Πώς η μητέρα της Kamala Harris τής έμαθε από νωρίς να έχει εμπιστοσύνη στην κρίση και στις δυνάμεις της - Childit
Now Reading
Πώς η μητέρα της Kamala Harris τής έμαθε από νωρίς να έχει εμπιστοσύνη στην κρίση και στις δυνάμεις της

Πώς η μητέρα της Kamala Harris τής έμαθε από νωρίς να έχει εμπιστοσύνη στην κρίση και στις δυνάμεις της

Αυτό το μάθημα από τη μαμά της διαμόρφωσε την καριέρα της Kamala Harris – και οι ειδικοί στην ανατροφή των παιδιών συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο για την επιτυχία

Το να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να είναι αυτάρκεις, ειδικά σε μια σύγκρουση, μπορεί να τα βοηθήσει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους, λένε οι ειδικοί.

Απλώς ρωτήστε την Αντιπρόεδρο και τη δημοκρατική υποψήφια για προεδρία Kamala Harris. Από νεαρή ηλικία, η μητέρα της Shyamala Gopalan Harris της έμαθε να σκέφτεται τις συγκρούσεις για να καταλάβει πώς θα μπορούσε να είχε συμβάλει ή να λύσει το πρόβλημα, είπε η Harris σε ένα πρόσφατο podcast.

«Κάθε φορά που γύριζα σπίτι με ένα πρόβλημα, το πρώτο πράγμα που έκανε η μητέρα μου ήταν να ρωτήσει πώς το είχα αντιμετωπίσει;» δήλωσε η Kamala Harris στον οικοδεσπότη του podcast Alex Cooper. «Συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα με μάθαινε να σκέφτομαι ότι είχα δικαιοδοσία εκείνη τη στιγμή και να σκέφτομαι ότι είχα την επιλογή να κάνω ή να μην κάνω κάτι».

Αυτή η πρακτική έμαθε στην Kamala Harris ότι μπορούσε να λύνει ανεξάρτητα προβλήματα και ότι σχεδόν πάντα μπορούσε να βρει έναν τρόπο να πάρει τον έλεγχο της στιγμής, πρόσθεσε.

Οι ειδικοί ανατροφής συμφωνούν: Το να δείξετε στα παιδιά σας ότι τα εμπιστεύεστε να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα, μπορεί να τα κάνει να αισθάνονται πιο σίγουρα για τις δυνατότητές τους – αρκεί να μπορείτε να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στο να λογοδοτούν τα παιδιά σας χωρίς να είστε υπερβολικά σκληροί.

«Όταν εμπιστεύεσαι τα παιδιά να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, αρχίζουν να νιώθουν πιο αφοσιωμένα, με αυτοπεποίθηση και δύναμη. Και μόλις συμβεί αυτό, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούν να επιτύχουν», έγραψε η συγγραφέας και ειδικός σε θέματα γονέων Esther Wojcicki.

Δείτε Επίσης

Μελέτες δείχνουν ότι η αυτοπεποίθηση είναι επίσης βασικό στοιχείο για τη μελλοντική επιτυχία των παιδιών. Μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι ικανότητές τους θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα, είτε πρόκειται για τον αθλητισμό, την τάξη ή για τη δημιουργία υγιών σχέσεων.

Ένας άλλος τρόπος για να χτίσετε την πίστη στις ικανότητές τους και την αυτοπεποίθηση: να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουν. Η Kamala Harris μετέφρασε όσα έμαθε από τη μητέρα της στην καριέρα της ως εισαγγελέας. Χρησιμοποίησε τη δική της φωνή για να βοηθήσει άλλους που μπορεί να μην έχουν τόσο πολύ έλεγχο στη ζωή τους, είπε στο podcast. «Επρόκειτο πραγματικά για την επιθυμία να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και όπου δεν είχαν τη δύναμη… επειδή ήταν αντικείμενο μιας ανισορροπίας ισχύος», εξήγησε. «Πολλές από τις δουλειές που έχω κάνει ήθελα να αποκαταστήσω, στο βαθμό που μπορώ να παίξω κάποιο ρόλο, το δικαίωμά τους να έχουν δικαιοσύνη».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top