Now Reading
Πώς να προστατεύσετε το μωρό σας από τα κουνούπια του καλοκαιριού

Πώς να προστατεύσετε το μωρό σας από τα κουνούπια του καλοκαιριού

Φυσικές συμβουλές και ένα DIY απωθητικό κουνουπιών

Το καλοκαίρι φέρνει ηλιοφάνεια, ζεστασιά και διασκέδαση στην ύπαιθρο, αλλά αφορά επίσης και την παρουσία των ενοχλητικών κουνουπιών. Η προστασία του μωρού σας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών βοηθά στην αποφυγή δυσφορίας και πιθανών κινδύνων για την υγεία. Ακολουθούν μερικές φυσικές συμβουλές, μαζί με ένα DIY εντομοαπωθητικό για να προστατεύσετε το μικρό σας από τα κουνούπια του καλοκαιριού.

Τι να κάνετε για την προστασία του μωρού σας

Ντύστε το έξυπνα: Χρησιμοποιήστε ελαφριά ρούχα με μακριά μανίκια για να καλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερο δέρμα.

Επιλέξτε φαρδιά ρούχα σε πιο ανοιχτά χρώματα, που είναι λιγότερο ελκυστικά για τα κουνούπια.

Επιλέξτε εξοπλισμό προστασίας από κουνούπια: Χρησιμοποιήστε μια κουνουπιέρα πάνω από το καρότσι, το πορτ μπεμπέ ή την κούνια του μωρού σας.

Επιλέξτε εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για να αφήνει αέρα να εισέρχεται ενώ κρατά τα κουνούπια έξω.

Διατηρήστε καθαρό το περιβάλλον σας: Εξαλείψτε το στάσιμο νερό γύρω από το σπίτι σας όπου αναπαράγονται τα κουνούπια, όπως γλάστρες, ταΐστρες πουλιών και υδρορροές.

Φυτέψτε αντικουνουπικά βότανα όπως λεβάντα, κατιφέ, βασιλικό και μέντα στον κήπο σας ή γύρω από τους χώρους διαβίωσης.

Προγραμματίστε κατάλληλα τις υπαίθριες δραστηριότητες: Αποφύγετε τις υπαίθριες δραστηριότητες κατά τις ώρες αιχμής των κουνουπιών, όπως η αυγή και το σούρουπο.

Ενθαρρύνετε το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους που ελέγχονται ή παρακολουθούνται καλά.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες: Τα κουνούπια είναι αδύναμα ιπτάμενα, επομένως η χρήση ανεμιστήρων μπορεί να τα κρατήσει μακριά δημιουργώντας ένα αεράκι.

Τι να μην κάνετε

Αποφύγετε τα δυνατά αρώματα: Αποφύγετε τη χρήση αρωματικών λοσιόν ή σαπουνιών στο μωρό σας, καθώς αυτά μπορούν να προσελκύσουν τα κουνούπια.

Μείνετε μακριά από χημικά απωθητικά: Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά εντομοαπωθητικά σε μωρά, ειδικά σε αυτά κάτω των 2 μηνών. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το ευαίσθητο δέρμα και το αναπνευστικό τους σύστημα.

Μην του φορέσετε σκούρα ρούχα: Τα σκούρα χρώματα προσελκύουν τα κουνούπια, γι’ αυτό αποφύγετε να ντύνετε το μωρό σας με σκούρα ή φωτεινά χρώματα όταν πηγαίνετε σε εξωτερικό χώρο.

Φυσικές συμβουλές

Αιθέρια Έλαια: Ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να απωθήσουν τα κουνούπια. Τα έλαια λεβάντας, ευκάλυπτου, σιτρονέλας και μέντας είναι αποτελεσματικά. Αραιώστε μερικές σταγόνες λάδι σε ένα λάδι σώματος όπως το λάδι καρύδας και απλώστε το ελαφρά στα ρούχα του μωρού σας. Αποφύγετε την απευθείας εφαρμογή στο δέρμα, ειδικά για μωρά κάτω των 6 μηνών.

Έλαιο νυχτολούλουδου: Αυτό το λάδι όχι μόνο απωθεί τα κουνούπια αλλά βοηθά και σε οποιαδήποτε φλεγμονή ή τσιμπήματα. Η ανάμειξή του σε μια ενυδατική κρέμα για το μωρό σας μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας.

Έλαιο Neem: Γνωστό για τις εντομοαπωθητικές του ιδιότητες, το λάδι neem μπορεί να αναμειχθεί με ένα λάδι σώματος και να εφαρμοστεί σε ρούχα ή σακούλες πάνας.

Λεμόνι και γαρίφαλο: Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βάλτε γαρίφαλο μέσα για να δημιουργήσετε ένα φυσικό απωθητικό για τα κουνούπια. Τοποθετήστε τα γύρω από τον χώρο παιχνιδιού του μωρού σας για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια.

DIY Απωθητικό Κουνουπιών

Η δημιουργία του δικού σας απωθητικού κουνουπιών διασφαλίζει ότι γνωρίζετε ακριβώς ποια συστατικά χρησιμοποιούνται, καθιστώντας το ασφαλές για το μωρό σας. Ακολουθεί μια απλή και αποτελεσματική συνταγή DIY:

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι απεσταγμένο νερό

1/2 φλιτζάνι αμαμελίδα

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Οδηγίες:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπουκάλι σπρέι.

Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.

Ψεκάστε ελαφρά τα ρούχα, το καρότσι ή τη γύρω περιοχή του μωρού σας. Αποφύγετε την άμεση εφαρμογή στο δέρμα του μωρού σας, ειδικά για βρέφη κάτω των 6 μηνών.

Αυτό το σπιτικό απωθητικό είναι απαλό αλλά αποτελεσματικό στο να κρατά μακριά τα κουνούπια, χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών.

Να θυμάστε

Η προστασία του μωρού σας από τα κουνούπια του καλοκαιριού απαιτεί έναν συνδυασμό προληπτικών μέτρων, έξυπνων πρακτικών και φυσικών θεραπειών. Ντύνοντας το μωρό σας κατάλληλα, διατηρώντας ένα περιβάλλον χωρίς κουνούπια και χρησιμοποιώντας φυσικά απωθητικά, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το μικρό σας θα απολαύσει ένα ασφαλές και γεμάτο διασκέδαση καλοκαίρι. Θυμηθείτε, μερικές απλές προφυλάξεις μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο να διατηρήσετε το μωρό σας άνετο και χωρίς δαγκώματα όλη την εποχή.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top