Now Reading
Είναι πλέον οι παιδικές χαρές ασφαλείς;

Είναι πλέον οι παιδικές χαρές ασφαλείς;

Μερικές απαντήσεις για κάποιες από τις τωρινές αγωνίες σας

Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν όλοι οι κίνδυνοι μετάδοσης του ιού σε ένα μέρος όπως μια παιδική χαρά, στην οποία συχνάζουν πολλοί άνθρωποι που μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την κοινωνική απόσταση και την υγιεινή.

Αλλά οι υπαίθριες παιδικές χαρές έχουν το όφελος του καθαρού αέρα και διαθέτουν περισσότερο χώρο μεταξύ των ανθρώπων από ό,τι προσφέρουν οι περισσότεροι εσωτερικοί χώροι. Υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση ότι εάν πρόκειται να φύγετε από το σπίτι σας, είναι ασφαλέστερο να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους παρά σε έναν εσωτερικό δημόσιο χώρο συγκέντρωσης, όπως ένα εμπορικό κέντρο..

Ωστόσο, μια πολυσύχναστη παιδική χαρά μπορεί να ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο. Θα πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές εγκαταστάσεις εάν η παιδική σας χαρά είναι τόσο γεμάτη που δεν μπορεί να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση και υπάρχει έντονος συνωστισμός.

 

Μπορεί ο ιός να ζει σε επιφάνειες παιδικής χαράς;

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό μπορεί να ζει ο κορωνοϊός σε πλαστικές και μεταλλικές δομές παιδικής χαράς που αγγίζουν εκατοντάδες μικροσκοπικά και συχνά βρώμικα χέρια.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν πει ότι οι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν τον κορωνοϊό αγγίζοντας μια επιφάνεια ή ένα αντικείμενο που έχει τον ιό πάνω του και στη συνέχεια αγγίζοντας το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια τους, αλλά αυτός δεν θεωρήθηκε ότι είναι ο κύριος τρόπος που ο ιός εξαπλώνεται.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι ο ιός ζει περισσότερο σε πλαστικό και ανοξείδωτο χάλυβα και μπορεί να επιβιώσει σε αυτές τις επιφάνειες για έως και 72 ώρες. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet, διαπίστωσε ότι ο ιός παρέμεινε βιώσιμος έως και τέσσερις ημέρες σε ανοξείδωτο χάλυβα και πλαστικό, αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν για να εξαγάγουν τον ιό από αυτά τα αντικείμενα δεν ήταν ανάλογη με μια απλή επαφή με τη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι αυτές οι μελέτες διεξήχθησαν σε εργαστηριακές συνθήκες όπου οι επιφάνειες ούτε καθαρίστηκαν ούτε απολυμάνθηκαν, οπότε «πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή στο πραγματικό περιβάλλον». Και δεν είναι επίσης σαφές κατά πόσο θα είχε μολύνει ο ιός που εντόπισαν οι ερευνητές άτομα που θα ερχόντουσαν σε επαφή με αυτές τις επιφάνειες.

Η σύσταση είναι να καθαρίζονται τακτικά οι επιφάνειες της παιδικής χαράς από πλαστικό ή μέταλλο, όπως ράβδοι και κιγκλιδώματα, αλλά υποστηρίζεται ότι δεν απαιτείται απολύμανση.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το φως του ήλιου θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας του ιού που παραμένει στις επιφάνειες, αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει μελετηθεί σε παιδικές χαρές.

 

Πρέπει τα παιδιά να φορούν μάσκα στην παιδική χαρά;

Υπάρχει η σύσταση να φοράτε μάσκες σε παιδικές χαρές. Οι μάσκες θεωρείται ότι μειώνουν τη μετάδοση του ιού. Ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος αρνήθηκε από καιρό να εγκρίνει μάσκες προσώπου, κατέληξε τον Ιούνιο ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη χρήση μάσκας εξαιτίας «μιας αυξανόμενης συλλογής θετικών στοιχείων».

Οι υφασμάτινες μάσκες που φοριούνται από το ευρύ κοινό δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις χειρουργικές μάσκες, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν κάποια προστασία έναντι των μεγάλων αναπνευστικών σταγονιδίων που δημιουργούνται όταν ένα μολυσμένο άτομο φτερνίζεται, βήχει ή αναπνέει.

Δείτε Επίσης

Ωστόσο για τα παιδιά είναι προτιμότερο να μη φοράνε μάσκα ειδικά αν είναι κάτω των 2 ετών, παρά μόνο αν έχουν κάποιο ιστορικό υγείας αλλά πάντα με την επίβλεψή σας για τον σωστό τρόπο και για να είστε σίγουροι ότι δεν αγγίζουν περισσότερο το πρόσωπό τους λόγω της μάσκας – κάτι που θα ήταν χειρότερο.

Τι άλλο μπορούν να κάνουν οι γονείς για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά σε παιδικές χαρές;

Εάν μια παιδική χαρά είναι γεμάτη παιδιά, σκεφτείτε να την επισκεφθείτε σε διαφορετική ώρα της ημέρας – ίσως νωρίς το πρωί όταν έχει λιγότερο κόσμο.

Εάν δεν υπάρχουν βρύσες για να πλένετε τα χέρια των παιδιών τακτικά, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας απολυμαντικό χεριών. Απλώστε αρκετή ποσότητα για να καλύψετε κάθε επιφάνεια και των δύο χεριών και στη συνέχεια πείτε στο παιδί σας να τρίβει τα χέρια του μέχρι να στεγνώσει. Εξετάστε το ενδεχόμενο να καθαρίσετε τα χέρια του παιδιού σας πριν φάει ένα σνακ στην παιδική χαρά και επίσης όταν είναι να φύγετε.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό, είναι καλό να έχετε και ένα μπουκάλι νερό. Με αυτόν τον τρόπο, εάν τα χέρια του παιδιού σας καλυφθούν από βρωμιά ή άμμο, μπορείτε να τα ξεπλύνετε πριν εφαρμόσετε το απολυμαντικό. Το απολυμαντικό είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε βρώμικα ή λιπαρά χέρια.

Τέλος, μην υποθέσετε ότι τα παιδιά είναι οι κύριοι φορείς της νόσου. Οι ενήλικες διαδίδουν τον ιό πιο εύκολα από τα παιδιά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top