Now Reading
Ραγάδες; Αντιμετωπίστε τες με τα κατάλληλα προϊόντα! 

Ραγάδες; Αντιμετωπίστε τες με τα κατάλληλα προϊόντα! 

6 θαυματουργές συνθέσεις κάνουν τις ραγάδες παρελθόν!

Όταν είστε έγκυος, είναι δύσκολο να κατανοήσετε τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα στο σώμα σας. Μεγαλώνεις ένα άτομο, ένα εντελώς νέο όργανο για να το υποστηρίξεις και τα όργανα που σου ανήκουν αλλάζουν θέση συνεχώς.

Αρκεί να πω ότι πολλά συμβαίνουν και στο εξωτερικό. Πιο εντυπωσιακό, μια ολοένα αυξανόμενη κοιλιά. Και καθώς η κοιλιά σας μεγαλώνει μπορεί να βρεθείτε με μερικά παράσημα τις γνωστές σε όλες μας ραγάδες.

Τι είναι οι ραγάδες;

Καταρχάς. Οι ραγάδες είναι φυσικές! Σύμφωνα με την Πιστοποιημένη Δερματολόγο και ιδρύτρια του MMSkincare, Dr. Ellen Marmur , «οι ραγάδες μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως εκρήξεις ανάπτυξης, αύξηση βάρους, οικοδόμηση μυών και εγκυμοσύνη». Βασικά, κάθε φορά που το δέρμα αλλάζει γρήγορα, μπορεί να εμφανιστούν ραγάδες. «Αυτά τα περιστατικά μπορούν να διαταράξουν το μοτίβο του κολλαγόνου στο δέρμα σας, με αποτέλεσμα τη μορφή ουλής. Η γενετική παίζει επίσης ρόλο στο πόσο εύκολα αναπτύσσεις ραγάδες ακόμα και αν τις εμφανίσεις καθόλου», λέει η Marmur.

Όταν εμφανίζονται για πρώτη φορά, έχουν συχνά μια πιο σκούρα απόχρωση. Με την πάροδο του χρόνου, ξεθωριάζουν και βυθίζονται, αλλά μπορούν να παραμείνουν ορατές παρόλα αυτά. Και ενώ καμία ποσότητα κρέμας για ραγάδες, λάδι κοιλιάς ή κάποιο μαγικό φίλτρο δεν μπορεί να τις αποτρέψει ή να τις σβήσει, η χρήση κρέμας για ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης  μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και να θρέψει το δέρμα σας καθώς μεγαλώνει.

Πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμα ραγάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εάν έχετε ήδη ένα τελετουργικό ενυδάτωσης, υπέροχα! Συνέχισε έτσι. Αν όχι και μόνο περιστασιακά χρησιμοποιείτε μια λοσιόν σώματος, τότε σκεφτείτε πως η εγκυμοσύνη είναι μια εξαιρετική στιγμή για να συνηθίσετε να δίνετε στο δέρμα σας λίγη επιπλέον αγάπη καθημερινά. Κατά τη διάρκεια της η κοιλιά, το στήθος, οι γοφοί, και οι μηροί σας πιθανότατα θα χρειάζονται λίγη επιπλέον προσοχή. Όλες αυτές οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα με διάφορους τρόπους και η διατήρησή της ενυδάτωσης μπορεί να βοηθήσει. Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία έναρξης χρήσης της κρέμας για ραγάδες, αλλά πολλές από τις φόρμουλες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατάλληλες για χρήση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά.

Τι πρέπει να προσέξετε σε μια κρέμα ραγάδων;

Σύμφωνα με τον Δρ Marmur, θα πρέπει να αναζητήσετε φόρμουλες με ήπια αλλά θρεπτικά συστατικά. Βούτυρα ξηρών καρπών όπως το κακάο, το λάδι jojoba και το shea καθώς και το λάδι καρύδας βοηθούν στην ενυδάτωση. Οι βιταμίνες Α και Ε μπορούν να θεραπεύσουν και να προστατεύσουν το δέρμα, και τα βότανα όπως η καλέντουλα είναι εξαιρετικά για να καταπραΰνουν και να ηρεμούν το ερεθισμένο δέρμα. Το πιο σημαντικό, ενώ η ρετινόλη μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το κατεστραμμένο δέρμα, μην χρησιμοποιείτε ρετινόλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Εάν είστε ευαίσθητες στο άρωμα, μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές χωρίς άρωμα.

Μπορούν πραγματικά οι κρέμες για ραγάδες να αποτρέψουν τις ραγάδες;

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται. «Μπορεί να είναι δύσκολο να αποτρέψουμε εντελώς τις ραγάδες, αλλά η κρέμα και τα έλαια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισής τους. Η τακτική χρήση θρεπτικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος όταν γίνεται μασάζ και χρησιμοποιείται σωστά και με συνέπεια. Αν και μπορεί να μην εξαλείφουν εντελώς τις ραγάδες, αυτά τα προϊόντα μπορούν να τις κάνουν λιγότερο αισθητές. Για πιο θεαματικά αποτελέσματα μετά την εγκυμοσύνη, σκεφτείτε επαγγελματικές θεραπείες που περιλαμβάνουν θεραπεία με λέιζερ ή φως. 

Να είστε σίγουροι ότι όλοι έχουν ραγάδες. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για αυτές αν δεν το θέλετε, ούτε πρέπει να αισθάνεστε ματαιόδοξοι αν θέλετε να ασχοληθείτε μαζί τους. Έαν θέλετε το δεύτερο δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά παρακάτω!  

Bio Oil 

Το λάδι έχει την εκπληκτική ικανότητα να βελτιώνει το δέρμα. Το πώς και το γιατί δεν είναι απολύτως κατανοητό, καθώς τα οφέλη του λαδιού είναι κυρίως γνωστά μόνο μέσω της λαϊκής παράδοσης. Το Bio‑Oil® Skincare Oil ήταν το πρώτο έλαιο περιποίησης δέρματος που υποβλήθηκε σε κλινικές δοκιμές και αποδείχθηκε ότι μπορεί να βελτιώσει την όψη ουλών και ραγάδων. Η επιτυχία αυτών των δοκιμών παρότρυνε ιατρούς και φαρμακοποιούς από όλο τον κόσμο να αρχίσουν να συνιστούν το προϊόν. Σήμερα, το Bio‑Oil® Skincare Oil είναι το κορυφαίο προϊόν παγκοσμίως για ουλές και ραγάδες, με πάνω από 400 βραβεία περιποίησης δέρματος στο ενεργητικό του. Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ζήτηση για προϊόντα που είναι παρασκευασμένα από φυσικά συστατικά, η Bio‑Oil ανέπτυξε ένα προϊόν αντιμετώπισης ουλών και ραγάδων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φυσικά έλαια. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι το προϊόν είναι εξίσου αποτελεσματικό με το πρωτότυπο προϊόν για την αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων, αποδεικνύοντας για πρώτη φορά ότι ένα φυσικό προϊόν έχει τις ίδιες επιδόσεις με ένα κορυφαίο προϊόν στην κατηγορία. Η παγκόσμια διάθεση του Bio‑Oil® Skincare Oil (Natural) ξεκίνησε το 2020. 

Frezyderm Prevenstria Cream Προληπτική Κρέμα για Ραγάδες

Προστατευτική κρέμα σώματος, για την πρόληψη των ραβδώσεων (ραγάδων), κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, της εφηβείας και όποτε σημειώνεται απότομη αλλαγή βάρους. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, μειώνει την διαδερμική απώλεια νερού, βελτιώνει την δερματική υφή και αυξάνει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Προλαμβάνει την αποδυνάμωση του δερματικού ιστού, τη χαλάρωση και τη δημιουργία ραβδώσεων. Είναι κατάλληλη από τον 3ο μήνα της κύησης και 1-2 μήνες μετά τον τοκετό.

Biotherm Biovergetures 

Δροσερό τζελ-κρέμα που εμποδίζει την εγκατάσταση των ραγάδων στο σώμα ενώ μειώνει την εμφάνιση αυτών που ήδη υπάρχουν. Αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη και απορροφάται αμέσως.

Elancyl Stretch Marks Prevention Cream Κρέμα για την Πρόληψη των Ραγάδων 

Η Elancyl Stretch Marks Prevention Cream, είναι μια κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για την μείωση των ήδη υπαρχόντων ραγάδων και για την πρόληψη εμφάνισης νέων. Περιέχει καρθαμέλαιο το οποίο είναι πολύ ευεργετικό για τη περιποίηση του δέρματος. Επιπλέον απαλύνει ραγάδες, ρυτίδες και ουλές. Περιέχει βιταμίνη Ε η οποία διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και της φωτογήρανσης. Παράλληλα, ενυδατώνει το δέρμα και το διατηρεί απαλό, προστατεύοντας το από τη ξηρότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έπειτα από τον 4ο μήνα, ενώ προτείνεται να αποφεύγεται να χρησιμοποιείται στο στήθος, κατά την διάρκεια του θηλασμού. 

Apivita Essential Oil Νέρολι 10% Διάλυμα σε Έλαιο Jojoba

Το νέρολι προέρχεται από τα άνθη της νερατζιάς. Η ονομασία του έχει ρίζες στο 16ο αιώνα, όταν η ιταλίδα πριγκίπισσα Nerola χρησιμοποιούσε τα άνθη της νερατζιάς για να αρωματίσει την μπανιέρα και τα ρούχα της. Παραδοσιακά το χρησιμοποιούσαν στις γαμήλιες ανθοδέσμες για να ηρεμούν οι νύφες που είχαν πολύ άγχος. Είναι γνωστό για το υπέροχο, γλυκό, ελαφρά λουλουδάτο άρωμα που χαλαρώνει και ανεβάζει τη διάθεση. Είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπους δέρματος. Ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες με τάσεις γήρανσης και ραγάδες. Βοηθά στην αναζωογόνηση των κυττάρων και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Για τις ραγάδες, προσθέστε 10 σταγόνες νερολί σε 10 ml έλαιο άγριας τριανταφυλλιάς και κάντε μασάζ στις περιοχές που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Clarins Body Partner Stretch Mark Expert

Το Body Partner είναι o ειδικός ενάντια στις ραγάδες! Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, προλαμβάνει τον σχηματισμό τους και περιορίζει τις ήδη υπάρχουσες. Είναι ο σύμμαχος για όσους θέλουν να αποφύγουν την εμφάνιση των ραγάδων, ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς προλαμβάνει την εμφάνιση των ραγάδων στις 4 διαστάσεις τους: μήκος, πλάτος, βάθος, χρώμα. Η πλούσια σύνθεσή του αποτελεί έναν συνδυασμό ενεργών συστατικών, με εκχύλισμα από βιολογική πράσινη μπανάνα, γλυκυρρητινικό οξύ γλυκόριζας και έλαιο φουντουκιού για πρόληψη της εμφάνισης των ραγάδων και βελτίωση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top