Now Reading
Πέντε παιχνίδια με άμμο (για την παραλία αλλά και για την αυλή του σπιτιού)

Πέντε παιχνίδια με άμμο (για την παραλία αλλά και για την αυλή του σπιτιού)

Η άμμος μπορεί να γίνει πρώτη ύλη για διάφορες δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα για ώρες

Ακόμα και στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας να βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι, τα παιδιά σας ίσως αρχίσουν, κάποια στιγμή, να βαριούνται τα παιχνίδια στο νερό. Εδώ θα σας φανούν χρήσιμες οι παρακάτω προτάσεις για παιχνίδια με άμμο, κάποιες από τις οποίες μάλιστα μπορείτε να εφαρμόσετε και στο σπίτι.

Τρενάκι στην άμμο: Πάρτε μαζί σας το αγαπημένο του τρενάκι, παρακινήστε το να μαζέψει ξυλάκια από την παραλία και να τα μετατρέψει σε ράγες και ξεκινήστε παρέα ένα δημιουργικό ταξίδι.
Μπορείτε, επίσης, να συγκεντρώσετε και άλλα υλικά –όπως βότσαλα, φύκια, χαλίκι– και, σε συνδυασμό με την άμμο και αρκετή φαντασία, να χτίσετε στην παραλία μια μικρή πόλη.

Εις τον αφρό… της άμμου: Ενθαρρύνετε το παιδί να ανακατέψει την άμμο με αφρό ξυρίσματος σε μια λεκάνη, στην παραλία ή στην αυλή του σπιτιού. Το μείγμα που θα δημιουργηθεί, ανάλαφρο και πιο εύπλαστο από την άμμο, θα είναι τέλειο για χειροτεχνίες.

Ένας μικρός παλαιοντολόγος: Αν το παιδί σας περνάει φάση ενθουσιασμού με τους δεινοσαύρους, προμηθευτείτε μικρές φιγούρες τους και θάψτε τις στην άμμο. Μετά, παρακινήστε το να τις ανακαλύψει σκάβοντας και, αφού τις ξεθάψει, να αναγνωρίσει σε ποιο είδος δεινόσαυρου αντιστοιχεί κάθε φιγούρα.

Ένας μικρός καλλιτέχνης: Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να γίνει στο σπίτι και, ιδανικά, τη βεράντα ή τον κήπο. Γεμίστε πλαστικά, εύκαμπτα μπουκάλια με μικρό στόμιο με χρωματιστή άμμο, διαφορετικό χρώμα το καθένα, απλώστε στο έδαφος ένα μεγάλο χαρτόνι και προτείνετε στο παιδί να ζωγραφίσει με άμμο, πιέζοντας κάθε μπουκάλι για να βγάλει διαφορετικά χρώματα.

Ατομικά σετ παιχνιδιού για δωράκια σε πάρτι: Να μια τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι γενεθλίων στην παραλία. Μοιράστε σε μικρά τάπερ διάφορα παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για κατασκευές στην άμμο (π.χ. κοχύλια, πλαστικά καλούπια, διάφανα πετραδάκια, μικρές φιγούρες παιχνιδιών) και δώστε από ένα σε κάθε μικρό επισκέπτη του πάρτι.

Προσοχή: Μην ξεχάσετε, φεύγοντας από την παραλία, να βεβαιωθείτε πως έχετε μαζέψει –και ξεθάψει– όλα τα πλαστικά παιχνίδια, ιδιαίτερα μετά από ένα παιδικό beach party!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top