Now Reading
Τι έγινε όταν αγόρασα στο γιο μου μια κούκλα… ένας μπαμπάς σπάει τα στερεότυπα

Τι έγινε όταν αγόρασα στο γιο μου μια κούκλα… ένας μπαμπάς σπάει τα στερεότυπα

Και περιγράφει τη δική του εμπειρία με τον προσωπικό του τρόπο

Ένιωσα ειλικρινά λίγο σαν επαναστάτης όταν ενθάρρυνα τον γιο μας να αγοράσει μια κούκλα μωρό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε το παιδί μου να σπάσει την πατριαρχία αλλά του έδωσα την ευκαιρία να την προσεγγίσει φιλικά και να παίξει μαζί της με δημιουργικό τρόπο. Εδώ είναι έξι ειλικρινή πράγματα που είδα να συμβαίνουν αφότου έδωσα στον γιο μου μια κούκλα:

  • Ο θείος του τον κορόιδεψε όταν τον είδε να παίζει με μια κούκλα.
  • Αμέσως αντέδρασα μπροστά του σε αυτή τη μισογύνικη και στερεότυπη κατά βάθος συμπεριφορά, βάζοντάς τον θείο του στη θέση του. Μια καλή διδακτική στιγμή για όλους μας.
  • Η σύζυγός μου και εγώ είπαμε στο γιο μας τι καλός μπαμπάς που είναι για το μωρό-κούκλα του και είδαμε την καρδιά του να γεμίζει με υπερηφάνεια στη σκέψη ότι είναι καλός πατέρας στο μικρό του μωρό όπως ο πατέρας του είναι γι ‘αυτόν.

  • Ο γιος μου μου δίνει μερικές φορές το μωρό και μου ζητάει να το φροντίσω. Τότε του αρέσει να συζητάει για το πώς τον φροντίζαμε εμείς όταν ήταν παιδί, και αυτή η συζήτηση τον κάνει τόσο χαρούμενο.
  • Ειλικρινά, ο γιος μας δίνει στην κούκλα του την ίδια σημασία που δείχνει και στα άλλα του παιχνίδια. Μερικές φορές την ξεχνάει τελείως. Άλλες φορές την παίρνει, μαζί του ή θέλει να τη βάλει για ύπνο, αλλά η κούκλα δεν είναι πιο σημαντική από τον πάνινο σκορπιό του και είναι σίγουρα ένας λιγότερο σημαντικός φίλος από τον εκσκαφέα του.
  • Μια χαρακτηριστική φωτογραφία που απαθανατίζει μια τυπική συνάντηση παιξίματος που έχει μαζί με την κούκλα περιλαμβάνει έναν παιδικό φακό και έναν παιδικό ασύρματο. Συμπεριλαμβάνει την κούκλα-μωρό σε παιχνίδια εξερεύνησης ή κυνηγιού ή κρυμμένου θησαυρού, σαν να ήταν οποιαδήποτε άλλη κούκλα.

Η άποψή μου είναι ότι η δουλειά μας ως γονείς είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αισθάνονται άνετα να είναι ο εαυτός τους. Δεν χρειάζεται να ενθαρρύνω τον γιο μου να κάνει ως παιχνίδι ότι αλλάζει την πάνα του μωρού του, όπως δεν χρειάζεται να τον αποθαρρύνω από το να αγκαλιάζει τρυφερά το μικρό μωρό-κούκλα του. Απλά πρέπει να του προσφέρω έναν ασφαλή χώρο όπου ο ίδιος να νιώθει άνετα να μπορεί να ξεδιπλώσει όλη την γκάμα των συναισθημάτων ή δραστηριοτήτων θέλει να βιώσει ως παιδί μεγαλώνοντας και ανακαλύπτοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

 

Δείτε Επίσης

(το κείμενο στηρίχθηκε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site thegoodmenproject.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top