Now Reading
Τα πολύτιμα οφέλη του βρεφικού μασάζ

Τα πολύτιμα οφέλη του βρεφικού μασάζ

Βοηθά το νεογέννητο να κοιμηθεί καλύτερα, βελτιώνει την υγεία του και ενισχύει τον μεταξύ σας δεσμό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μασάζ σε ένα βρέφος μπορεί να μειώσει το κλάμα και την αναστάτωση, να το βοηθήσει να κοιμηθεί πιο ήρεμα και να ανακουφίσει τις κοινές αιτίες του κλάματος, όπως δυσκοιλιότητα και κολικούς. Μερικοί λένε ότι ενισχύει ακόμη και την ικανότητα του μωρού να καταπολεμά τα μικρόβια.

Όταν προσφέρετε στο μωρό σας ένα μασάζ, πραγματικά διεγείρετε το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτό προκαλεί αλυσιδωτή αντίδραση: Κάνει τον εγκέφαλό του να παράγει περισσότερη σεροτονίνη, μια αίσθηση καλής χημικής ουσίας και λιγότερη κορτιζόλη, μια ορμόνη που εκκρίνεται ως απάντηση στο στρες. Ως αποτέλεσμα, ο καρδιακός ρυθμός επιβραδύνεται και η αναπνοή του μωρού σας γίνεται πιο χαλαρή.

Το τακτικό μασάζ στο βρέφος σας είναι καλό για τη συναισθηματική του ευημερία. Η στοργική αφή και η ρυθμική κίνηση είναι από τις πιο ισχυρές μορφές επικοινωνίας μεταξύ των μωρών και των γονέων τους, οπότε είναι εξαιρετικοί τρόποι για να συνδεθείτε. Είναι εύκολο να αισθάνεστε ανήμποροι με ένα νεογέννητο, αλλά το να του δώσετε ένα απαλό τρίψιμο μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ότι έχετε περισσότερο έλεγχο. Θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να διαβάζετε τα σήματα του μωρού σας και να ανταποκρίνεστε καλύτερα στις μοναδικές ανάγκες του.

Το μασάζ στο μωρό σας είναι τόσο απλό όσο και απολαυστικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 10 έως 15 λεπτά. Επιλέξτε μια στιγμή που είστε χαλαροί και το μωρό σας είναι ήσυχο αλλά σε εγρήγορση. (Εάν προσπαθείτε να κάνετε μασάζ σε ένα εκνευρισμένο μωρό, μπορεί να του προκαλέσετε περισσότερη υπερδιέγερση και να το κάνετε ακόμη πιο δυσαρεστημένο.) Δοκιμάστε να ξεκινήσετε μετά από μια αλλαγή πάνας ή να το κάνετε μέρος του τελετουργικού της διαδικασίας του ύπνου.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι ζεστό και ήσυχο. Βγάλτε τυχόν κοσμήματα που θα μπορούσαν να σας παρεμποδίσουν και βάλτε λίγο λάδι μωρού. Γυρίστε το μωρό σας προς τα κάτω στην πάνα του και στη συνέχεια βάλτε το προς τα πάνω σε μια μαλακή πετσέτα ή κουβέρτα, με ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι του. Ξεκινήστε κρατώντας τα χέρια του μωρού σας και τρίβοντας απαλά τις παλάμες του με τους αντίχειρές σας μερικές φορές. Όταν φαίνεται συντονισμένο σε εσάς, δοκιμάστε αυτές τις καταπραϋντικές τεχνικές, ξεκινώντας από τα πόδια του μωρού σας και ανεβάζοντας το σώμα του.

 

Τύποι μασάζ

Μασάζ ποδιών

Τυλίξτε απαλά αλλά σταθερά τα χέρια σας γύρω από το πόδι του μωρού σας και σύρετε τα χέρια σας κάτω από το μηρό στον αστράγαλο. Κάντε αυτό μερικές φορές. μετά επαναλάβετε στο άλλο πόδι.

 

Μασάζ στην κοιλιά

Τοποθετήστε τα χέρια σας στο επίπεδο του ομφαλού του μωρού σας. Σε δεξιόστροφη κίνηση, τρίψτε τα δάχτυλά σας σταθερά και απαλά πάνω από την κοιλιά της σε κυκλική κίνηση. Επαναλαμβάνω.

 

Μασάζ στο χέρι

Δείτε Επίσης

Περιστρέψτε απαλά το χέρι του μωρού σας μεταξύ των χεριών σας, ξεκινώντας από τον ώμο του και μετακινηθείτε προς τα κάτω στον καρπό του. Επαναλάβετε δύο έως τρεις φορές και μετά μεταβείτε στο άλλο χέρι.

 

Μασάζ στον λαιμό

Στηρίξτε το κεφάλι και το πάνω μέρος του βρέφους σας με το ένα χέρι. Τοποθετήστε τον αντίχειρα του άλλου χεριού σας στη μία πλευρά του λαιμού του και τα δύο πρώτα δάχτυλά σας στην άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας για να τρίψετε απαλά το λαιμό του μωρού σας σε κυκλική κίνηση. Επαναλάβετε αυτούς τους κύκλους μερικές φορές.

 

Μασάζ ανακούφισης κολικού

Πρώτα δώστε στο μωρό σας ένα μασάζ στην κοιλιά. Στη συνέχεια, λυγίστε τα γόνατά του μέχρι την κοιλιά του και κρατήστε το για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν από το αφήσετε. Επαναλάβετε μερικές φορές. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την άκρη του ενός χεριού στην κοιλιά του μωρού σας, σύροντας από το κάτω μέρος της κοιλιάς προς τα πάνω σε ένα ρυθμικό μοτίβο, για να βοηθήσετε στην απελευθέρωση των αερίων. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top