Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά που δυσκολεύονται με την τηλεκπαίδευση
Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να τα διευκολύνουν
Το γρήγορο και ξαφνικό κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορωνοϊού έχει προκαλέσει έκπληξη σε πολλές οικογένειες. Ξαφνικά, τα παιδιά σε όλη τη χώρα καλούνται να μάθουν από το σπίτι, συχνά μέσω διαδικτυακής μάθησης, αποστολών που αποστέλλονται μέσω e-mail ή πακέτων που αποστέλλονται από το σχολείο. Για πολλούς, αυτή θα είναι μια νέα εμπειρία. Δεν είναι εύκολο να μετατρέψεις τα σπίτια σε τάξεις. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ετοιμαστείτε.
Ακολουθούν συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας στην online μάθηση στο σπίτι.
Δημιουργήστε ένα χώρο μάθησης για το παιδί σας.
Το παιδί σας έχει ήδη ένα ιδιαίτερο μέρος για να κάνει την εργασία του; Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ήσυχη περιοχή χωρίς ακαταστασία εάν το παιδί σας παρακολουθεί την παράδοση των μαθημάτων από το σπίτι.
Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίσετε την ακαταστασία για το χρόνο μάθησης; Η μείωση της ακαταστασίας βοηθά τα παιδιά να εστιάσουν.
Κάντε ένα πρόγραμμα και ακολουθήστε το.
Είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Χωρίς σχολικό κουδούνι για να σημαίνουν τα παιδιά καθυστερημένα, μπορεί να νιώθουν σαν να κοιμούνται. Χωρίς καθορισμένο πρόγραμμα, τα παιδιά μπορεί να μην φτάνουν ποτέ στη σχολική εργασία. Η εύρεση χρόνου για μάθηση απαιτεί προγραμματισμό. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα της οικογένειάς σας και μάθετε τις καλύτερες στιγμές για μάθηση.
Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να βοηθήσετε εσάς και το παιδί σας να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα:
- Το παιδί σας χρειάζεται πολλή βοήθεια από εσάς για να ξεκινήσει; Εάν ναι, σκεφτείτε πότε εσείς, άλλος ενήλικος ή υπεύθυνος αδελφός είστε διαθέσιμος για παροχή υποστήριξης.
- Βρίσκεστε χρόνο στο πρόγραμμα άσκησης του παιδιού σας; (Βλέπε συμβουλή παρακάτω.) Το να βγει έξω και να κάνει κινητικά διαλείμματα μπορεί να βοηθήσει το παιδί να συγκεντρώνεται καλύτερα.
Μειώστε τους περισπασμούς.
Βιντεοπαιχνίδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, κοινωνικά μέσα, τηλεόραση, παιχνίδια, κατοικίδια – τα σπίτια μας έχουν πολλές περισπασμούς. Δημιουργήστε μια λίστα με τα πράγματα που αποσπούν την προσοχή του παιδιού σας. Στη συνέχεια, βρείτε τρόπους για να τους περιορίσετε κατά τη διάρκεια του χρόνου μάθησης.
Για παράδειγμα, είναι το σκυλί μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής; Εάν ναι, μπορείτε να βάλετε το σκυλί σε ξεχωριστό δωμάτιο όταν το παιδί σας κάνει σχολική εργασία;
Είναι τα παιχνίδια ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής; Δοκιμάστε να το αποκλείσετε στη συσκευή του παιδιού σας κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού χρόνου. Ένας άλλος τρόπος για την εξάλειψη των διαδικτυακών πειρασμών: Μετά τη λήψη μιας εργασίας, απενεργοποιήστε την υπηρεσία Wi-Fi ή / και την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας για να βοηθήσετε το παιδί σας να επικεντρωθεί στη σχολική εργασία.
Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο και χρωματίστε το.
Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε συστήματα που θα βοηθήσουν το παιδί σας να παραμείνει στα όρια των προθεσμιών του σχολείου. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να παραμείνει οργανωμένο. Φτιάξτε ένα ημερολόγιο και σημειώστε το με τις προθεσμίες. Χρησιμοποιήστε οπτικούς διοργανωτές για να αναλύσετε μια εργασία σε βήματα και τις συγκεκριμένες στρατηγικές που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή της.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρωματική κωδικοποίηση για εργασίες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε έναν κόκκινο στυλό για ανάγνωση και έναν μπλε στυλό για μαθηματικά.
Ενθαρρύνετε την άσκηση.
Η άσκηση μας βοηθά να σκεφτόμαστε καλύτερα. Όταν κινούμαστε, η επίλυση προβλημάτων, η μνήμη και η προσοχή μας βελτιώνονται. Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας φυσικός τρόπος για τη μείωση του στρες και την πρόληψη του άγχους. Οι ειδικοί λένε ότι όταν κινούμαστε και ανεβάζουμε τον καρδιακό μας ρυθμό, έχει θετικό αντίκτυπο στον τρόπο σκέψης μας.
Επικοινωνήστε με τον δάσκαλο του παιδιού σας.
Η διαδικτυακή εκπαίδευση ή μάθηση στο σπίτι απαιτεί οικογενειακή υποστήριξη. Ορισμένα διαδικτυακά σχολεία καλούν τους γονείς να «γίνουν σχολικοί προπονητές». Για να υποστηρίξετε το παιδί σας, δημιουργήστε μια απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τους δασκάλους του παιδιού σας. Χρησιμοποιήστε email, μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις ή ακόμα και βιντεοδιάσκεψη για να συνδεθείτε.
Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε ότι διακόπτετε. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να κάνετε μια εργασία, μην μαντέψετε απλώς – επικοινωνήστε για επιβεβαίωση. Ίσως θέλετε να ρυθμίσετε μια μέρα και ώρα κάθε εβδομάδα για να συνδεθείτε με τον καθηγητή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη φορά για να μιλήσετε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παιδί σας, να ελέγξετε τις προσεχείς οδηγίες και να κατανοήσετε τις προσδοκίες. Το να είσαι ενεργός είναι απαραίτητο εάν το παιδί σου δυσκολεύεται στο σχολείο.
Αναζητήστε τρόπους για την άρση των μαθησιακών φραγμών.
Εάν το παιδί σας έχει μαθησιακές προκλήσεις, είναι σημαντικό να ελέγξετε το διαδικτυακό και άλλο εκπαιδευτικό υλικό που σας στέλνει το σχολείο. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του παιδιού σας. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη:
- Ποιες επιλογές προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί για να βοηθήσουν τους αναγνώστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με γραπτό υλικό;
- Τι επιλογές έχει το παιδί σας για να δείξει κατανόηση; Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να γράψει, ρωτήστε τον καθηγητή εάν το παιδί σας μπορεί να στείλει μια απάντηση βίντεο.
- Είναι ο δάσκαλος σε θέση για να βοηθήσει τα παιδιά με θέματα όπως η οργάνωση, η αναγνώριση της κύριας ιδέας και σημειώσεις;
Συνεργαστείτε με τους δασκάλους του παιδιού σας για να εντοπίσετε και να καταργήσετε τυχόν εμπόδια. Θυμηθείτε: Εάν είναι μια πρόκληση για το παιδί σας, είναι πιθανότατα και ένα πρόβλημα και για άλλα παιδιά.