Now Reading
Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Ένα υπέροχα υγιεινό σνακ που συνδυάζει τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα του φθινοπώρου

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξεις τα πιο τραγανά μήλα.

Προσπάθησε δηλαδή να αποφύγεις τα πιο μαλακά, πιο λιπαρά, όπως αυτά που φαίνονται κόκκινα και νόστιμα, καθώς απλώς δεν γίνονται τραγανά με τον ίδιο τρόπο.

Στη συνέχεια βεβαιώσου ότι θα κόψεις τα μήλα σου όσο πιο λεπτά μπορείς σε στρογγυλές φέτες. Στο εμπόριο θα βρεις και ειδικά εργαλεία – παρ’ όλα αυτά μην ανησυχείς για το look – αν τα κόψεις σε λεπτές φέτες ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα συμμετρικές το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου απολαυστικό και crunchy!

Εάν έχεις φριτέζα αέρος, μπορείς άνετα να τη χρησιμοποιήσεις! Θα αποφέρει εξαιρετικά τραγανά τσιπ και σε πολύ λιγότερο χρόνο. Αλλά και στο φούρνο το αποτέλεσμα είναι εξίσου λαχταριστό.

Στο τέλος, μπορείς να αποθηκεύσεις τα τσιπς μήλου σου σε αεροστεγές δοχείο.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα, σε λεπτές φέτες

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Δείτε Επίσης

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 στον αέρα. Με τη βοήθεια του μαντολίνου (ειδικό εργαλείο_ ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβεις τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε ένα ταψί με μεταλλική σχάρα βάλε ένα φύλλο ψησίματος – ή λαδόκολλα. Τοποθέτησε τις φέτες μήλων στη σχάρα, χωρίζοντάς τες ώστε να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ψήνεις για 2 έως 3 ώρες, γυρνώντας τα μήλα κι από την άλλη πλευρά, έως ότου οι φέτες στεγνώσουν, αλλά εξακολουθούν να είναι εύκαμπτες. (Τα μήλα θα συνεχίσουν να τραγανίζονται καθώς κρυώνουν.)

ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τις κομμένες φέτες των μήλων μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψέ τες για να πάρουν οι φέτες πάνω τους τη ζάχαρη και την κανέλα.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τοποθέτησε τα μήλα σε ένα μόνο στρώμα στο καλάθι φριτέζας (κάποια επικάλυψη είναι εντάξει).

Ψήνεις στους 170° για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 4 λεπτά.

Tip: Μπορείς να μη βάλεις καθόλου ζάχαρη, και μπορείς μαζί με την κανέλα να προσθέσεις κι άλλα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ ή γαρίφαλο σε σκόνη.

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top