Πολλαπλασιάζονται ολοένα τα προβλήματα όρασης στους σημερινούς εφήβους - Childit
Now Reading
Πολλαπλασιάζονται ολοένα τα προβλήματα όρασης στους σημερινούς εφήβους

Πολλαπλασιάζονται ολοένα τα προβλήματα όρασης στους σημερινούς εφήβους

Κι η χρήση της τεχνολογίας παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό…

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 13 έως 16 ετών που χρειάζονται γυαλιά έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αύξηση του χρόνου προβολής προκαλεί προβλήματα όρασης στους εφήβους και τους νέους ενήλικες. Οι οφθαλμίατροι συμβουλεύουν τους γονείς να ελέγχουν τα μάτια των παιδιών τους μία φορά το χρόνο.

Προτρέπουν επίσης τους γονείς να ελέγχουν ότι τα παιδιά τους να κάνουν διαλείμματα από τις ηλεκτρονικές συσκευές και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία φιλτραρίσματος φωτός.

Δεν είναι καμία αποκάλυψη ότι το να κοιτάς σε οθόνη τηλεφώνου ή υπολογιστή για ώρες δεν είναι ακριβώς μια υγιής συνήθεια για τα νεαρά μάτια. Αλλά μπορεί να χειροτερεύει.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 13 έως 16 ετών που χρειάζονται γυαλιά σχεδόν διπλασιάστηκε σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Καθώς όλη αυτή η οφθαλμική διέγερση προφανώς είχε ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση του ματιού, τη θολή όραση και τη βραδυπορία.

Οι ερευνητές λένε ότι 35 τοις εκατό των ηλικιών 13 έως 16 χρειάζονταν γυαλιά το 2018. Ενώ μόλις το 20 τοις εκατό το 2012. Δύο τρίτα από αυτά τα παιδιά έλαβαν διαγνώσεις μυωπίας.

See Also

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτά τα παιδιά ξοδεύουν 26 ώρες την εβδομάδα μπροστά από μια ηλεκτρονική οθόνη, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων. Οι γιατροί βλέπουν περισσότερες περιπτώσεις γλαυκώματος και μυωπικού εκφυλισμού αμφιβληστροειδούς τα τελευταία χρόνια, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί σε αυξημένο χρόνο οθόνης. Τα σημερινά παιδιά, σε αντίθεση με τα περισσότερα πριν από αυτά, ασχολούνται με ηλεκτρονικές συσκευές για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Τα μικρά παιδιά τείνουν να κρατούν οθόνες πιο κοντά στα ευαίσθητα μάτια, καθώς έχουν μικρότερα χέρια. Όσο μεγαλώνουμε, ο φακός στο μάτι γίνεται φίλτρο, αλλά αυτό δεν υπάρχει στα παιδιά. Το φως πηγαίνει δεξιά στο πίσω μέρος του ματιού.

Οι ερευνητές βρίσκονται ακόμα στα πρώιμα στάδια της κατανόησης των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων του εκτεταμένου χρόνου οθόνης στα παιδιά. Το μπλε φως καταστρέφει τον αμφιβληστροειδή. Συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου και υπάρχει μια σύνδεση με την όραση και την εξέλιξη της μυωπίας. Υπάρχει μια σειρά από μήκη κύματος φωτός που είναι επιζήμια για τον αμφιβληστροειδή, τα οποία εκπέμπουν οι περισσότερες ψηφιακές συσκευές. Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος απλός πομπός αυτού του φωτός. Η διαφορά μεταξύ του τώρα και πριν από 15 χρόνια είναι ότι είμαστε εκτεθειμένοι σε μεγαλύτερες ποσότητες αυτού του φωτός σε εσωτερικούς χώρους.

Οι αρνητικές επιπτώσεις όλων αυτών του φωτός δεν σταματούν στα μάτια. Η έρευνα δείχνει ότι οι βαρύτατοι χρόνοι της οθόνης επηρεάζουν τα πρότυπα ύπνου και τη γενική εξέλιξη του εγκεφάλου. Ο μεγάλος κόσμος που ενδιαφέρεται είναι η εγκεφαλική βλάβη και η επανεμφάνιση του εγκεφάλου μας. Δεν διατηρούμε πληροφορίες όταν διαβάζουμε σε μια οθόνη όπως όταν διαβάζουμε φυσικά ένα βιβλίο επειδή χρησιμοποιούμε διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top