Now Reading
Οικολογική συνείδηση από κούνια

Οικολογική συνείδηση από κούνια

Η υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά και η έκθεσή μας σε άπειρα χημικά καθημερινά καθιστά την επιλογή φυσικών προϊόντων για το μωρό όχι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.

«Η πείνα, η οικονομική κατάρρευση, ένας ήλιος που μας ψήνει: αυτά θα φέρει η αλλαγή του κλίματος και μάλιστα νωρίτερα από όσο νομίζουμε» προειδοποιεί ένα νέο, μεγάλο αφιέρωμα του New York Magazine που έχει προκαλέσει αίσθηση με τίτλο «Η ακατοίκητη Γη». Η μέρα λοιπόν που ο πλανήτης θα «βράζει» φαίνεται να μην αργεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ακόμη και μετριοπαθών επιστημόνων.

Και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να επιλέγουμε προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον.

Ιδιαίτερα αν πρόκειται για προϊόντα που αφορούν το μωρό μας, έχουμε έναν ακόμη λόγο να το μεγαλώσουμε όσο το δυνατόν πιο φυσικά: σε όσο λιγότερες χημικές ουσίες εκτίθεται, είτε πρόκειται π.χ. για φυτοφάρμακα, είτε για εντομοκτόνα είτε για χρωστικές, τόσο λιγότερο επιβαρύνεται η υγεία του, ιδιαίτερα ευάλωτη τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Επενδύστε λοιπόν σε προϊόντα όπως βρεφικά ρουχαλάκια φτιαγμένα από βιολογικά υλικά, μάρσιπους από βιολογικό βαμβάκι, έπιπλα από φυσικά χρώματα και φυσικά βρεφικά καλλυντικά. Ενδεικτικά, μερικές από τις διευθύνσεις που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι οι www.babyearth.gr, www.ecofamily.gr, www.ecobaby.gr, onlygreen.gr

Δείτε Επίσης

Προσπαθήστε να φτιάχνετε τα γεύματά του με βιολογικά προϊόντα. Στην αγορά κυκλοφορούν και έτοιμες βιολογικές τροφές, αλλά περιορίστε τις όσο το δυνατόν για ειδικές περιστάσεις, όπως στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Το ιδανικό είναι να του παρέχετε σπιτικά γεύματα. Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊοντων ΔΗΩ (www.dionet.gr) θα βρείτε αγορές βιοκαλλιεργητών και καταστήματα βιολογικών προϊόντων με την επίσημη πιστοποίηση ανά την Ελλάδα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top