Now Reading
Πώς να χειριστείτε μια κακή συμπεριφορά του παιδιού σας χωρίς να βάλετε τις φωνές

Πώς να χειριστείτε μια κακή συμπεριφορά του παιδιού σας χωρίς να βάλετε τις φωνές

Όσο πιο ήρεμοι είμαστε ως γονείς, τόσο λιγότερο βγαίνουμε όλοι οικογενειακώς εκτός ελέγχου

Όταν τα παιδιά ξεφεύγουν ή αντιδρούν άσχημα, είναι δύσκολο να ξέρουμε πώς να ανταποκριθούμε. Θεωρητικά, όλοι θα ήμασταν καλοί αν ήμασταν μοναχοί βουδιστές—χρησιμοποιώντας υποστηρικτική γλώσσα και μια ήρεμη, καθησυχαστική φωνή—αλλά η αλήθεια είναι ότι η ανατροφή των παιδιών είναι αρκετά προκλητική. Οι περισσότεροι γονείς φωνάζουν, τουλάχιστον από καιρό σε καιρό. Ωστόσο, όταν οι φωνές είναι «σταθερές», κανείς δεν είναι εντάξει. Δεν αισθάνεστε καλά με αυτό, ούτε και το παιδί σας. Επιπλέον, όσο περισσότερο φωνάζετε, τόσο περισσότερο το παιδί σας δεν σας ακούει (αποδεδειγμένο). Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να ηρεμήσετε και να διαχειριστείτε την κατάσταση.

Φτάστε στον πυρήνα της συμπεριφοράς

Η συμπεριφορά είναι το εξωτερικό στρώμα του τι συμβαίνει συναισθηματικά στα παιδιά, και όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο αληθινό είναι αυτό, καθώς αναπτύσσουν τις ικανότητές τους να εκφράζουν πιο σωστά τα συναισθήματα. Αυτό μας αφήνει να κάνουμε πολλή δουλειά ως ντετέκτιβ, αλλά αν μπορέσουμε να ξεσκεπάσουμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά και να το αντιμετωπίσουμε, θα νιώθουμε πολύ καλύτερα από τις συνεχείς φωνές και την αίσθηση ότι τίποτα δεν βελτιώνεται (και ίσως ακόμη και να χειροτερεύει). Κάντε βασικές ερωτήσεις. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και ακούστε. Υπάρχει ένας λόγος πίσω από κάθε συμπεριφορά.

Κάντε έναν αυτοέλεγχο

Πώς είστε μέσα σας; Ξέρω ότι η ιδέα να «αλλάξετε την απάντησή σας» είναι προφανής και θα το είχατε κάνει μέχρι τώρα αν ήταν τόσο απλό και εύκολο. Επομένως, σας προτρέπω να σκεφτείτε πώς τα πάτε πραγματικά. Πώς είναι το επίπεδο του άγχους σας, συμπεριλαμβανομένης και μη της ανατροφής των παιδιών; Τι άλλο στη ζωή σας εξαντλεί την υπομονή και τα αποθέματα της ενέργειάς σας;

Σταματήστε και κάντε μια πλήρη προσωπική αξιολόγηση. Γράψτε τους στρεσογόνους παράγοντες, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας και μετά δείτε τι μπορείτε να αναθέσετε σε άλλους. Βρείτε τρόπους να γεμίσετε το φλιτζάνι της ενέργειάς σας και να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αναπνεύσετε.

Έλεγχος ανάκτησης

Δεν μπορείτε να περιμένετε από το παιδί σας μαγικά να αποκτήσει διορατικότητα και να αλλάξει τη συμπεριφορά του, αυτό είναι γεγονός. Το άγχος και η ευημερία σας είναι κρίσιμοι παράγοντες για την αλλαγή του τρέχοντος μοτίβου. Αλλά το επόμενο είναι το ερώτημα των δισεκατομμυρίων δολαρίων: πώς θα ανακτήσετε τον έλεγχο; Ξέρετε ότι οι φωνές δεν λειτουργούν και κάνουν τους πάντες να αισθάνονται χειρότερα, οπότε υποθέτω ότι έχετε επενδύσει στο να το κάνετε όσο λιγότερο μπορείτε.

Μπορείτε να το προσεγγίσετε από δύο φακούς: με μεγέθυνση στη στιγμή και με σμίκρυνση στη μεγάλη εικόνα.

Στη στιγμή

Για την άμεση στιγμή, εντοπίστε με ακρίβεια τα ερεθίσματά σας που σας βγάζουν εκτός εαυτού, δηλαδή ίσως φοβάστε ότι το παιδί σας θα τραυματίσει τον εαυτό του ή/και έναν αδερφό. Σταματήστε, κάντε παύση και πάρτε βαθιές ανάσες. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι, χρησιμοποιήστε μια ήρεμη, σταθερή φωνή για να επέμβετε. Το να παραμένετε ήρεμοι όχι μόνο βοηθά στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, αλλά σας βοηθά να αισθάνεστε ότι έχετε περισσότερο έλεγχο. Η προβολή περισσότερης ηρεμίας και ελέγχου σας βοηθά επίσης τα παιδιά σας να αισθάνονται ότι έχετε περισσότερο έλεγχο. Χρησιμοποιήστε αυτή την παρέμβαση «βαθιά ανάσα, ήρεμη φωνή» μια επιβαρυντική στιγμή τη φορά για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας ότι πραγματικά μπορείτε να φωνάζετε λιγότερο.

Δείτε Επίσης

Μεγάλη εικόνα

Για τη μεγάλη εικόνα, ακούγεται σαν μια κλήση αφύπνισης να δώσετε ενεργά προτεραιότητα στη δική σας διαχείριση του άγχους. Η ζωή με την πανδημία έχει αυξήσει το άγχος μας και έχει αφαιρέσει τις υποστηρίξεις μας σε έναν συνδυασμό που μπορεί να εξηγήσει γιατί πολλοί από εμάς νιώθουμε τόσο εκτός ελέγχου αυτή τη στιγμή.

Ανακαλύψτε τι σας ηρεμεί και σας χαλαρώνει—ζεστά μπάνια, απόδραση με διάβασμα, μεγάλη βόλτα—και βάλτε τα στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας με τουλάχιστον ίση αντιμετώπιση με τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Φτιάξτε ένα σχέδιο για το πώς θα βάζετε τον εαυτό σας πρώτο για ένα προστατευμένο χρονικό διάστημα, κάθε μέρα. Και μετά κάντε το. Εάν έχετε μια εσωτερική (ή εξωτερική) φωνή που σας δημιουργεί ενοχές, υπενθυμίστε στον εαυτό σας (ή στον σύντροφό σας) ότι είναι για χάρη των παιδιών σας. Όλοι προτιμούν περισσότερο την ήρεμη πλευρά του εαυτού μας.

Να θυμάστε

Δεν υπάρχει τίποτα απλό στην ανατροφή των παιδιών, ειδικά αυτή τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι πολλοί πιθανοί λόγοι για να κάνουν τα παιδιά τους. Είσαι άγκυρα για τα παιδιά σας και αν δεν είσαι σε στέρεο έδαφος, ούτε αυτά μπορούν να είναι. Όσο πιο ισορροπημένοι και στέρεοι είστε φροντίζοντας εσάς και το άγχος σας, τόσο πιο ήρεμοι μπορείτε να ανταποκριθείτε στις καταιγίδες συμπεριφοράς γύρω σας. Και όλοι θα νιώσουν καλύτερα γι’ αυτό. Το πιο σημαντικό, εσείς θα νιώσετε καλύτερα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top