Now Reading
Όμορφη και στα χιόνια!

Όμορφη και στα χιόνια!

Τι χρειάζεται να ξέρετε για τη φροντίδα της ομορφιά σας όταν κάνετε χειμερινά σπορ

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της επιδερμίδας δεν είναι αυξημένες μόνο το καλοκαίρι. Το χειμώνα η προστασία που χρειάζεται το δέρμα σας είναι εξίσου κάτι που πρέπει να φροντίσετε. Ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να πάτε σε χιονοδρομικό κέντρο ή αν σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ. Ο παγωμένος αέρας, το υψόμετρο, η αντανάκλαση του ήλιου, το κρύο, δημιουργούν συνθήκες κατά τις οποίες η φροντίδα του δέρματος γίνεται περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη.

Πέρα από το ζεστό και κατάλληλο ντύσιμο, από πάνω μέχρι κάτω, με σκουφί, αδιάβροχα γάντια, ισοθερμικά ρούχα και στολή για σκι – φροντίστε και το δέρμα σας για να αντέξει στις ακραίες αυτές καιρικές συνθήκες στις οποίες θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια των σπορ στα χιόνια.

Φροντίστε τα άκρα. Μια καλή ενυδατική κρέμα θα προσφέρει προστασία πριν και μετά. Ειδικές επουλωτικές κρέμες για σκασίματα από το κρύο θα βοηθήσουν τα άκρα σας να επανέλθουν γρήγορα.

Φροντίστε τα χείλη. Είναι το σημείο που δεν μπορείτε να ντύσετε και επομένως πρέπει να το προφυλάξετε μόνο με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Διαλέξτε ένα καλό ενυδατικό μπαλμ με λάδι καριτέ και εμπλουτισμένο με φίλτρα SPF για υψηλή φωτοπροστασία. Να το έχετε μαζί σας και να το ανανεώνεται μόλις νιώσετε τα χείλη σας να ξεραίνονται.

Φροντίστε το πρόσωπο. Ενυδατώστε την επιδερμίδα. Το υπερβολικό κρύο αφυδατώνει το δέρμα, με αποτέλεσμα να το νιώσετε να τραβάει. Να το ενυδατώνετε σε καθημερινή βάση με μια υδατική κρέμα επιλεγμένη ανάλογα με τον τύπο σας. Για μετά την έκθέση του στο στο χιόνι, να εφαρμόζετε 1-2 φορές μέσα στη εβδομάδα μία ενυδατική μάσκα προσώπου.

Προστασία από τον ήλιο. Να φοράτε πάντα αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας 50+. Στα μεγαλύτερα υψόμετρα η ατμόσφαιρα απορροφά λιγότερο την ηλιακή ακτινοβολία, κι ότι η αντανάκλαση του ήλιου ανέρχεται στο 85 και εξακολουθεί να είναι μεγάλη ακόμα και τις συννεφιασμένες χειμωνιάτικες μέρες. Να εφαρμόζετε την κρέμα 30 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο και να την ανανεώνετε κάθε 2 ώρες.

Δείτε Επίσης

Μην ξεχάσετε τα μαλλιά. Ένα ενυδατικό σπρέι προστασίας για πριν και μια μάσκα ενυδάτωσης για μετά, είναι ό,τι καλύτερο για να μείνουν απαλά, μεταξένια και δυνατά.

Φροντίστε τα μάτια. Από πριν με ένα σέρουμ και να φοράτε πάντα μάσκα με αντηλιακά φίλτρα.

Μην ξεχνάτε την εσωτερική ενυδάτωση. Το νερό είναι απαραίτητο και το χειμώνα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top