Now Reading
Γιατί είναι σημαντικό να προστατεύω την επιδερμίδα του παιδιού μου από τον ήλιο 

Γιατί είναι σημαντικό να προστατεύω την επιδερμίδα του παιδιού μου από τον ήλιο 

Απαντήσεις για τη σωστή τους προστασία από τον ήλιο

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και οι εξορμήσεις στην παιδική χαρά και στις παραλίες με το μωρό σας έχουν ήδη ξεκινήσει. Εκτός από όλα τα απαραίτητα που θα πρέπει να έχετε για τη βόλτα του προσθέστε και την αντηλιακή τους προστασία καθώς είναι ένα σημαντικό εργαλείο και μια απαραίτητη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας για τη σωστή τους φροντίδα όλες τις ημέρες του χρόνου!

Είναι σημαντικό λοιπόν τα παιδιά να είναι προστατευμένα για τους εξής 3 λόγους:

 

1. Δερματική ευαισθησία

Η επιδερμίδα των παιδιών είναι περισσότερο ευαίσθητη από αυτή των ενηλίκων και αυτό συμβαίνει γιατί:

– Στα παιδιά, το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας είναι πιο λεπτό από ό,τι στους ενήλικες, γεγονός που το καθιστά πιο ευάλωτο σε κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο
– Το δέρμα τους είναι «ανώριμο» καθώς το σώμα τους δεν έχει αναπτύξει ακόμη μεγάλη αντοχή στον ήλιο.

– Το δέρμα τους αντιδρά υπερβολικά στα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Επομένως, χρειάζονται αντηλιακή προστασία προσαρμοσμένη στην ηλικία και το ευαίσθητο δέρμα τους.

2. Βλάβες από ακτινοβολία

Η επιδερμίδα των παιδιών έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να υποστεί τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV ως αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Οι ιδρωτοποιοί αδένες των βρεφών, και λίγο λιγότερο των παιδιών, δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως, επομένως, δεν έχουν την ίδια ικανότητα να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Γνωρίζατε πως οι περισσότερες βλάβες από τις ακτίνες UV προκαλούνται κατά την παιδική και εφηβική ηλικία;

Είναι πολύ σημαντικό να περιορίζετε στο ελάχιστο τις βλαβερές συνέπειες των ακτινών UV καθώς στα χρόνια της παιδικής ηλικίας το σώμα τους διαμορφώνεται ακόμα.

3. Εγκαύματα

Τα ηλιακά εγκαύματα, εκτός από αλλοιώσεις στην παιδική επιδερμίδα μπορούν να προκαλέσουν πόνο, πυρετό και αφυδάτωση. Μπορεί να δείχνουν ότι επουλώνονται προσωρινά, στην πραγματικότητα όμως δρουν σωρευτικά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα και μόνο ηλιακό έγκαυμα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μελανώματος.

 

Ποτέ δεν είναι αργά για να διδάξετε στα παιδιά σας τους κανόνες έκθεσης στον ήλιο καθώς η γνώση και ο σεβασμός προς αυτούς θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε τις ηλιόλουστες μέρες με ασφάλεια.

 

Οι δερματολόγοι συνιστούν να μην εκτίθενται ποτέ τα βρέφη και τα μικρά παιδιά έως τριών ετών απευθείας στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθώς αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό, πρέπει να προστατεύονται από την ακτινοβολία UV με κατάλληλα ρούχα και υψηλό επίπεδο αντηλιακής προστασίας. H εφαρμογή ενός κατάλληλου προϊόντος αντηλιακής προστασίας στα μέρη του σώματος που δεν καλύπτονται επαρκώς από τα ρούχα είναι καθοριστικής σημασίας

Η NIVEA λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες των μωρών, των παιδιών και των νέων γονιών.

Οι ειδικοί της επιδερμίδας της NIVEA SUN αναπτύσσουν προϊόντα αντηλιακής φροντίδας προσαρμοσμένα στις ανάγκες της διαφορετικής επιδερμίδας, την ηλικία και τον τρόπο ζωής.

Για την ευαίσθητη Παιδική και Βρεφική Επιδερμίδα μωρών άνω των 6 μηνών

NIVEA SUN BABIES & KIDS
Προσφέρουν  5 σε 1 οφέλη για πολύ υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Οι απαλές και αδιάβροχες συνθέσεις  τους είναι εμπλουτισμένες με βιολογικό χαμομήλι, φροντίζοντας μέχρι και την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα, η οποία είναι αρκετά επιρρεπής σε ερεθισμούς.

Δείτε Επίσης

Για εύκολη εφαρμογή, η συσκευασία trigger spray τρυπώνει στη βαλίτσα των διακοπών για να συνοδεύσει τις πιο ξέγνοιαστές καλοκαιρινές στιγμές στην παραλία και στο παιχνίδι στην άμμο.

 

  • Εξαιρετικά αποτελεσματικό, με άμεση προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, τα ηλιακά εγκαύματα και τις μακροχρόνιες βλάβες της επιδερμίδας, ενώ η σύνθεσή του είναι εξαιρετικά ανθεκτική στο νερό.
  • Για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών και των μωρών – Η σύνθεσή του απορροφάται γρήγορα και δεν έχει άρωμα.
  • Η σύνθεσή του είναι 63% βιοδιασπώμενη και σέβεται τη θάλασσα, καθώς είναι απαλλαγμένη από φίλτρα UV Octinoxate, Oxybenzone, Octocrylene και χωρίς μικροπλαστικά.

 Για παιδιά άνω των 3 ετών

 NIVEA SUN KIDS PROTECT & CARE SPF 30 & SPF 50+

Σε συσκευασία με trigger spray για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, διατίθεται με προστασία SPF 30 & SPF 50+ και έρχεται για να προστατέψει αποτελεσματικά τα παιδιά άνω των 3 ετών στις ανέμελες στιγμές τους κάτω από τον ήλιο.

  • Υψηλής αποτελεσματικότητας με άμεση προστασία από τις UVA και UVB ακτινοβολίες, τα εγκαύματα και τις μακροπρόθεσμες βλάβες της επιδερμίδας.
  • Σύνθεση έξτρα ανθεκτική στο νερό, ιδανική για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα.
  • Στοχεύει στη μείωση του ρίσκου των αλλεργιών που προκαλούνται από τον ήλιο & ενισχύει το προστατευτικό φράγμα της ίδιας της επιδερμίδας ενώ προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί.
  • Η σύνθεσή του είναι 68% βιοδιασπώμενη και σέβεται τη θάλασσα καθώς δεν περιέχει τα UV φίλτρα Octinoxate, Oxybenzone, Octocrylene και είναι χωρίς Μικροπλαστικά.
  • Συσκευασία από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό (χωρίς την ετικέτα και το καπάκι).

NIVEA SUN KIDS PROTECT & CARE ROLL-ON

Ακολουθώντας την τάση για rollon προϊόντα, με στόχο την εύκολη εφαρμογή σε μικρότερες περιοχές αλλά και τη δυνατότητα επανάληψης κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και σε δραστηριότητες στην πόλη, το NIVEA SUN KIDS ROLLON ενδείκνυται για κάθε δραστηριότητα.

  • Η σύνθεση περιλαμβάνει ενεργά συστατικά, όπως γλυκερίνη & οργανικό αμυγδαλέλαιο.
  • Υψηλής αποτελεσματικότητας αντηλιακό με άμεση προστασία από τις UVA και UVB ακτινοβολίες, τα εγκαύματα και τις μακροπρόθεσμες βλάβες της επιδερμίδας.
  • Η σύνθεσή του είναι έξτρα ανθεκτική στο νερό.
  • Ενισχύει το προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας ενώ προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί.
  • Η σύνθεσή του είναι 68% βιοδιασπώμενη και σέβεται τη θάλασσα καθώς δεν περιέχει τα UV φίλτρα Octinoxate, Oxybenzone, Octocrylene και είναι χωρίς Μικροπλαστικά.

 

NIVEA SUN KIDS PROTECT & PLAY COLOURED (SPRAY) SPF 50+

Για εύκολη και στοχευμένη χρήση, το spray NIVEA SUN KIDS PROTECT & CARE με δείκτη προστασίας 50+, αποτελεί το musthave προϊόν των διακοπών, για τις βουτιές αλλά και τα παιχνίδια κάτω από τον ήλιο.

  • Υψηλής αποτελεσματικότητας με άμεση προστασία από τις UVA και UVB ακτινοβολίες, τα εγκαύματα και τις μακροπρόθεσμες βλάβες, με σύνθεση έξτρα ανθεκτική στο νερό.
  • Για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα, βοηθώντας στη μείωση του ρίσκου των αλλεργιών που προκαλούνται από τον ήλιο.
  • Ενισχύει το προστατευτικό φράγμα της ίδιας της επιδερμίδας, ενώ προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί.
  • Ευκολία στη χρήση, καθώς απλώνεται εύκολα σε συσκευασία με σπρέι. Με χρώμα που εξαφανίζεται για εξασφάλιση ομοιόμορφης κάλυψης και κάνει τη διαδικασία διασκεδαστική.
  • Με 68% βιοδιασπώμενη σύνθεση που σέβεται τη θάλασσα χωρίς UV φίλτρα Octinoxate, Oxybenzone, Octocrylene & χωρίς Μικροπλαστικά. Σε 95% ανακυκλωμένο μπουκάλι (χωρίς το καπάκι και την αντλία).

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top