Now Reading
Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη

Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη

Γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο για τις γιορτές αλλά και για κάθε μέρα!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς περισσότερο από κάθε άλλη γιορτή είναι συνυφασμένη με τη λέξη «δώρο» – και, μάλιστα, ως επί το πλείστον στον πληθυντικό αριθμό. Δώρα, πολλά δώρα, αν είναι δυνατόν όσο περισσότερα δώρα γίνεται. Όμως αν αντικαταστήσουμε ή έστω φροντίσουμε να τυλίξουμε τα δώρα με τη λέξη αγάπη, θα έχουμε: πολλή αγάπη, όση περισσότερο αγάπη γίνεται. Κι ο τρόπος είναι απλός:

Ακόμα κι αν στις μέρες μας τα mails και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντικαταστήσει την κλασική αλληλογραφία, στις γιορτές είναι ωραίο να στέλνουμε στους φίλους και στα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν μένουν κοντά ευχετήριες κάρτες. Υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά αν θέλετε να βάλετε μέσα και τη λέξη «αγάπη», μπορείτε να την κάνετε και πράξη στέλνοντας κάρτες φτιαγμένες από φιλανθρωπικά σωματεία ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με κοινωφελές έργο. Κλασικές επιλογές οι κάρτες της Unicef, Το Χαμόγελο του παιδιού, η Φλόγα κλπ.

Μάθετε στα παιδιά σας την «προσφορά». Τέτοια εποχή με τα καλοκαιρινά και τα χειμερινά ρούχα να αλλάζουν θέση, είναι ταυτόχρονα ευκαιρία να δείτε ποια ρούχα δεν κάνουν ή δεν θα κάνουν στην επόμενη σεζόν. Μαζέψτε τα ρούχα αυτά και μην τα πετάξετε. Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που τα έχουν ανάγκη. Κάντε το ίδιο και με τα παιχνίδια ή τα βιβλία που δεν χρειάζονται άλλο τα παιδιά σας. Υποδεχτείτε το νέο χρόνο ανάλαφροι και έχοντας κάνει μεγάλο καλό σε άλλους ανθρώπους. Μπείτε στη διαδικασία μαζί με τα παιδιά. Μάθετέ τα να χαρίζουν και να μοιράζονται. Να το κάνουν με την καρδιά τους.

Διαλέξτε μία μέρα των γιορτών για εθελοντισμό. Μαγειρέψτε ή δώστε φαγητό στο συσσίτιο των απόρων. Αφήστε κάποια ρούχα στον κοντινό «τοίχο της αγάπης» ή στην ενορία σας. Πείτε τα κάλαντα μαζί με τα παιδιά σας σε κάποιο ίδρυμα. Αγοράστε για δώρο βιβλία ή αντικείμενα που μέρος των εσόδων τους διατίθενται για κοινωφελή σκοπό – όπως για το έργο της Action Aid ή την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ή τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Δείτε Επίσης

Δώστε αγάπη και περάστε χρόνο μαζί με τα ηλικιωμένα πρόσωπα της οικογένειάς σας. Χριστούγεννα σημαίνει οικογένεια. Ανοίξτε το σπίτι σας σε φίλους και στα μέλη της οικογένειας. Κάντε επισκέψεις σε συγγενείς που δεν βλέπετε συχνά. Αν δεν το καταφέρνετε λόγω απόστασης μιλήστε μαζί τους λίγο περισσότερο στο τηλέφωνο.

Μην σας παρασύρει η καταναλωτική μανία. Ένα δώρο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να έχει μεγάλη αξία. Τα πιο πολύτιμα δώρα είναι τα προσωπικά δώρα, αυτά που θα έχετε φτιάξει οι ίδιοι. Τα παιδιά διασκεδάζουν όταν δημιουργούν, φτιάξετε κάτι μαζί τους. Για τον παππού και τη γιαγιά τι πιο όμορφο από μια χειροποίητη κορνίζα με μια οικογενειακή σας φωτογραφία – κι αν δεν το έχετε με τα «do it yourself» ένα εκτυπωμένο ημερολόγιο με φωτογραφίες των εγγονιών τους είναι μια all time classic επιλογή.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top