Now Reading
Ώρα για πικνίκ – μια σούπερ ιδέα για όλη την οικογένεια

Ώρα για πικνίκ – μια σούπερ ιδέα για όλη την οικογένεια

Τώρα που οι καλές μέρες συνεχώς θα αυξάνονται για βάλτε το στο πρόγραμμα!

Το πικνίκ είναι μια εξαιρετική ιδέα ψυχαγωγίας που ενθουσιάζει όλα τα μέλη της οικογένειας εδώ και δεκαετίες και δεν απαιτεί τρομερό προγραμματισμό ή χρονοβόρα και κουραστική προετοιμασία… Από τον Μίστερ Μπιν και τον Τέντι μέχρι ολόκληρη την οικογένεια της Πέππα Πιγκ έως και τον Μπεν και τη Χόλι – όλοι σχεδόν οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών έχουν τύχει να απολαύσουν πικνίκ σε κάποιο λαχταριστό τους επεισόδιο, ενώ στις ρομαντικές ταινίες το πικνίκ παραμένει μία από τις πιο ανανεωτικές εκπλήξεις ή προτάσεις μιας σχέσης.

Ιδανικά μέρη για ένα πικνίκ είναι πολλά. Αν θέλετε να το συνδυάσετε με μια εκδρομή, μπορείτε να επιλέξετε μια βόλτα στο βουνό και να βρείτε ένα σημείο με ωραία θέα και σκιερό ή ξέφωτο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι πράσινοι πνεύμονες της Αττικής συνήθως είναι οι πιο εύκολοι και πιο δημοφιλείς προορισμοί: όπως το Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, ο λόφος του Φιλοπάππου, το Δάσος Τατοΐου, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης, Η Πάρνηθα, το Άλσος Βεΐκου, το Άλσος Καισαριανής και πολλές ακόμα πράσινες γωνιές, ακόμα και ένα κοντινό μεγάλο πάρκο στην περιοχή που μένετε. Αν είστε από εκείνους που προτιμούν τη θάλασσα, οι κοντινές παραλίες μπορούν να γίνουν ιδανικό σημείο για πικνίκ – ιδανικά τους μη καλοκαιρινούς μήνες όπου τα παιδιά θα έχουν σχεδόν όλη την παραλία δική τους για παιχνίδι ή τρέξιμο.

Αν ανήκετε στους τολμηρούς μπορείτε να κάνετε πικνίκ στον κήπο της αυλής σας ή ακόμα στην ταράτσα σας. Αν τελευταία στιγμή ο καιρός σάς χαλάσει τα σχέδια απλώστε την κουβέρτα του πικνίκ στο σαλόνι και μην αφήσετε τις καιρικές συνθήκες να σας χαλάσουν και τη διάθεση…

Τα απαραίτητα σύνεργα είναι το καλάθι του πικνίκ, από καλάμι, ψάθινο ή ξύλινο, είναι χαρακτηριστικό με το διπλό άνοιγμα από πάνω που σπάει στη μέση και σε μαγαζιά θα βρείτε διάφορες προτάσεις ενώ μερικά πάνε μαζί και με την προίκα τους – πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα για το πικνίκ. Ωστόσο και τα ειδικά ψυγειάκια εκδρομής κάνουν μια χαρά ή μια οποιαδήποτε μεγάλη κι ευρύχωρη τσάντα σας.

Δείτε Επίσης

Το μενού του πικνίκ συνήθως αφορά μια μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς ή finger food, που στα ελληνικά δεδομένα και τα μαμαδίσια κεφτεδάκια μια χαρά ακούγονται! Πίτες ή άλλα αλμυρά σνακ. Φρούτα και γλυκάκι για μετά το φαγητό, θα προσφέρουν ενέργεια πριν μετά την εκδρομή. Φροντίστε να έχετε επίσης μαζί σας νερό, και φυσικούς χυμούς ή σπιτικά αναψυκτικά για τα παιδιά. Αν οδηγείτε αποφύγετε το αλκοόλ ή πιείτε απλώς ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την ειδική κουβέρτα ή μια οποιαδήποτε, ή ψάθα, ή κάποια αδιάβροχη ειδική επιφάνεια που θα στρώσετε στο έδαφος ή όπου αποφασίσετε να απολαύσετε το πικνίκ σας. Σε κάποιες από τις παραπάνω τοποθεσίες που αναφέρουμε στην αρχή υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με ξύλινα τραπέζια και πάγκους – αν δεν είστε φαν του να κάθεστε καταγής ή αν είναι το χώμα αρκετά βρεγμένο και κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να το αποφύγετε.

Φροντίστε πέρα από τα φαγητά και τα ποτά του πικνίκ να έχετε μαζί σας κι ένα μικρό μεταφερόμενο φαρμακείο για παν ενδεχόμενο. Τέλος, φεύγοντας μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ή να πετάξετε στους ειδικούς κάδους ό,τι σκουπίδι ή άχρηστο υπάρχει. Οι φωτογραφίες σας από το όμορφο πικνίκ σας είναι αρκετό ως ενθύμιο!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top