Now Reading
Πώς να κάνετε το τέλειο και απόλυτα ασφαλές παιδικό υπαίθριο πάρτι

Πώς να κάνετε το τέλειο και απόλυτα ασφαλές παιδικό υπαίθριο πάρτι

Ιδέες για να περάσετε υπέροχα χωρίς να θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο

Αν δεν καταφέρατε να γιορτάσετε τα γενέθλια ή τη γιορτή του παιδιού σας λόγω καραντίνας ή αν το παιδί σας έχει την τύχη να γιορτάζει τα γενέθλιά του στη διάρκεια του καλοκαιριού, εκμεταλλευτείτε τον καιρό της εποχής για να του οργανώσετε ένα επικό πάρτι σε κάποιον υπαίθριο χώρο που θα μείνει αξέχαστο.

Είτε στην αυλή του σπιτιού σας είτε στην ταράτσα είτε σε μια μεγάλη βεράντα είτε, ακόμα, σε ένα πάρκο ή στην παραλία. Οι παρακάτω ανέξοδες δραστηριότητες θα απογειώσουν τη διάθεση για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Μην ξεχνάτε να έχετε άφθονο αντισηπτικό, μάσκες για μικρούς και μεγάλους, αν είναι δυνατό, καλό είναι να μην έχετε πολύ κόσμο και οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά στο χώρο του πάρτι και να έρθουν να τα πάρουν μετά…

Αγώνες μετ’ εμποδίων: Αν κάνετε το πάρτι σε αυλή, στερεώστε τεντωμένα σχοινιά ανάμεσα σε δέντρα και προσθέστε ανάμεσα σε αυτά και άλλα εμπόδια, για παράδειγμα μερικά λάστιχα ή χαρτόκουτα στη σειρά έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τούνελ, ή μια φουσκωτή πισίνα. Μια ιδέα ιδανική για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να οργανώσετε τσουβαλοδρομίες.

Μπουγέλο: Φτιάξτε βόμβες νερού από μπαλόνια, εφοδιάστε τα παιδιά με νεροπίστολα και άλλα «όπλα» όπως σφουγγάρια μουσκεμένα σε λεκάνες γεμάτες με νερό. Για το ιδανικό κλείσιμο ενός πάρτι που γίνεται στη διάρκεια μιας καυτής ημέρας του καλοκαιριού, ανοίξτε το λάστιχο της αυλής και καταβρέξτε ανελέητα!

Αλευρώματα: Γεμίστε κομμάτια υφάσματος με λευκό αλεύρι, κλείστε τα καλά σαν πουγκιά και δημιουργήστε βόμβες από αλεύρι. Ή γεμίστε δύο πινιάτες, τη μια με γλυκά και την άλλη με αλεύρι, και αφήστε τα παιδιά να κάνουν όλα τα υπόλοιπα.

Θερινό σινεμά: Αν κάνετε το πάρτι σε αυλή και τυχαίνει να έχετε σύστημα home cinema, βγάλτε το εκτός σπιτιού και στήστε ένα πρόχειρο θερινό σινεμά. Έτσι, στη διάρκεια του πάρτι μπορείτε να προβάλετε μια παιδική ταινία ή βίντεο κλιπ παιδικών τραγουδιών. Εννοείται ότι η προβολή θα συνοδεύεται από σπιτικά ποπκόρν και ξηρούς καρπούς.

Κυνήγι θησαυρού: Μπορείτε να το κάνετε θεματικό, για παράδειγμα για πειρατές, σούπερ ήρωες ή αρχαιολόγους, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Ετοιμάστε από πριν ένα χάρτη, τοποθετήστε πινακίδες ή διακριτικά σημάδια σε διάφορα σημεία του χώρου και εξασφαλίστε ένα μικρό έπαθλο για το νικητή.

Μουσικός φράχτης: Αυτό το παιχνίδι θα ξετρελάνει τα νήπια, αλλά και παιδιά κάθε ηλικίας. Κρεμάστε από το φράχτη της αυλής σας, ή από ένα σκοινί που θα τοποθετήσετε σε χαμηλό ύψος στην ταράτσα, διάφορα κατσαρολικά και άλλα αντικείμενα που κάνουν θόρυβο, δώστε σε κάθε παιδί από μία κουτάλα και αφήστε το να συμμετέχει στην πιο φασαριόζικη συναυλία. Βασική προϋπόθεση: να μην οργανώσετε το πάρτι τις μεσημεριανές ώρες κοινής ησυχίας! Σημαντικό να έχει κάθε παιδί το δικό αντικείμενο και να μην τα ανταλλάσσουν μεταξύ τους.

Πατινοδρομίες ή ποδηλατοδρομίες: Καθένα παιδί με το δικό ποδήλατο ή πατίνι, αρκεί να υπάρχει ένας μεγάλος άνετος κι ασφαλής χώρος και τα παιδιά να φοράνε κράνος.

Δείτε Επίσης

Κουτσό: Μια διαχρονική κι ασφαλής επιλογή που συνεχίζει να διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους.

Προσοχή: Αν το υπαίθριο πάρτι σας περιλαμβάνει δραστηριότητες στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα λερωθούν ή θα βραχούν, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε εκ των προτέρων τους γονείς, ώστε να φέρουν μια αλλαξιά ρούχα.

Ενθαρρύνετε δραστηριότητες που δεν απαιτούν προς το παρόν τα παιδιά να έρχονται πολύ κοντά το ένα με το άλλο ή να είναι σε επαφή.

Αποφύγετε προς το παρόν δραστηριότητες με κοινό εξοπλισμό, όπως ζωγραφική και χειροτεχνίες, ώστε να μη χρειαστεί να χρησιμοποιούν αντικείμενα που θα μοιράζονται μεταξύ τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top