Now Reading
Σάββατο 14 Μαρτίου στις 12:00, στον ΙΑΝΟ – άλλο ένα υπέροχο βιβλιοπρωινό!

Σάββατο 14 Μαρτίου στις 12:00, στον ΙΑΝΟ – άλλο ένα υπέροχο βιβλιοπρωινό!

Με την παρουσίαση της νέας σειράς βιβλίων τέχνης για παιδιά των εκδόσεων Διάπλαση

Παρουσίαση της νέας σειράς βιβλίων τέχνης για παιδιά, : «Ζωγραφική… όλα ξεκινούν με μια τελεία!» της Νίκης Κάντζου και «Στραντ, ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα» των Νίκης Κάντζου και Φυλλιώς Νικολούδη, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, από τις εκδόσεις Διάπλαση! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 12:00, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

 

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

 

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι: Μαρία Τσούτσουβα (δρ Λογοτεχνίας), Βασιλική Σοφρά (ζωγράφος-γλύπτρια), Κατερίνα Πολυμενοπούλου (μουσικοπαιδαγωγός-μουσικολόγος).

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Nίκη Κάντζου | Ζωγραφική… Όλα ξεκινούν µε µια τελεία! | Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Η Μυρτώ αγαπά τα μουσεία και τις πινακοθήκες. Θέλει να γίνει καλλιτέχνης. Η γιαγιά της της χαρίζει ένα καρό βαλιτσάκι µε σύνεργα ζωγραφικής. Θα τα καταφέρει; Το αγαπημένο της φουλάρι έχει το μυστικό. Πινέλα, χρώματα, καμβάδες… συναισθήματα… όνειρα! Ποιος είναι καλλιτέχνης τελικά; Μάλλον όλοι µας! Μια ιστορία για την αγάπη στην Τέχνη που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και έχει στόχο να δείξει στους μικρούς αναγνώστες ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες-παιχνίδια που συνδέουν µε ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά µε τα έργα σπουδαίων ζωγράφων.

 

Nίκη Κάντζου – Φυλλιώ Νικολούδη | Στραντ… έναβιολίγιαβαλςκαιορχήστρα | Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Ποιος είναι ο Στραντ; Πώς θα βγουν πάλι νότες από το δοξάρι και τις χορδές ενός βιολιού; Τι σημαίνει για έναν βιολιστή να παίζει µ’ ένα Στραντιβάριους; Πώς γίνεται κι ακούγονται μελωδίες σ’ έναν σταθμό του μετρό; Τις απαντήσεις τις δίνει αυτό το βιβλίο, που µας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, µας παρουσιάζει γνωστούς συνθέτες και µας μαθαίνει για τα μουσικά όργανα συνδυάζοντάς τα µε έργα ζωγραφικής, μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνοδεύουν το κείμενο.

Δείτε Επίσης

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο «Στραντ, ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα» πατήστε: ianos.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο «Ζωγραφική… όλα ξεκινούν με μια τελεία!» πατήστε: ianos.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: ianos

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top