Now Reading
Η Ντρου Μπάριμορ μοιράζεται μια γονική συμβουλή που άλλαξε τη ζωή της!

Η Ντρου Μπάριμορ μοιράζεται μια γονική συμβουλή που άλλαξε τη ζωή της!

Μη φοβάστε τα μεγάλα συναισθήματα των παιδιών σας. Αφήστε τα να τα βιώσουν και να ζήσουν με αυτά.

Αν ψάχνετε για συμβουλές ανατροφής «που αλλάζουν τη ζωή», η Drew Barrymore έχει συμβουλές που έμαθε μέσα από ένα βιβλίο ανατροφής. Όπως όλοι οι γονείς γνωρίζουν, τα παιδιά έρχονται με μερικά πραγματικά μεγάλα συναισθήματα και ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για να τα αντιμετωπίσεις είναι να ξέρεις πότε να παρέμβεις και πώς να ρυθμίσεις τα δικά σου μεγάλα συναισθήματα ως αντίδραση προς αυτά του παιδιού σου. 

Η Barrymore είχε καλεσμένη στην εκπομπή της λίγες ημέρες πριν την Aliza Pressman, μια ψυχολόγο, ειδική σε γονείς και συγγραφέα του βιβλίου “The Five Principles of Parenting” και εξέφρασε μεγάλη ευγνωμοσύνη για την καλεσμένη της ενώ μοιράστηκε πώς μια συγκεκριμένη συμβουλή της από το βιβλίο της άλλαξε τη ζωή ως γονιός για πάντα. 

Το εξελικτικό μας ένστικτο ως γονείς είναι όταν το παιδί μας είναι αναστατωμένο για κάτι , θέλουμε αμέσως να το βελτιώσουμε και να το διορθώσουμε. Η Barrymore μοιράστηκε ότι η κόρη της Olive περνούσε μια φάση πριν από χρόνια, όπου αναστατωνόταν απίστευτα και η Barrymore προσπαθούσε αμέσως να σπεύσει για να την κάνει καλύτερα. Όταν η Μπάριμορ επιχειρούσε να τρέξει στην ανάγκη της Όλιβ, εκείνη είτε θα έφευγε είτε θα γινόταν αντιδραστική. Μέσω των συμβουλών στο βιβλίο της Aliza, η διάσημη ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι το να κυνηγάει την Olive και να προσπαθεί να διορθώσει αμέσως τα μεγάλα συναισθήματά της δεν βοηθούσε κανέναν. 

Στη συνέχεια μοιράστηκε ότι έλαβε τη συμβουλή της Aliza να μάθει να φεύγει όταν τα μεγάλα συναισθήματα πιάνουν χώρο στην κόρη της και μετά αφιέρωσε αυτόν τον χρόνο για να ρυθμίσει τα συναισθήματά της πριν χειριστεί την κατάσταση. Η Barrymore είπε, ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή, ότι «πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα» που είχε ποτέ όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών και ήταν κάτι που δεν είχε σκεφτεί ποτέ να κάνει πριν. 

Η Aliza απάντησε: «Νομίζω ότι φοβόμαστε τόσο πολύ τα μεγάλα συναισθήματα που θέλουμε να τα διορθώσουμε. Και τους κυνηγάμε».

“Ναί!” φώναξε η Μπάριμορ. «Την κυνηγούσα κυριολεκτικά!»

Δείτε Επίσης

Η Aliza πρόσθεσε «Φοβόμαστε τα συναισθήματα. Και τα συναισθήματα δεν είναι επικίνδυνα». Ως ενήλικες, το να μπορούμε πρώτα να ρυθμίζουμε τον εαυτό μας και να πούμε, “Εντάξει, δεν με κυνηγάει μια αρκούδα” είναι ζωτικής σημασίας. Δεν είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι απλώς ένα συναίσθημα, είπε. 

Η Aliza συσχέτισε αυτή τη συμπεριφορά και την τεχνική απόκρισης με τον καιρό. «Αλλά χρειαζόμαστε τα παιδιά μας να ξέρουν πώς να ντύνονται για τον καιρό και να μην προσπαθούν να ελέγξουν τον καιρό. Γιατί δεν μπορούμε. Έτσι, καταλαβαίνουν καλύτερα πώς να έχουν τα συναισθήματα και ξέρουν ότι μπορούν να επιβιώσουν και ότι δεν κλονιζόμαστε», είπε.

Γνωρίζετε αυτό το ρητό σχετικά με το να φοράτε πρώτα τη μάσκα σας σε περίπτωση συντριβής αεροπλάνου πριν βοηθήσετε άλλους; Αυτό ισχύει και για την ανατροφή των παιδιών. Βεβαιωθείτε ότι είστε προσγειωμένοι και αφήστε το παιδί σας να νιώσει τα συναισθήματά του. Δύσκολο γιατί είναι ριζωμένο μέσα μας ως γονείς να θέλουμε να διορθώσουμε τα πάντα και δεν θέλουμε τα παιδιά μας να νιώθουν άβολα, αλλά ο όγκος της μάθησης και από τις δύο πλευρές είναι κρίσιμος όταν πρόκειται για τον χειρισμό μεγάλων συναισθημάτων και απογοήτευση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top