Now Reading
Φτιάξτε το δικό σας φυσικό αντικουνουπικό χωρίς χημικά!

Φτιάξτε το δικό σας φυσικό αντικουνουπικό χωρίς χημικά!

Πώς να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τα ενοχλητικά τσιμπήματα αυτό το καλοκαίρι.

Tο καλοκαίρι είναι εδώ, και μαζί του και τα αγαπημένα μας σε όλους κουνούπια. Φυσικά το δικό μας, ενήλικο δερματάκι δεν τους αρέσει τόσο όσο εκείνο των παιδιών μας. Λύσεις υπάρχουν πολλές στην αγορά, στα φαρμακεία δεκάδες επιλογές υπόσχονται να εξαφανίσουν τα ενοχλητικά αυτά έντομα, το πετυχαίνουν όμως; Ακόμα κι αν λένε ότι το πετυχαίνουν, τα χημικά που συνοδεύουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι πολλά και επιβλαβή για τα παιδιά μας.

Αποφάσισα λοιπόν κι εγώ να φτιάξω το δικό μου σπιτικό αντικουνουπικό και να αποφύγω τα πειράματα χημείας πάνω στο σώμα του παιδιού μου και νομίζω πως κάτι κατάφερα. Ακολουθήστε λοιπόν τη συνταγή μου και περιμένω τις εντυπώσεις σας.

Τι θα χρειαστείτε:

Μισό φλιτζάνι μηλόξυδο

Aιθέρια έλαια (6 σταγόνες από το καθένα):

1. λεμονόχορτο (lemongrass)

2.citronella

3. tea tree

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ευκάλυπτο ή λεβάντα.

Τα αιθέρια έλαια τα βρίσκουμε σε κατάστημα με βιολογικά προιόντα.

Δείτε Επίσης

Τα ανακατεύετε σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και το χρησιμοποιείτε ψεκάζοντας.

Λόγω του ότι το συγκεκριμένο μείγμα δεν περιέχει χημικά, χρειάζεται επαναλαμβανόμενο ψεκασμό μετά από επαφή με νερό ή όταν το παιδί έχει ιδρώσει.

Αν προτιμάτε το αντικουνουπικό σας να είναι σε μορφή λαδιού, ανικαθιστάτε το μηλόξυδο με αμυγδαλέλαιο, το οποίο αλείφετε στο σωματάκι του παιδιού μετά το μπάνιο του και πριν κοιμηθεί.

Στα μωρά θέλει προσοχή να μην έρχεται το δερματάκι τους σε επαφή με αιθέρια έλαια (ρωτήστε το γιατρό σας από πόσων μηνών μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε). Στο μεταξύ όμως ψεκάστε τα ρουχαλάκια τους από την έξω πλευρά και κάποια σημεία στο δωμάτιό τους ώστε τουλάχιστον να υπάρχει η μυρωδιά.

Φυσικά για το παιδικό δωμάτιο προτιμήστε τις κουνουπιέρες, μια πρακτική λύση για τις νύχτες του καλοκαιριού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top