Now Reading
Παιδίατρος απαντά τις 10 top ερωτήσεις για την ασφάλεια ενός μωρού, που ανησυχούν συνήθως τους νέους γονείς

Παιδίατρος απαντά τις 10 top ερωτήσεις για την ασφάλεια ενός μωρού, που ανησυχούν συνήθως τους νέους γονείς

10 συμβουλές για την ασφάλεια του μωρού που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ως παιδίατρος, μέρος της δουλειάς της Dr. Molly O’Shea είναι να εκπαιδεύει και να προετοιμάζει τους νέους γονείς όσο καλύτερα μπορεί –από συμβουλές ανατροφής μέχρι την ασφάλεια των καθισμάτων αυτοκινήτου, το μπάνιο μωρών και πολλά άλλα. Ωστόσο, η ανατροφή των παιδιών είναι μια διαδικασία μάθησης – ειδικά για τους νέους γονείς. Τα μωρά θα σας εκπλήσσουν συνεχώς, αλλά το να ξέρετε τι να προσέξετε και πώς να αντιδράσετε θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα μεγαλώσουν ώστε να είναι υγιή και δυνατά. Παρακάτω είναι 10 συμβουλές για την ασφάλεια του μωρού που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, όπως τις εντοπίσαμε στο motherly.com.

Πώς μπορώ να κρατήσω το μωρό μου ασφαλές σε θορυβώδη περιβάλλοντα όπως αθλητικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ ή πυροτεχνήματα;

Οι γονείς λατρεύουν να φέρνουν τα μωρά τους μαζί τους σε διασκεδαστικές εκδηλώσεις και να δημιουργούν μόνιμες αναμνήσεις. Η προστασία της ακοής είναι ένας από τους πιο παραγνωρισμένους κινδύνους για την ασφάλεια και θα πρέπει να ξεκινά από τη βρεφική ηλικία. Επενδύστε σε ένα αξιόπιστο ζευγάρι ακουστικών ακύρωσης θορύβου σε μέγεθος μωρού πριν παρακολουθήσετε δυνατές και πολυσύχναστες εκδηλώσεις.

Είναι ασφαλές για το μωρό μου να κοιμάται στο στομάχι του;

Έως ότου το μωρό σας μπορεί να αναποδογυρίσει και να επιλέξει να κοιμηθεί με αυτόν τον τρόπο μόνο του, το να κοιμάται το μωρό σας στο στομάχι –ακόμη και για έναν υπνάκο όταν είστε κοντά– αυξάνει τον κίνδυνο για SIDS ή Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου. Ακόμα και όταν αρχίσουν να κυλιούνται, βάλτε τα να κοιμηθούν ανάσκελα και αφήστε τα να κυλήσουν μόνα τους αν το επιθυμούν.

Το μωρό μου βάζει τα πάντα στο στόμα! Πώς μπορώ να το προστατέψω από δηλητηρίαση;

Η προστασία του μωρού είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για τους νέους γονείς. Υπάρχει πάντα αυτή η ανησυχία ότι κάτι έχει αγνοηθεί. Το να κρατάτε όλα τα τοξικά πράγματα μακριά από την πρόσβαση είναι το κλειδί. Ακόμη και με τα ντουλάπια που κλειδώνουν, ορισμένα μωρά και νήπια έχουν τον τρόπο να νικήσουν το σύστημα. Τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων, τα είδη καθαρισμού, τα φάρμακα όλων των τύπων (συμπληρώματα, αλοιφές, συνταγές) ακόμη και η οδοντόκρεμα πρέπει να φυλάσσονται μακριά.

Ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν ασφαλίζετε ένα σπίτι για μωρά – ειδικά όταν πρόκειται για νερό (μπανιέρα);

Μιλώντας για την προστασία του μωρού, συνήθως συμβαίνει σε τρεις φάσεις: πριν έρθει το μωρό, όταν το μωρό αρχίζει να κινείται στο σπίτι και όταν αρχίζουν να έχουν περιέργεια και να ασχολούνται με πράγματα. Πριν έρθει το μωρό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα σας για να αποφύγετε εγκαύματα ή εγκαύματα. Όταν το μωρό αρχίζει να σέρνεται ή να κυλάει, επενδύστε σε προϊόντα στεγανοποίησης μωρών όπως προστατευτικά βύσματος, κλειδαριές ντουλαπιών, κλειδαριές τουαλέτας, μαλακό προστατευτικό πάνω από το στόμιο της μπανιέρας και αντιολισθητικό χαλάκι στο κάτω μέρος της μπανιέρας. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ παιδικό κάθισμα στην μπανιέρα. Όταν το παιδί σας είναι περίεργο και αρχίζει να πειράζει τα πράγματα, βεβαιωθείτε ότι όλα τα τοξικά είναι απρόσιτα και ασφαλίστε τα ράφια των βιβλιοθηκών στον τοίχο, ώστε να μην ανατρέπονται αν τα σκαρφαλώσετε.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το μωρό μου από συναισθηματικά τραύματα;

Τα μωρά είναι ανθεκτικά και ξέρουν αν οι γονείς τους τα αγαπούν και καλύπτουν τις ανάγκες τους. Το να δείχνετε στο μωρό σας σταθερή στοργή, προσοχή και να παρέχετε μια ρουτίνα είναι αυτό που χρειάζεται για να αισθάνεται ασφαλές και να αναπτύξει συναισθηματική ρύθμιση. Το να είσαι «τέλειος γονιός» δεν είναι αυτό που χρειάζεται το παιδί σου, ούτε είναι δυνατό. Μείνετε συγκεντρωμένοι στο να απολαμβάνετε το παιδί σας και να το αγαπάτε καθημερινά και θα είναι μια χαρά.

Πώς μπορώ να κρατήσω το μωρό μου ασφαλές στο νερό;

Ο πνιγμός είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου από ατύχημα (υψηλότερη από τη δηλητηρίαση)! Το να έχετε έναν ενήλικα σε απόσταση αναπνοής είναι το κλειδί για την ασφάλεια του νερού. Στην πραγματικότητα, τα επίσημα μαθήματα κολύμβησης μπορούν να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο κατά 88%! Ξεκινήστε γύρω στην ηλικία 1 (ή νωρίτερα) για να έχετε την καλύτερη μείωση του κινδύνου. Επιπλέον, ο εγκεκριμένος από την ακτοφυλακή εξοπλισμός ασφάλειας νερού (σε αντίθεση με τα μπρατσάκια) προσθέτουν ένα στρώμα προστασίας.

Ποια φυσικά οφέλη αποκομίζουν τα μωρά από το να βρίσκονται στο νερό;

Τα μωρά πέρασαν εννέα μήνες μέσα στο αμνιακό υγρό. Το να βρίσκονται στο νερό, ειδικά αν είναι ζεστό, τους μοιάζει φυσικό και άνετο. Μπορεί να είναι χαλαρωτικό και τους επιτρέπει να πειραματίζονται με κινήσεις με το πλεονέκτημα της άνωσης. Αυτές οι κινητικές κινήσεις μεταφράζονται στη συνέχεια στον «πραγματικό κόσμο» για να βελτιωθεί η κινητική ανάπτυξη. Η εκμάθηση κολύμβησης βοηθά επίσης στην οικοδόμηση μυϊκής δύναμης.

Τι θα λέγατε για τα γνωστικά και αναπτυξιακά οφέλη που προσφέρει η κολύμβηση;

Τα μωρά που χρησιμοποιούν το σώμα τους πλήρως και με διαφορετικούς τρόπους δείχνουν αναπτυξιακή πρόοδο σε όλους τους τομείς. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ο συνδυασμός της κινητικής κίνησης με τις γνωστικές εργασίες στερεοποιεί τη μάθηση και οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως αυτές στην κολύμβηση, φαίνεται να δημιουργούν νευρικές οδούς που ενισχύουν επίσης τη μάθηση. Καθώς μεγαλώνουν, οι δυνατές δεξιότητες κολύμβησης μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Δείτε Επίσης

Πώς βοηθάει το δέσιμο γονέα/παιδιού το να βρίσκεσαι στο νερό;

Το να είσαι μέσα στο νερό είναι διασκεδαστικό! Είναι χαλαρωτικό για τον γονέα και το παιδί και μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι παρά με μάθηση. Όταν το μωρό και ο γονέας κάνουν κάτι καινούργιο μαζί, η κοινή εμπειρία και η πρόοδος μπορούν να εδραιώσουν μια σχέση.

Πώς μπορούν τα μαθήματα κολύμβησης να βοηθήσουν τα μωρά να αποκτήσουν δεξιότητες κοινωνικοποίησης;

Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν, το να κάνουν μαθήματα κολύμβησης ως μερικές από τις πρώτες του αναμνήσεις είναι μια ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους σε μια ομάδα παιδιών με διαφορετικά επίπεδα ικανοτήτων. Μαθαίνοντας πώς να περιμένουν τη σειρά τους, να επευφημούν ο ένας τον άλλον, να παρακολουθείτε την πρόοδό τους και να διασκεδάζετε μαζί είναι σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να έχετε.

Γονείς: Η απόλυτη εμπειρία μάθησης

Τα μωρά όντως μεγαλώνουν εν ριπή οφθαλμού, και ακόμη και γονείς με πολλά παιδιά ή παιδιά ηλικίας σπουδών εξακολουθούν να μαθαίνουν. Υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να ανακαλύψετε και το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας ή όταν είστε από κοινού με άλλους γονείς είναι να μην είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας.

Χρησιμοποιήστε τους πόρους γύρω σας, αλληλεπιδράστε με άλλους γονείς και κατανοήστε ότι η ανατροφή των παιδιών είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές που θα αναλάβετε ποτέ, αλλά και η πιο ανταποδοτική.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top