Now Reading
Χρειάζεται να χάσετε βάρος προτού προχωρήσετε σε εξωσωματική;

Χρειάζεται να χάσετε βάρος προτού προχωρήσετε σε εξωσωματική;

Αν είστε υπέρβαρη ή παχύσαρκη και προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί, διαβάστε τι απαντούν οι ειδικοί.

Γνωρίζουμε ήδη ότι ένας ανεβασμένος δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) αυξάνει τις πιθανότητες για προβλήματα γονιμότητας, καθώς συνδέεται με ωάρια χαμηλότερης ποιότητας και παθήσεις του ενδομητρίου. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι αν ετοιμάζεστε να προχωρήσετε σε εξωσωματική (IVF), πρέπει να χάσετε κιλά;

«Η παχυσαρκία είναι αναμφίβολα ένας παράγοντας που σχετίζεται με μειωμένες πιθανότητες επιτυχίας της IVF», απαντά η Mindy Christianson, καθηγήτρια βαριατρικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Τζονς Χόπκινς.

Οι παχύσαρκες γυναίκες είναι πιθανότερο να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ποιότητα των ωαρίων τους, διευκρινίζει η ίδια. Ενδέχεται επίσης να ανταποκρίνονται λιγότερο καλά στα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Επιπλέον συγκεκριμένες επεμβάσεις, όπως η ωοληψία (λήψη ωαρίων), είναι δυσκολότερες σε παχύσαρκες ασθενείς.

Ακόμα, οι παχύσαρκες εγκυμονούσες κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές όπως η προεκλαμψία και ο διαβήτης κύησης, προσθέτει η dr Christianson.

Έτσι, η ειδικός συνιστά μια γυναίκα με αυξημένο ΔΜΣ να χάσει τα περιττά κιλά προτού προχωρήσει στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Έτσι, θα ανεβάσει τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής αλλά και επιτυχούς έκβασης μιας εγκυμοσύνης.

Δείτε Επίσης

Ωστόσο, η απώλεια βάρους πρέπει να είναι αργή και σταδιακή, καθώς η ραγδαία απώλεια κιλών μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, υποβάλλοντας τον οργανισμό σε τεράστιο στρες και μειώνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας της IVF.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top