Now Reading
Η Angela Bassett μοιράζεται τη φράση που χρησιμοποιούσε η μαμά της για να μεγαλώσει επιτυχημένα παιδιά

Η Angela Bassett μοιράζεται τη φράση που χρησιμοποιούσε η μαμά της για να μεγαλώσει επιτυχημένα παιδιά

Η μητέρα της Angela Bassett «Δεν απαιτούσε τίποτα λιγότερο από την αριστεία»

Χρόνια πριν η ηθοποιός Angela Bassett γίνει βραβευμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ, η μητέρα της είχε βάλει στόχο να μεγαλώσει τα παιδιά της με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν στη ζωή τους.

Η Bassett μεγάλωσε στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα, όπου η μητέρα της «δεν απαιτούσε τίποτα λιγότερο από την αριστεία από τις κόρες της», είπε στην τάξη των αποφοίτων στο Spelman College στην Ατλάντα πρόσφατα.

«Η αδερφή μου και εγώ… διδαχθήκαμε από νεαρή ηλικία να ονειρευόμαστε όσο πιο μεγάλα όνειρα μπορούσαμε από αυτά που βλέπαμε γύρω μας κάθε μέρα», δήλωσε η Bassett, σήμερα στην ηλικία των 65 ετών. «Ένα από τα αγαπημένα πράγματα που μας έλεγε η μητέρα μου ήταν: “Δεν το έχω μέτρια παιδιά”».

«Το να είμαι κόρη της Betty Bassett σήμαινε ότι υπήρχαν προσδοκίες ότι θα έκανα κάτι στη ζωή μου», πρόσθεσε.

Οι υψηλές προσδοκίες μπορούν πράγματι να βοηθήσουν τους γονείς να μεγαλώσουν επιτυχημένα παιδιά. Τα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και επιμονή αν τα «χαϊδεύουν», δείχνει η έρευνα – και αυτά τα χαρακτηριστικά είναι βασικά στοιχεία για την οικοδόμηση αρκετής αυτοπεποίθησης ώστε να ανταποκρίνονται σε αποτυχίες και να παίρνουν υπολογισμένους κινδύνους.

Η αισιοδοξία που επέδειξε η μητέρα της Bassett θα μπορούσε επίσης να είναι ένα θετικό χαρακτηριστικό των γονέων, λένε οι ειδικοί. Η εξάσκηση της αισιοδοξίας γύρω από τα παιδιά σας τα ενθαρρύνει φυσικά να βλέπουν τις προκλήσεις ως εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, αντί για λόγους για να τα παρατήσουν, είχε γράψει στο CNBC Make It η εκπαιδευτική ψυχολόγος και ειδικός σε γονείς, Michele Borba.

«Αυτός είναι ίσως ένας από τους υψηλότερους συσχετισμούς επιτυχίας», επεσήμαινε η Borba. «Αφορά ένα παιδί που θα λέει, “θα συνεχίσω να προσπαθώ και θα συνεχίσω να το κάνω” … Σε αντίθεση με το: “Γιατί να ασχοληθώ περισσότερο και να το παλέψω;”»

Ορισμένοι ειδικοί στην ανατροφή των παιδιών μπορεί να απωθήσουν ένα στοιχείο της ανατροφής της Bassett: η οικογένεια της ηθοποιού αμφισβήτησε την επιλογή της να ακολουθήσει μια καριέρα ως καλλιτέχνης, ανησυχώντας για το αν θα μπορούσε να ζήσει από τη διασκέδαση, δήλωσε η σταρ.

Δείτε Επίσης

Η υποστήριξη των παθών των παιδιών σας, παρά τις όποιες αμφιβολίες σχετικά με πιθανά μελλοντικά κέρδη, είναι μια καλή κίνηση για κάθε γονέα, ανέφερε η ειδικός σε θέματα γονέων Margot Machol Bisnow στο Make It. Το να δείξετε στα παιδιά σας πόσο πολύ τα εμπιστεύεστε μπορεί να τους δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να πετύχουν ως ενήλικες, ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα ακολουθήσουν, είχε τονίσει η Bisnow.

Στην περίπτωση της Bassett, δεν την πτόησε να επικεντρωθεί σε «αυτό που ήξερα ότι ήταν ο σκοπός μου», είπε στην τάξη αποφοίτησης του Σπέλμαν. Απέκτησε τρία πτυχία από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, συμπεριλαμβανομένου του MFA στη δραματουργία και ένα επίτιμης διδάκτορα.

Οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν ένα τιμητικό Όσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ ερμηνείας.

Πηγή

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top