Now Reading
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

Αυτή η δεύτερη γραμμή μόλις έδειξε ότι ο πελαργός έφτασε και στο δικό σας σπίτι!

Η χαρά σας είναι σίγουρα μεγάλη. Θέλετε να βγείτε να το φωνάξετε παντού να το γράψετε στους τοίχους να το αναρτήσετε στο Facebook. Είστε έγκυος!!!Η χαρά και η ευτυχία και τα μεγάλα όνειρα έχουν φτάσει σπίτι σας και σας χτυπούν τη πόρτα!

Είναι καλό όμως να το ανακοινώσετε τόσο νωρίς; Το πότε και το πώς θα ανακοινώσετε τα χαρμόσυνα νέα  εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά σας αλλά να μην θέλετε να γνωρίζουν ορισμένοι άνθρωποι τουλάχιστον οχι ακόμη. Μπορεί να αντιμετωπίζετε συναισθήματα λόγω προηγούμενης απώλειας εγκυμοσύνης ή μπορεί να θέλετε να επιβεβαιώσετε τη βιωσιμότητα της εγκυμοσύνης πρώτα με έναν υπέρηχο. Το να κρατάτε τα πράγματα κρυφά για λίγο μπορεί να είναι καλύτερο για να αποφύγετε ακόμα και τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας. Δεν υπάρχει πραγματικά καλή και κακή στιγμή για να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας και αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσετε εσείς, στηριζόμενη μόνο στα συναισθήματα σας που αυτό τον καιρό είναι και μπόλικα!!.

Πρέπει να περιμένετε να περάσει το πρώτο τρίμηνο πριν ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

Αυτό το ρητό της αναμονής για να περάσει το πρώτο τρίμηνο δεν είναι ένας αυστηρός κανόνας. Η πλειοψηφία επιλέγει να περιμένει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου όταν ο κίνδυνος αποβολής μειώνεται δραματικά . Αυτό κάνει τις γυναίκες να νιώθουν πιο άνετα όταν μοιράζονται τα νέα τους, γιατί δεν θα χρειαστεί  να επιστρέψουν και να μοιραστούν μια απώλεια.

Υπάρχουν και πολλές γυναίκες που μοιράζονται τα νέα τους από νωρίς ακόμα και μόλις το μάθουν και μερικές που μπορεί να το πουν από νωρίς στους στενούς φίλους και την οικογένειά τους και να μοιραστούν περισσότερα με τους πιο μακρινούς αργότερα.

Αυτό θα μπορούσε να ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε μεγαλύτερης ηλικίας και διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο για επιπλοκές. 

Για κάποιες μητέρες είναι σημαντικό που το είπαν στην οικογένεια και τους φίλους αμέσως μόλις το έμαθαν, ακόμα κι αν απέβαλαν, έτσι ώστε να υποστηριχθούν σε όλη τη διαδικασία. Ωστόσο για κάποιες άλλες μια πρώιμη ανακοίνωση της εγκυμοσύνης ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουν τη γνώση  όλων οτι έχασαν ένα μωρό.

Μπορεί να είναι δύσκολο να περιμένετε, ειδικά αν λαχταράτε να μείνετε έγκυος για αρκετό καιρό. Σεβαστό ωστόσο η απόφαση είναι μόνο δική σας!

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας.

  • Πόσο δημόσια θέλετε να κρατήσετε την εγκυμοσύνη σας τώρα και γενικά.
  • Αν θέλετε να το πείτε πρώτα σε κάποιους ανθρώπους ή σε κάποιους προσωπικά. Όταν μοιράζεστε τα νέα της εγκυμοσύνης σας, εάν δεν θέλετε να κοινοποιηθούν δημόσια ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να το πείτε ρητά στους ανθρώπους αυτό. 
  • Θέλετε να το κάνετε τώρα ή θα περιμένετε μέχρι να μάθετε το φύλο.
  • Θέλετε να το μάθει ακόμα ο χώρος εργασίας σας.Μπορεί να είναι προς όφελός σας να περιμένετε και να ενημερώσετε πρώτα τον προϊστάμενό σας. Αυτός μπορεί να είναι επίσης ένας λόγος για να κρατήσετε την ανακοίνωσή σας μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λίγο.
  • Πώς αισθάνεστε σωματικά. Αν αντιμετωπίζετε σοβαρά συμπτώματα, μπορεί να υπάρχει όφελος να λέτε τα νέα σε λίγα άτομα που είναι κοντά σας, ώστε να μπορούν να σας υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια του δύσκολου πρώτου τριμήνου.
  • Οι αντιδράσεις κάποιων ανθρώπων ή η αίσθηση ότι «πρέπει» να το πείτε, μπορεί να σας προκαλέσει περιττό άγχος.

Πως να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας.

Δείτε Επίσης

Ακριβώς όπως το πότε και σε ποιον, έτσι και το πώς θα τους το πείτε εξαρτάται από εσάς. 

Έχω δει φίλους να κάνουν μια χαριτωμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε έναν κόσμο που είναι σε μεγάλο βαθμό ψηφιακός, πολλές οικογένειες επιλέγουν αυτή τη διαδρομή ειδικά αν είναι απλώς για να ενημερώσουν τους ανθρώπους εκτός του στενού τους κύκλου τι συμβαίνει.

Μπορεί να θέλετε να το πείτε σε όσους είναι πιο κοντά σας προσωπικά ή σε ένα περιβάλλον ένας προς έναν. Αυτό είναι απολύτως αποδεκτό και μπορεί να σας δώσει χρόνο να επεξεργαστείτε τις αντιδράσεις αντί να ανακοινώσετε τα μεγάλα νέα μπροστά σε μια μεγάλη συγκέντρωση.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος στιγμή… Είναι μια ατομική απόφαση. Οι μαμάδες πρέπει να επιλέξουν την κατάλληλη στιγμή για αυτές, όταν είναι συναισθηματικά έτοιμες να μοιραστούν τα νέα!

Εξάλλου, η ηρεμία σας και η θετική σας διάθεση έχει την μεγαλύτερη σημασία, ειδικά μια τέτοια περίοδο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top