Now Reading
Μαμά μόνη με παιδιά πάει διακοπές

Μαμά μόνη με παιδιά πάει διακοπές

Προτάσεις προσιτές σε μονογονεϊκές οικογένειες

Οι μονογονεϊκές οικογένειες συνεχώς και πληθαίνουν και οι μαμάδες που μεγαλώνουν μόνες (ή κατά κύριο λόγο) το παιδί ή τα παιδιά τους είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες. Όταν μέσα στο καλοκαίρι πλησιάζει η εποχή της άδειας και των διακοπών για μια οικογένεια με δύο γονείς που μεγαλώνουν μαζί τα παιδιά τους είναι μια ανάσα ανακούφισης, είναι κάτι που το περιμένουν πώς και πώς για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν. Δεν είναι ωστόσο ακριβώς το ίδιο για τους γονείς που φροντίζουν ο καθένας μόνος τα παιδιά τους.

Η φροντίδα μένει όλη σε έναν ενώ το κόστος επίσης δεν μοιράζεται διά του δύο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει φως στο τούνελ και οι διακοπές μπορεί να γίνουν όνειρο πραγματικό χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθούν σε… εφιάλτη.

Διακοπές με τους γονείς… (σας)

Ξέρω, δεν ακούγεται εξαρχής τόσο ιδανικό, κι ίσως ακόμα να είναι οι νωπές οι «πληγές» ενός διαζυγίου και πώς ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν οι κλειστές κοινωνίες αυτό το θέμα. Ωστόσο, ποιος/ποια θα νταντέψει κι εσάς με τον καλύτερο τρόπο και θα σας κάνει να νιώσετε για λίγο ξανά ασφαλής και –για λίγο έστω– ξένοιαστη; Η μανούλα εννοείται…και ο μπαμπάς σας. Αν μάλιστα είστε μεγάλη οικογένεια, τότε στη λίστα θα προστεθούν αδέρφια για εσάς και θείοι/θείες αλλά και ξαδέρφια για τα παιδιά σας!

Διακοπές με φίλους (με παιδιά)

Αν αντέχετε να είστε ο μονός αριθμός ανάμεσα σε ζευγάρια, τότε οι διακοπές με φίλους σας που έχουν παιδιά δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, ειδικά αν τα παιδιά σας είναι σε κοντινές ηλικίες και έχουν μεγαλώσει μαζί. Αν δεν τους συνδέεται αποκλειστικά με την κοινή σας ζωή με τον πρώην σύντροφό σας, τολμήστε το – είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε όμορφα και να μην ανησυχείτε για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Διακοπές μόνη με τα παιδιά

Ακούγεται δύσκολο αλλά ίσως να μην είναι τόσο… Επιλέξτε κάποιον λιγότερο τουριστικό προορισμό και όχι πολύ μακρινό για να μην σας έρθει πολύ ακριβά. Το να ταξιδέψετε οργανωμένα με γκρουπ ίσως είναι ένα ενδεχόμενο που μπορείτε να κοιτάξετε και θα έχετε την ιδιωτικότητά σας αλλά και κάποιον να σα βοηθήσει σε μια ώρα ανάγκης αλλά και σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι για τα παιδιά. Σε ένα κάμπινγκ επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε μια πιο χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα και παιδιά για να παίζουν τα παιδιά σας. Μια μικρή κρουαζιέρα –αν το σηκώνουν τα οικονομικά σας– είναι ένα εξαιρετικό σενάριο διακοπών με άπειρες επιλογές και για εσάς και για τα παιδιά. Εξίσου και η προοπτική διαμονής σε ξενοδοχείο που διαθέτει kids club και ευκολίες ψυχαγωγίας και φροντίδας των παιδιών, ώστε να έχετε λίγο χρόνο και για τη δική σας χαλάρωση.

Δείτε Επίσης

Διακοπές … στο σπίτι

Δεν είναι και το τέλος του κόσμου… Για την ακρίβεια είναι μια πολύ καλή περίπτωση για να ξεκουραστείτε και να περάσετε ουσιαστικά καλά με τα παιδιά. Κοντινά μπάνια και εκδρομές με βάση το σπίτι, σας δίνουν την ευκαιρία να περάσετε καλά και να κάνετε κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα χωρίς το άγχος και την ταλαιπωρία ενός μακρινού ταξιδιού, της μετακίνησης, των βαλιτσών και τα λοιπά… Θερινά σινεμά, επισκέψεις σε μουσεία και πάρκα, μέχρι και γρήγορες «βόλτες» σε γύρω νησάκια… θα σας κάνουν να νιώσετε τουρίστες στην πόλη σας.

Το διάστημα των διακοπών μπορεί να σας προσθέσει έξτρα άγχος, όμως να θυμάστε πάντα το εξής: τα παιδιά δεν θέλουν πολλά για να είναι ευτυχισμένα, θέλουν να νιώθουν αγάπη και σιγουριά και να είναι καλά οι γονείς τους. Αυτό σημαίνει ότι όπως προσέχετε τα παιδιά σας άλλο τόσο έχετε ευθύνη να προσέχετε τον εαυτό σας. Αυτό ισχύει για κάθε γονιό, πόσο μάλλον για κάποιον που τα μεγαλώνει μόνος του. Όσο πιο ήρεμη είστε τόσο πιο καλά θα είστε όλοι σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top