Now Reading
Πώς να βοηθήσεις τον σύντροφο σου με το άγχος

Πώς να βοηθήσεις τον σύντροφο σου με το άγχος

Να, πώς θα τον καλμάρεις

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Όλοι αντιμετωπίζουμε άγχος και stress στην ζωή μας. Άλλοτε λιγότερο και υποσυνείδητα και άλλοτε περισσότερο και φανερά, ανάλογα με την φάση στην οποία βρισκόμαστε. Τι γίνεται όμως όταν το πρόβλημα το εντοπίζεις στον σύντροφό σου; Σίγουρα δεν θα καθίσεις με σταυρωμένα χέρια, αφήνοντας τον μόνο σε μια τέτοια στιγμή, που ίσως σε χρειάζεται πολύ περισσότερο.

Πρώτα από όλα πρέπει να θυμάσαι, πως δεν πρέπει να παίρνεις το άγχος του αγαπημένου σου  προσωπικά. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος που αγαπάμε είναι αγχωμένος, όμως μην πέσεις στην παγίδα και θυμήσου πως εσύ πρέπει να φανείς πιο δυνατή.

Πρότρεψε τον να μιλήσει για τις ανάγκες του. Όταν ο σύντροφός σου είναι αγχωμένος με κάποιο ζήτημα (επαγγελματικά, οικογενειακά κλπ κλπ), έχει διαφορετικές ανάγκες από εκείνες που είχες συνηθίσει. Ενώ κανονικά θα κάνατε μια εκδρομή οι δυο σας για να χαλαρώσετε το Σαββατοκύριακο, ο αγαπημένος σου μπορεί να θέλει να μείνει σπίτι μόνος του.  Ο μόνος τρόπος για να μάθεις τι πραγματικά θέλει και τι χρειάζεται σε αυτή την φάση είναι να τον ρωτήσεις ξεκάθαρα.

Γίνε καλύτερος ακροατής. Σε περιόδους άγχους, ο σύντροφος σου μπορεί να έχει ανάγκη να «ξεσπάσει», ώστε να απελευθερώσει όλα αυτά που έχει στο μυαλό του. Ο ρόλος σου είναι να τον ακούσεις προσεκτικά, δίνοντας του την αμέριστη προσοχή σου. Δεν είναι ανάγκη να του δώσεις κάποια συμβουλή αν δεν σου το ζητήσει. Μείνε δίπλα του και απλά άκουσε τι έχει να σου πει.

Ξεκινήστε μαζί μια δραστηριότητα. Ποιο είναι το αγαπημένο χόμπι του; Θυμήσου αν στο παρελθόν σου είχε μιλήσει για κάτι που θα του άρεσε να κάνετε και όλο το αναβάλατε. Ήρθε η ώρα να το κάνετε τώρα. Δοκιμάστε μαζί νέες εμπειρίες, διαφορετικές από αυτές που έχετε συνηθίσει, ώστε να αλλάξει γρήγορα η διάθεση του.

Δείτε Επίσης
Ο Sean Williams, ο ιδρυτής της κοινότητας για πατέρες The Dad Gang στο Instagram, λέει ότι το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών δεν είναι μόνο να βγάζεις φωτογραφίες και να παίζεις μαζί τους

Φρόντισε τον λίγο περισσότερο. Το ξέρουμε ότι το κάνεις καθημερινά και εμείς αλλά και εκείνος. Όμως στην φάση που βρίσκεται χρειάζεται περισσότερη στοργή και αγάπη. Μαγείρεψε του το αγαπημένο του φαγητό ή κάνε κάτι που του αρέσει πολύ. Μερικές απλές κινήσεις είναι αυτές που μπορούν να απαλύνουν το stress, δείχνοντάς του πως είσαι κοντά του.

Υ.Γ. Μην ξεχνάς να του θυμίζεις πόσο θέλεις να είσαι μαζί του και πως μαζί θα το περάσετε και αυτό. Κατά τα άλλα, υπομονή και κουράγιο!

Πηγή: AllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top