Τι να κάνετε όταν το παιδί δεν συμπαθεί έναν δάσκαλο στην τάξη του - Childit
Now Reading
Τι να κάνετε όταν το παιδί δεν συμπαθεί έναν δάσκαλο στην τάξη του

Τι να κάνετε όταν το παιδί δεν συμπαθεί έναν δάσκαλο στην τάξη του

Πώς να βγείτε ανώδυνα από μια τέτοια κατάσταση

Το παιδί σας ίσως να μην χάρηκε καθόλου με τον νέο δάσκαλο (ή νέα δασκάλα) του για διάφορους λόγους. Ίσως είχαν ήδη υπάρξει προηγούμενες αρνητικές αλληλεπιδράσεις με αυτόν τον δάσκαλο, ή ίσως μπορεί να υπάρχουν φήμες για το πόσες εργασίες βάζει ή πόσο αυστηρός είναι. Εάν το παιδί σας ήδη μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων δηλώνει ότι δεν συμπαθεί τον δάσκαλό του, μπορείτε να το βοηθήσετε με τους παρακάτω τρόπους.

Κρατήστε τη γνώμη σας για τον εαυτό σας

Μπορεί επίσης να έχετε αρνητική αντίδραση όταν δείτε το όνομα ενός συγκεκριμένου δασκάλου, αλλά ό, τι κι αν νιώσετε, μην το εκφράσετε στο παιδί σας. Τα παιδιά θα υιοθετήσουν πολύ εύκολα τις απόψεις των γονέων τους – ειδικά τις αρνητικές. Προσπαθήστε να παραμείνετε θετικοί για τον δάσκαλο και μην αφήνετε να μην είστε καλοί στην επιλογή.

Ακούστε τις ανησυχίες του παιδιού σας

Παρόλο που είναι καλή ιδέα να παραμείνετε αμερόληπτοι και να μην αποκαλύψετε τα ιδιαίτερα συναισθήματά σας σχετικά με ένα νέο δάσκαλο, είναι επίσης σημαντικό να μην απορρίψετε τα πολύ αληθινά συναισθήματα του παιδιού σας. Μπορεί να είναι φοβισμένο ή ανήσυχο για τις αλλαγές που μπορεί να φέρει ένας νέος δάσκαλος και μια καινούργια τάξη και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς να συζητήσουν μαζί σας τα συναισθήματά τους.

Προγραμματίστε μια συνάντηση

Οι γονείς πρέπει να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα από την αρχή και να προγραμματίζουν μια συνάντηση στο σχολείο. Συχνά, τα παιδιά που δεν τους αρέσουν οι δασκάλοι τους αισθάνονται ότι οι δάσκαλοί τους πρώτοι εκείνοι δεν συμπαθούν το συγκεκριμένο παιδί. Οι συναντήσεις στο σχολείο ανάμεσα στους γονείς και τον εκπαιδευτικό, θα βοηθήσουν να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στις προσδοκίες για τη συμπεριφορά αμφότερων – του εκπαιδευτικού και του παιδιού.

Υπενθυμίστε στο παιδί σας τα προηγούμενα επιτεύγματά του

Μερικές φορές, το παιδί σας μπορεί να πει ότι δεν του αρέσει ένας νέος δάσκαλος όταν στην πραγματικότητα δεν έχουν κάτι εναντίον του νέου δασκάλου. Ίσως αισθάνονται γενική ανησυχία και νευρικότητα για το άγνωστο μιας νέας σχολικής χρονιάς και μιας νέας τάξης. Μπορεί να είναι χρήσιμο να υπενθυμίσετε στο παιδί σας όλους τους τρόπους με τους οποίους έχουν ξεπεράσει προβλήματα στο παρελθόν

Η τέχνη του διαλόγου

Η καλύτερη στρατηγική είναι να υποδείξουμε στα παιδιά πώς να έχουν δύσκολες συνομιλίες με τους δασκάλους τους για να βελτιώσουν τη μεταξύ τους σχέση. Είναι πιο χρήσιμο να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και όχι να αφαιρέσουμε το παιδί από αυτήν. Αφήστε τους να αποβάλουν τα συναισθήματά τους και στη συνέχεια να διαμορφώσουν τους κατάλληλους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μιλήσουν με τον ίδιο τον δάσκαλό τους.

See Also
Η άσκηση βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος και τα παιδιά και ευνοεί καλύτερες σχολικές επιδόσεις

Δώσε του χρόνο

Όπως και κάθε άλλος τύπος σχέσης, κι αυτή η σχέση χρειάζεται επίσης χρόνο και δουλειά για να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη. Με την πάροδο του χρόνου, το παιδί σας θα αρχίσει να είναι πιο άνετο. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, κι ο δάσκαλος θα γνωρίζει επίσης το παιδί καλύτερα.

Τονίστε στο δάσκαλο πόσο ιδιαίτερο είναι το παιδί σας

Οι δάσκαλοι έχουν πολλά πρόσωπα που πρέπει να θυμούνται και στην αρχή της χρονιάς μπορούν να βοηθήσουν αν μοιραστείτε μαζί τους ειδικές πληροφορίες σχετικά με το παιδί σας και τα ενδιαφέροντά του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αρχίσει να δημιουργεί μια σχέση με το νέο εκπαιδευτικό του. Οι γονείς θα πρέπει να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι και την προσωπικότητα του παιδιού τους με τους δασκάλους. Αυτές οι πληροφορίες παρέχουν στους δασκάλους μια μικρή αλλά πληρέστερη εικόνα του ποιος είναι το παιδί.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top