Now Reading
Δημιουργήστε αξέχαστες παιδικές αναμνήσεις αυτό το καλοκαίρι

Δημιουργήστε αξέχαστες παιδικές αναμνήσεις αυτό το καλοκαίρι

Μια ευκαιρία να έρθει όλη η οικογένεια πιο κοντά!

Αν ανατρέξουμε στην παιδική μας ηλικία, οι πιο έντονες μνήμες είναι αυτές του καλοκαιριού, όταν και μετρούσαμε πόσα μπάνια είχαμε κάνει και πόσα παγωτά είχαμε φάει. Η ζωή στην πόλη, με τις υποχρεώσεις και τα πιεσμένα προγράμματα των παιδιών, δεν βοηθάει την οικογένεια να περνάει ποιοτικές στιγμές. Γι’ αυτό, όταν έρχονται επιτέλους οι οικογενειακές διακοπές, μάς δίνεται μια σημαντική ευκαιρία: να έρθουμε κοντά και να συνδεθούμε μέσα από στιγμές!

Οι στιγμές αυτές δεν έρχονται όμως ουρανοκατέβατες, αλλά δημιουργούνται από εμάς τους γονείς και φυσικά με την καλή και δημιουργική μας διάθεση. Δεν αρκεί λοιπόν να πάμε σε ένα νησί ή στο χωριό μας και να αφήσουμε τα παιδιά να παίζουν με άλλα παιδιά, κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Μπορούμε μέσα από μικρά διαλείμματα γονεϊκής έμπνευσης και δημιουργικότητας να «εισβάλουμε» στην καλοκαιρινή τους ρουτίνα και να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις!

Αναπάντεχο μπουγέλο: Tο γνωστό σε όλους μας μπουγέλο αποτελεί το σήμα κατατεθέν για τους μήνες του καλοκαιριού, μια και είναι ένας εύκολος και σίγουρος τρόπος για γέλιο και διασκέδαση με τα παιδιά. Το καλύτερο μπουγέλο, όμως, και αυτό που τα παιδιά θα θυμούνται, είναι αυτό που δεν περιμένουν με τίποτα. Όταν τα παιδιά είναι λιγότερο ανυποψίαστα, συνήθως βραδινές ώρες ή μετά το βραδινό φαγητό, λίγο πριν κοιμηθούν, έχουμε συνεννοηθεί με το σύντροφό μας ώστε κάποιος με πολύ επιδέξιο τρόπο απλά να ανοίξει το λάστιχο της αυλής ή της βεράντας και να ξεκινήσει η καταγραφή της πιο δροσερής στιγμής του καλοκαιριού! Εκτός από άφθονη δροσιά, όλο αυτό θα προσφέρει στα παιδιά άφθονο γέλιο καθώς και την αίσθηση ότι «στην οικογένειά μας περνάμε ευχάριστα και οι γονείς μας επιτρέπεται να γίνονται παιδιά και να παίζουν μαζί μας».

Εξερευνητική ποδηλατάδα: Δεν υπάρχει πιο όμορφη ανάμνηση για τα παιδιά από τις ποδηλατικές στιγμές, πόσο μάλλον όταν αυτές συνοδεύονται από τον έναν ή και τους δύο γονείς τους. Το ποδήλατο δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και την ευκαιρία για εξερεύνηση και περιπέτεια. Συνδυάστε αυτή τη βόλτα με παιχνίδι και προσθέστε και λίγο μυστήριο… Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα χάρτη που κρύβει μια ιστορία και την οποία θα ακολουθήσετε με τα παιδιά πάνω στα ποδήλατά σας..

Κάθε στάση στο χάρτη θα είναι και μία αφορμή να μάθουν κάτι για το μέρος στο οποίο βρίσκονται. Αν δεν υπάρχουν σημεία με πραγματικό ιστορικό ενδιαφέρον, αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και θυμηθείτε τον καιρό που ήσασταν παιδιά! Ένα γράμμα από τον πειρατή ή τη νεράιδα που θα μας οδηγούν σε έναν παραδεισένιο θησαυρό είναι αρκετά για την ποδηλατική εξερεύνηση της οικογένειας. Ακόμα πιο διασκεδαστικό θα είναι αν έχετε κάνει από πριν και μια μικρή έρευνα της περιοχής και σχεδιάσετε το σκηνικό και την εξερεύνηση σύμφωνα με τις ηλικίες των παιδιών σας.

Έξτρα tip για γονείς: Αν είναι βράδυ και χρησιμοποιήσετε και φακούς, η αίσθηση του μυστηρίου και της περιπέτειας μεγαλώνει και η ανάμνηση καταγράφεται επιτυχώς!

Οικογενειακή βραδιά σινεμά: Δεν αρκεί τα παιδιά να δουν μια ταινία μόνα τους. Έχει ιδιαίτερη σημασία να την μοιραστούμε μαζί τους, σαν οικογένεια. Μαζί με την ταινία αυτή, μοιραζόμαστε και τον καναπέ, το ποπ κορν, την αγκαλιά, το γέλιο και χίλιες δυο στιγμές στις οποίες χαλαρώνουμε ως οικογένεια και συγχρόνως γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Με αυτό το τρόπο μας δίνεται η ευκαιρία ως γονείς να καταλάβουμε τι κάνει το παιδί μας να γελάει, πόσο και τι του κάνει εντύπωση, σε ποια σημεία θα του ξεφύγουν ένα ή περισσότερα δάκρυα και τι επιλέγει να δει μαζί μας. Είναι πολύ όμορφο και για εμάς, λοιπόν, να παρακολουθήσουμε μαζί τους τις αγαπημένες τους ταινίες και να συνδεθούμε όλοι μαζί με ένα σιωπηλό και ουσιαστικό τρόπο αυτό το καλοκαίρι.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια ταράτσα ή αυλή και μια συνδρομή Nova. Με έναν προτζέκτορα να προβάλλει πάνω σε άσπρο σεντόνι και με τη βοήθεια της τεχνολογίας (υπολογιστής, λάπτοπ), το θερινό οικογενειακό σινεμά ξεκινάει με τις ταινίες που τα παιδιά επιθυμούν! Με ένα πλούσιο θέαμα για τα παιδιά (Kids Summer Camp στη Nova, που είναι αποκλειστικά σε Nova On Demand & Nova GO), μπορούμε πλέον όχι μόνο να επιλέγουμε και να προγραμματίζουμε τις ταινίες του σινεμά μας, αλλά και να τις απολαύσουμε από όποιο σημείο επιθυμούμε, είτε αυτό είναι νησί, χωριό, ταράτσα ή αυλή! Αυτό το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα έως τις 20/9, θα υπάρχουν υπέροχες μεταγλωττισμένες ταινίες για τα παιδιά όπως:


Tarzan

The Nut Job

Astro boy


Garfield’s fun fest

Yellowbird

Planet 51


The reef 2: High tide

Sunshine Barry & the disco worms

Δείτε Επίσης

καθώς επίσης και εκπληκτικές σειρές όπως:

Ο Μικρός Νικόλας – Season I & II (104 επεισόδια διάρκειας 15’)

Bo on the go (26 επεισόδια διάρκειας 22’)

Επιλέξτε λοιπόν κάθε βράδυ και από μία ή δείτε την αγαπημένη σας 100 φορές και περάστε αξέχαστες καλοκαιρινές νύχτες με παγωτά, ποπ κορν, δροσιστικούς χυμούς και ατέλειωτη διασκέδαση, καθώς αυτό το καλοκαίρι, με το Kids Summer Camp στη Nova, αποκλειστικά σε Nova On Demand & Nova GO, θα έχει ακόμη περισσότερο παιδικό θέαμα και όλο μεταγλωττισμένο! Και το κυριότερο; Χωρίς τις ενοχλητικές διακοπές για διαφημίσεις (όπως συμβαίνει στην ελεύθερη τηλεόραση ή στο YouTube), καθιστώντας πιο ελεγχόμενο και ασφαλές το θέαμα για τα παιδιά.

Έξτρα tip για γονείς: Μπορείτε από πριν να έχετε δημιουργήσει ατμόσφαιρα σινεμά και να κόψετε ήδη τυπωμένα εισιτήρια ή ακόμα και να στρώσετε ένα κόκκινο χαλί και μαξιλάρες για ακόμα πιο έντονη χολιγουντιανή αίσθηση και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Μικρός και μεγάλος φωτογράφος: Mία υπέροχη και δημιουργική ιδέα για όλη την οικογένεια είναι αυτό το καλοκαίρι να αποτυπώσουμε τις αναμνήσεις μας με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής ώστε να τις κρατήσουμε ζωντανές. Έτσι, οι απογευματινές μας βόλτες στο νησί ή το χωριό μπορούν να αποκτήσουν νόημα και στο τέλος του καλοκαιριού να καθίσουμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε τις στιγμές αυτές. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς τους γονείς να παρατηρήσουμε την οπτική του παιδιού μας και τι επιλέγει να φωτογραφίσει, συγχρόνως όμως είναι και ευκαιρία για το παιδί να παρατηρήσει την οπτική του γονιού του ή του μεγαλύτερου αδερφού του. Όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία σύνδεσης, γνωριμίας και δημιουργικής ενασχόλησης της οικογένειας που όχι μόνο δημιουργεί αναμνήσεις, αλλά και τις «αποθηκεύει» για μια ζωή!

Έξτρα tip για γονείς: Δεν χρειάζονται πανάκριβες φωτογραφικές μηχανές. Υπάρχουν και οι μιας χρήσεως – θα είναι ακόμα πιο όμορφο μετά να τις τυπώσετε και να έχει ο καθένας το καλοκαιρινό του φωτογραφικό άλμπουμ. Για τα πιο μικρά παιδιά, αντί για φωτογραφίες προτείνουμε ζωγραφιές με τις καλύτερες στιγμές τους!

Σαμπά Ναταλί

Παιδοψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top