Now Reading
Καταπολεμώντας την παιδική παχυσαρκία

Καταπολεμώντας την παιδική παχυσαρκία

Χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Σε γενικές γραμμές οι νέες κατευθυντήριες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να έχουν ομαλή ανάπτυξη, κανονική ρουτίνα ύπνου είναι: Λιγότερος χρόνος σε οθόνες, περισσότερη επαφή με τους γονείς και περισσότερη σωματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά κάτω των τριών ετών δεν πρέπει να παρακολουθούν τηλεόραση ή να παίζουν παιχνίδια σε tablet, ενώ τα άτομα ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών δεν θα πρέπει να έχουν περισσότερο από μία ώρα οθόνης την ημέρα.

Η αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο με τους γονείς ή τους ανθρώπους που τα φροντίζουν είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Η ανάγνωση βιβλίων ή ιστοριών στα παιδιά, το να παίζουν μαζί τους παιχνίδια και η σωματική δραστηριότητα θεωρείται πολύ πιο σημαντική από την ώρα της οθόνης. Καθώς έτσι είναι πιο εύκολο να ρυθμίζονται και οι ώρες ανάπαυσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες αυτές γραμμές, τα παιδιά άνω του ενός και κάτω των πέντε ετών πρέπει να είναι σωματικά δραστήρια και να απασχολούνται τουλάχιστον τρεις ώρες στο παιχνίδι. Δεν πρέπει να συγκρατούνται σε καροτσάκι ή να μένουν σε παιδικά καθίσματα για περισσότερο από μία ώρα.

Τα μωρά, κάτω του ενός έτους να που ακόμα δεν περπατούν θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα μπρούμυτα, με την κοιλιά τους δηλαδή να βρίσκεται στο πάτωμα.

Κάτω των πέντε ετών δεν θα πρέπει να μένουν έως αργά ξύπνιοι με τους γονείς τους. Αντίθετα, θα πρέπει να έχουν πολύ καλό ύπνο με κανονικές ώρες και ρυθμισμένες ώρες που θα ξυπνούν.

Δείτε Επίσης

Τα παιδιά κάτω από ενός έτους πρέπει να κοιμούνται για 14-17 ώρες την ημέρα. Τα παιδιά ηλικίας ενός έως δύο ετών θα πρέπει να έχουν 11-14 ώρες καλής ποιότητας ύπνο, ενώ τα παιδιά ηλικίας 3 έως 4 ετών θα πρέπει να έχουν 10-13 ώρες.

Τα άτομα κάτω του ενός θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα και τα παιδιά κάτω των πέντε θα πρέπει να έχουν 180 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες και κάθε οικογένεια έχει δικό της πρόγραμμα και συνήθειες, αλλά οι οδηγίες έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν του γονείς να καθιερώσουν έναν ενεργητικό και κινητικό τρόπο ζωής στα παιδιά όσο γίνεται από τη βρεφική και την νηπιακή τους ηλικία, κυρίως με σκοπό να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα παχυσαρκίας μεγαλώνοντας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top