Now Reading
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά είναι επίσης ο λιγότερο δημοφιλής

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά είναι επίσης ο λιγότερο δημοφιλής

Η παιδοψυχολόγος Tovah Klein, η οποία έγραψε το βιβλίο «How Toddlers Thrive», λέει ότι αν θέλετε να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά, πρέπει να τους επιτρέψετε να είναι δυστυχισμένα

Όταν γίνεστε γονιός, το νούμερο ένα μέλημά σας είναι η ευημερία του παιδιού σας. Θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα εξοπλίσετε όχι μόνο με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνουν καταπληκτικοί ενήλικες μια μέρα, αλλά και για να διασφαλίσετε ότι η παιδική τους ηλικία θα είναι καλή. Ενώ αναμφίβολα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να μεγαλώσετε καλά προσαρμοσμένα παιδιά, θα υπάρξουν στιγμές που είναι θυμωμένα ή λυπημένα και αυτό είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσετε (και ακόμα πιο δύσκολο να το διορθώσετε). Ωστόσο, εάν θέλετε να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι και ένας από τους δυσκολότερους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η παιδοψυχολόγος Tovah Klein, η οποία έγραψε το βιβλίο «How Toddlers Thrive», λέει ότι αν θέλετε να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά, πρέπει να τους επιτρέψετε να είναι δυστυχισμένα. Φυσικά, αυτό είναι κόντρα στην επιθυμία μας, καθώς ως γονείς, το πρώτο μας ένστικτο είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακουφίσουμε τα παιδιά μας από τον πόνο. Ωστόσο, το να εμπλακούμε για να λύσουμε τα προβλήματά τους θα γυρίσει τελικά μπούμερανγκ.

«Όλοι πιστεύουμε ότι ο τρόπος να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας να είναι ευτυχισμένα είναι να τα κάνουμε ευτυχισμένα. Αλλά στην πραγματικότητα, τα παιδιά ξέρουν πώς να είναι ευτυχισμένα, να βρίσκουν τη χαρά. Δεν είναι ένα συναίσθημα πάντα», λέει η Klein στο CNBC. Προειδοποιεί τους γονείς να μην αρνηθούν να αποδεχθούν την αλήθεια ότι «τα παιδιά επιτρέπεται να είναι θυμωμένα, λυπημένα, δυστυχισμένα με κάποιο τρόπο».

Οι πιθανότητες είναι ότι ακόμη και οι ίδιοι οι γονείς σας είχαν αντίστοιχη συμπεριφορά τη στιγμή που ήσασταν δυστυχισμένοι. Από την πρόταση να σας πάνε έξω για παγωτό ή να σας αγοράσουν ένα νέο παιχνίδι για να χαμογελάσετε στο πρόσωπό σας, πιθανότατα πίστευαν ότι έκαναν το σωστό, όπως και εσείς όταν συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο στα δικά σας παιδιά. Ωστόσο, αυτό στερεί από τα παιδιά την ικανότητα να δουλέψουν μέσα από τα δικά τους συναισθήματα και να μάθουν πώς να ηρεμούν. Καθιστά επίσης πιο πιθανό ότι θα έχουν μεγαλύτερες καταρρεύσεις στο μέλλον, όταν εσείς (ή οποιοσδήποτε άλλος) δεν καταφέρετε να λύσετε όλα τα προβλήματά τους.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλώς να αγνοείτε εντελώς τα παιδιά σας όταν είναι αναστατωμένα. Αν θέλετε να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά, θα μπορούσατε να παρέμβετε για να τα ενθαρρύνετε να αναπνεύσουν βαθιά ή να σας εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποχωρούν στις εκρήξεις τους, αλλά ενθαρρύνει υγιείς συναισθηματικές συνήθειες.

Δείτε Επίσης

«Η δύναμη προέρχεται από το να μπορώ να έχω αυτά τα αρκετά έντονα συναισθήματα, όπως θυμό, [μετά] να τα χειρίζομαι και να γνωρίζω ότι η μαμά ή ο μπαμπάς είναι ακόμα εκεί για μένα, δεν είναι στεναχωρημένοι μαζί μου, δεν πρόκειται να με τιμωρήσουν», εξηγεί η Κλάιν.

Προσθέτει ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως γονιός είναι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι η διάθεσή τους θα αλλάξει και θα ξεπεράσουν ό,τι τα ενοχλεί. Φυσικά, είστε χαρούμενοι όταν είναι, οπότε να θυμάστε ότι ακόμα κι αν δεν είναι ευτυχισμένοι αυτή τη στιγμή, θα φτάσουν ξανά εκεί. Απλά πρέπει να είστε υπομονετικοί όσο προετοιμάζονται.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top