Now Reading
Ο συγκινητικός λόγος για τον οποίο η Mila Kunis αρνείται να «κακομάθει» τα παιδιά της

Ο συγκινητικός λόγος για τον οποίο η Mila Kunis αρνείται να «κακομάθει» τα παιδιά της

Θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τις επιλογές της ως μητέρα

Η Μίλα Κούνις κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να την ζηλεύει. Η 38χρονη ηθοποιός είναι πανέμορφη, αστεία, χαρισματική, αγαπημένη στο κοινό της και έχει έναν από τους πιο υγιείς και λειτουργικούς γάμους στη βιομηχανία του θεάματος.

Φυσικά, καθώς είναι άτομο με προνόμια και τεράστιο πλούτο, όλοι υποθέτουν αυτόματα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί οικονομική ανασφάλεια, αλλά ως μητέρα την απασχολούν κι εκείνη κλασικές αγωνίες: Για παράδειγμα, πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά σας εν μέσω ασταμάτητου ελέγχου; Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι είναι σε θέση να κάνουν μια «συνηθισμένη» αλλά ουσιαστική ζωή; Πώς εγγυάστε ότι μπορούν να γίνουν αυτάρκεις από μόνοι τους; Πώς μοιράζεστε την επιτυχία σας μαζί τους χωρίς να τα κακομάθετε με όλα αυτά τα πλούτη;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που αντιμετωπίζει η Μίλα Κούνις από τότε που έγινε μητέρα και η προσέγγισή της στο θέμα μιλάει για την ηθική της εργασίας και την μέχρι τώρα πορεία της στη ζωή.

Η απόφαση της Μίλα να μην κακομάθει τα παιδιά της προέρχεται από τη δική της ανατροφή και την παιδική της ηλικία

Η Μίλα μπορεί να έχει μισθούς πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε κάθε ταινία της αυτές τις μέρες, αλλά τα παιδικά της χρόνια απείχαν κατά πολύ από ένα κρεβάτι στρωμένο με τριαντάφυλλα. Γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση στις 14 Αυγούστου 1983, σε μια πολιτικά ταραγμένη εποχή που χαρακτηριζόταν από μια αυξανόμενη παλίρροια αντισημιτικών συναισθημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η οικογένεια, ως Εβραίοι, μετανάστευσε στις ΗΠΑ αναζητώντας «ελευθερία». Οι γονείς γνώριζαν ότι δεν υπήρχε «μέλλον» για τα παιδιά τους στην κομμουνιστική Ρωσία, έτσι έκαναν την αναγκαία επιλογή να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να ταξιδέψουν στον ωκεανό για να εξερευνήσουν το αμερικανικό όνειρο.

Ο μπαμπάς της Μαρκ και η μαμά της Ελβίρα διατηρούσαν αξιόλογες καριέρες στην Ουκρανία -αυτή του μηχανικού και της καθηγήτριας Φυσικής, αντίστοιχα- αλλά έπρεπε να εγκαταλείψουν τα επαγγέλματά τους με τις υψηλές αποδοχές όταν μετακόμισαν στις ΗΠΑ. «Ήρθαν στην Αμερική με βαλίτσες και μια οικογένεια των επτά ατόμων και με 250 δολάρια και αυτό είναι όλο», είπε η Μίλα στο περιοδικό Glamour.

Οι γονείς μου πέρασαν από την κόλαση και τα κατάφεραν να γλιτώσουν. Μεγαλώνοντας ως φτωχή, δεν έχασα ποτέ τίποτα. Οι γονείς μου έκαναν μια υπέροχη δουλειά που δεν με έκαναν να νιώσω ότι υστερούσα από οποιοδήποτε άλλο παιδί.

Εργάστηκαν με πλήρη απασχόληση και παρακολούθησαν επίσης κολέγιο με πλήρη απασχόληση. Η μητέρα της δούλευε στο κατάστημα λιανικής ως «κυρία του κουτιού», ενώ ο μπαμπάς της δούλευε πολλές παράξενες δουλειές για να συντηρήσει την οικογένεια: οδηγός ταξί, βαφή σπιτιών, παράδοση τουαλετών κ.ο.κ. «Ό, τι μπορούσε να κάνει, το έκανε», είπε. Εκτός από την ημερήσια απασχόλησή τους, ο Μαρκ και η Ελβίρα πήγαν στο νυχτερινό σχολείο για να μάθουν αγγλικά. Με την πάροδο του χρόνου, η ικανότητά τους στα αγγλικά βελτιώθηκε και μπόρεσαν να προωθήσουν την καριέρα τους και να επιτύχουν κάποια οικονομική σταθερότητα. Η Ελβίρα προσπάθησε να γίνει διευθύντρια σε μια Rite Aid και ο Μαρκ επένδυσε το εισόδημά του στην κατοχή μερικών ταξί. Όταν η Μίλα έφτασε στα εφηβικά της χρόνια, η οικογένεια μπορούσε να αγοράσει διαμέρισμα και αυτοκίνητο.

Αρχικά, η νεαρή Μίλα δεν είχε την παραμικρή ιδέα γιατί μετακόμισε η οικογένειά της ή γιατί μοχθούσαν υπερβολικά όλη την ημέρα. Οι γονείς της δούλεψαν μέχρι το κόκκαλο για να διασφαλίσουν ότι η Μίλα και τα αδέλφια της δεν είχαν επίγνωση της οικονομικής τους δυσκολίας και ότι εξακολουθούσαν να έχουν τους απαραίτητους πόρους για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν μια ουσιαστική ζωή χωρίς άγχος. Φυσικά, ως παιδί, δεν καταλαβαίνετε τις πολυπλοκότητες της διαχείρισης ενός νοικοκυριού υπό περιορισμένο προϋπολογισμό. Είστε στο σκοτάδι για τους πολυάριθμους συμβιβασμούς και τις θυσίες που γίνονται για να διατηρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Ανησυχείτε περισσότερο για τις εμφανίσεις και για το αν μετράτε ή όχι με τους συνομηλίκους σας – τα χρήματα είναι το λιγότερο από τα προβλήματά σας. Ομοίως, η Μίλα δεν ένιωσε ποτέ εσωτερική πίεση για να φροντίσει την οικογένειά της. ένιωθε κανονική όπως κάθε άλλο παιδί.

 

Αυτός είναι ο λόγος που επιμένει τα παιδιά της να είναι «αυτοδημιούργητα»

Η εξαθλιωμένη παιδική ηλικία της Μίλα παίζει σεισμικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο ανατρέφει τα μικρά της, σε καθημερινή βάση. Έπρεπε να εργαστεί από το μηδέν για να συγκεντρώσει πλούτο και να χτίσει την κληρονομιά της, οπότε γιατί να τα δώσει όλα έτοιμα στα παιδιά της και να μην αγωνιστούν και τα ίδια; Τόσο ο Ashton όσο και η Mila έχουν οδυνηρή επίγνωση του γεγονότος ότι τα παιδιά τους θα έχουν μια πολύ πιο πολυτελή ζωή από το συνηθισμένο. Ως εκ τούτου, δεν θέλουν να τα καλομάθουν σε υπερβολικό σημείο ώστε να γίνουν κακομαθημένα ή κακότροπα

Δείτε Επίσης

Η Mila είπε στο ραδιοφωνικό podcast της Αυστραλίας στο «The Kyle and Jackie O Show» ότι αυτό είναι ένα θέμα που συζητούσαν εκτενώς η ίδια και ο σύζυγός της πριν ξεκινήσουν οικογένεια. Είναι επιτακτικό για τη Mila ότι ο Wyatt και ο Dimitri να γνωρίζουν τι αξίζει ένα δολάριο και να μη θεωρούν κανένα από τα προνόμιά τους ως δεδομένο. Πρέπει να εργαστούν τόσο υπομονετικά και επίμονα όσο οποιοδήποτε άλλο άτομο στη χώρα τους. Επειδή οι γονείς τους είναι πλούσιοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναπαυτούν στην οικογενειακή περιουσία αλλά να μοχθήσουν τα ίδια για τη ζωή τους. «Τίποτα δεν μας δόθηκε έτοιμο», είπε η Μίλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλει να μην κακομάθει τα παιδιά της, ενθαρρύνοντάς τα να βρουν το δικό τους δρόμο στη ζωή.

Φυσικά, τα παιδιά είναι ακόμα αρκετά μικρά και θα περάσει λίγος καιρός πριν ξεκινήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την καριέρα. Ωστόσο, είναι ακόμα εντυπωσιακά αναζωογονητικό για τη Μίλα να θεσπίζει κανόνες από την αρχή και να έχει ένα σαφές όραμα για το πώς θέλει να μεγαλώσει τα μικρά της. Κατά την άποψή της, το να είσαι «αυτοδημιούργητος» δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι είσαι ταλαιπωρημένος. Έχει να κάνει με το να είσαι αφοσιωμένος στη δουλειά σου και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε περίπτωση. Έχει να κάνει με το τι χρειάζεται για να κερδίσεις ένα δολάριο και τι χρειάζεται για να ξοδέψεις το δολάριο.

 

Συνέπεια και φροντίδα

Ο χρόνος θα δείξει αν η Μίλα και ο Άστον τηρούν τη συμφωνία τους και μπορούν αποτελεσματικά να διδάξουν στα παιδιά τους τα πλεονεκτήματα της σκληρής δουλειάς και της ανεξαρτησίας. Ωστόσο, η προοπτική της Μίλα για τον πλούτο και τη δουλειά μας λέει ότι τίποτα δεν επιτυγχάνεται στη ζωή χωρίς κόπο. Φυσικά, οι άνθρωποι απαιτούν διαφορετικούς τύπους συστημάτων υποστήριξης για να λειτουργήσουν και να ευδοκιμήσουν, αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να βάλεις το κεφάλι σου κάτω και να κάνεις αυτό που χρειάζεται.

Ο οικογενειακός πλούτος είναι ένα όμορφο πράγμα, και σε κάποιο βαθμό, δεν υπάρχει τίποτα κακό να μοιράζετε μέρος του πλούτου στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να γίνουν πλούσιοι, αλλά εφόσον μοιράζετε υπεύθυνα τον πλούτο σας χωρίς να κακομαθαίνετε υπερβολικά κάποιον, είστε σε καλό σημείο.

(το άρθρο στηρίζεται σε δημοσίευση του goalcast.com)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top