Now Reading
«Μετρώντας τις ευλογίες μου: Πώς μια τεχνική πέντε λεπτών μεταμόρφωσε το γονικό μου ταξίδι»

«Μετρώντας τις ευλογίες μου: Πώς μια τεχνική πέντε λεπτών μεταμόρφωσε το γονικό μου ταξίδι»

Η καθημερινή εξάσκηση της ευγνωμοσύνης από μένα και τα παιδιά μου έκανε όλη μας την οικογένεια πιο δυνατή και πιο δεμένη

Ως μητέρα, υπάρχει ένας ατελείωτος κατάλογος ευθυνών και ανησυχιών που μερικές φορές μπορεί να θολώσουν τις χαρές της γονεϊκότητας. Μέσα στο χάος της καθημερινής ζωής, είναι εύκολο να χάσετε τα μάτια σας από τις απλές στιγμές που τα κάνουν όλα να έχουν αξία. Ωστόσο, έπεσα πάνω σε μια τεχνική πέντε λεπτών που όχι μόνο με έκανε καλύτερο γονιό, αλλά βοήθησε τα παιδιά μου να αναγνωρίσουν την ομορφιά της κάθε μέρας – την πρακτική της ευγνωμοσύνης.

Η ευγνωμοσύνη είναι μια ισχυρή δύναμη που έχει την ικανότητα να αλλάζει την οπτική μας και να φωτίζει τις ευλογίες που μας περιβάλλουν. Ήταν ένα τυπικό βράδυ όταν εισήγαγα την έννοια του ημερολογίου ευγνωμοσύνης στην οικογένειά μου. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, καθόμασταν μαζί και μοιραζόμασταν εναλλάξ τρία πράγματα για τα οποία ήμασταν ευγνώμονες για εκείνη τη μέρα. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή ρουτίνα σύντομα άνθισε σε μια μεταμορφωτική πρακτική που εμπλούτισε την καρδιά και το μυαλό μας.

Για μένα, αυτή η πρακτική μου επέτρεψε να επιβραδύνω και να εκτιμώ τις μικρές στιγμές που συχνά περνούσαν απαρατήρητες – τη ζεστή αγκαλιά ενός παιδιού, το γέλιο που μοιράστηκε σε ένα οικογενειακό γεύμα, την απλή πράξη καλοσύνης από έναν άγνωστο. Καθώς σκεφτόμουν τη μέρα μου μέσα από το φακό της ευγνωμοσύνης, βρήκα τον εαυτό μου πιο υπομονετικό, συμπονετικό και παρόν με τα παιδιά μου.

Αλλά η αληθινή μαγεία αυτής της πρακτικής αποκαλύφθηκε μέσα από τα παιδιά μου. Βλέποντας τις αθώες καρδιές τους να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους ακόμη και για τις παραμικρές χειρονομίες με γέμισε με μια συντριπτική αίσθηση υπερηφάνειας. Από ένα πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα μέχρι μια αγκαλιά από έναν φίλο, τα παιδιά μου άρχισαν να βλέπουν την ομορφιά και την καλοσύνη που υπάρχει στον κόσμο τους.

Καθώς οι μέρες έγιναν εβδομάδες και μήνες, παρατήρησα μια αλλαγή στη δυναμική της οικογένειάς μας. Η ευγνωμοσύνη πλέκεται στον ιστό της καθημερινής μας ζωής, καλλιεργώντας μια ατμόσφαιρα αγάπης, εκτίμησης και χαράς. Παρακολούθησα καθώς τα παιδιά μου μάθαιναν να αναζητούν το θετικό σε κάθε περίσταση, να αγαπούν τις σχέσεις που είχαν μεγαλύτερη σημασία και να βρίσκουν ικανοποίηση στην παρούσα στιγμή.

Μέσα από την απλή πράξη μέτρησης των ευλογιών μας, ανακαλύψαμε ένα βαθύ μάθημα – ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται στις μεγαλειώδεις χειρονομίες ή στα υλικά αγαθά, αλλά στην ευγνωμοσύνη που καλλιεργούμε μέσα στην καρδιά μας. Ως μητέρα, έβρισκα παρηγοριά γνωρίζοντας ότι γαλουχούσα όχι μόνο τα μυαλά αλλά και τα πνεύματα των παιδιών μου.

Δείτε Επίσης

Έτσι, σε όλους τους γονείς εκεί έξω, σας ενθαρρύνω να αφιερώνετε πέντε λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε παύση, να προβληματιστείτε και να εκφράσετε ευγνωμοσύνη με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σε έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς και απαιτήσεις, αφήστε την ευγνωμοσύνη να είναι το φως που σας οδηγεί πίσω σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία – την αγάπη που σας περιβάλλει, τις στιγμές που σας κόβουν την ανάσα και τις ευλογίες που ξεχειλίζουν την καρδιά σας.

Πώς να υιοθετήσετε αυτή την τεχνική

Δεν χρειάζονται παραπάνω από 5 λεπτά. Μπορεί να επιλέξετε να ξεκινάτε τη μέρα σας μετρώντας τις ευλογίες σας και να λέτε μαζί με τα παιδιά σα τα 5 πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη κατά το πρωινό σας – ή να κλείνετε τη μέρα σας αναγνωρίζοντας 5 πράγματα/στιγμές/πρόσωπα ή καταστάσεις που σας έκαναν να νιώσετε τυχεροί κι ευλογημένοι με τη ζωή που ζείτε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αν ξεκινάτε και τελειώνετε τη μέρα σας με αυτή την μικρή τεχνική, τα θετικά της αποτελέσματα θα σας συνοδεύουν για περισσότερες ώρες καθημερινά. Όπως και με κάθε συνήθεια, και στην ευγνωμοσύνη η εξάσκηση κάνει τη διαφορά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top