτοιμα για Zoom.

 

Χάνεται η γλώσσα του σώματος

Όταν το παιδί σας είναι με τους φίλους του, είναι σε θέση να ερμηνεύει τη γλώσσα του σώματος ως τρόπο κατανόησης μεταξύ τους. Αλλά όταν κοιτάζει μια οθόνη, το παιδί δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Καθώς αναπτύσσουμε κοινωνικές σχέσεις, χρησιμοποιούμε όλες τις αισθήσεις μας για να κατανοήσουμε το πλαίσιο των κοινωνικών μας αλληλεπιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσοχής σε μη λεκτικά στοιχεία.

Όταν κάνουμε συνομιλία μέσω βίντεο, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ένα άτομο σφίγγει τις γροθιές του, αν κουνάει το πόδι του ή αν κάθεται ήρεμα. Κάπως έτσι γίνεται πιο δύσκολο για το παιδί να καταλάβει εάν ο δάσκαλος που μιλά δυνατά είναι πραγματικά αναστατωμένος – ή ανυψώνει τη φωνή του επειδή δεν έχει ρυθμίσει με ακρίβεια την ένταση στα ηχεία της.

 

Το νιώθει αφύσικο

Σίγουρα, το παιδί μπορεί να θέλει χρόνο τεχνολογίας, αλλά πλέον μπορεί να κουράζεται πολύ γρήγορα. Σε τελική ανάλυση, μια τυπική μέρα στο σχολείο δεν περνάει κολλημένο πίσω από μια οθόνη. Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος του παιχνιδιού τους βασίζεται στην αλληλεπίδραση, η αφαίρεση του απαραίτητου στοιχείου και η αντικατάστασή του με οθόνη δεν αισθάνεται φυσιολογική… καθόλου.

 

Είναι στα όρια υπερκόπωσης

Πολλά παιδιά παθαίνουν υπερκόπωση στο Zoom με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει και στους ενήλικες. Οι αλληλεπιδράσεις με βίντεο γίνονται πιο δυσχερείς για τον καθένα από εμάς κι όλοι δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να μείνουμε συντονισμένοι με την πάροδο του χρόνου.

 

Νιώθουν άβολα

See Also

Για μερικούς ανθρώπους, το να βρίσκονται σε μια κλήση Zoom είναι σαν να κάνουν μια παρουσίαση όπου κάθε ζευγάρι ματιών στο δωμάτιο εστιάζεται ακριβώς πάνω τους. Αγχωτικό, σωστά; Τώρα, φανταστείτε πώς είναι αυτό για ένα μικρότερο παιδί. Μπορεί να δημιουργήσει άγχος σε μερικά παιδιά.

Δεν μπορούν να εστιάσουν την προσοχή τους

Πραγματικά, τα μικρά παιδιά δεν έχουν το απαιτούμενο εύρος προσοχής για εκτεταμένες συνεδρίες Zoom, είτε αυτές είναι για το σχολείο είτε αν είναι βιντεοκλήσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους. Αν λοιπόν το παιδί σας δεν μπορεί να καθίσει ακίνητο κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, θυμηθείτε ότι δεν είναι ακόμη αναπτυξιακά έτοιμο.

 

Μπορεί να αισθάνεται παγιδευμένο

Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε σε ένα παιδί ότι πρέπει να κάθονται σε μια κλήση Zoom για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή το αισθάνεται πάντα σαν να κρατάει αιωνιότητα. Γι ‘αυτό πρέπει να τους δώσετε την επιλογή να αποσυνδεθούν όταν φτάσουν στο όριό τους.

 

Οι κλήσεις Zoom και οι λοιπές εφαρμογές βιντεοκλήσεων που σχετίζονται με το σχολείο είναι ένας τρόπος ζωής αυτή τη στιγμή, αλλά μην πανικοβληθείτε εάν το παιδί σας νιώθει ή δείχνει ότι πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα. Μόλις καταλάβετε τι το ενοχλεί μπορείτε να βοηθήσετε στην επίλυση του προβλήματος προκειμένου να νιώσει καλύτερα και να συνεχίσει την τηλεκπαίδευση χωρίς να πιέζεται συναισθηματικά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top