Now Reading
Φτιάχνοντας με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Φτιάχνοντας με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Πεντανόστιμα στολίδια που μπαίνεις στον πειρασμό να κρεμάσεις ή να απολαύσεις!

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα. Και αν θες να ψάξεις για υγιεινά μπισκότα, αυτά ταιριάζουν χάρη στο αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής αλέσεως που διατηρεί την υφή τους απαλή ενώ τους δίνει ώθηση στις ίνες. Για ιδέες για το πώς να ντύσεις αυτά τα μπισκότα ακόμη περισσότερο με διαφορετικά αρώματα ή επικάλυψη, δες τις συμβουλές παρακάτω.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι (2 μπαστούνια) ανάλατο βούτυρο, μαλακό

2/3φλιτζάνι ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

μισό εκχύλισμα βανίλιας κουταλάκι του γλυκού

ένα τέταρτο εκχύλισμα κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλο

ένα κι ένα τέταρτο φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ένα τέταρτο του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το ταψί προβλέπεται να μπει στη δεύτερη θέση του φούρνου. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180. Θα χρειαστείς φύλλα ψησίματος, λαδόκολλα ή ταψιά αντικολλητικά.

Χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτεις το αυγό και εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου, χτυπώντας μέχρι να αναμειχθούν.

Συνδυάζεις αλεύρι ολικής αλέσεως, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, baking powder και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτεις σταδιακά το μείγμα βουτύρου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθεί. Καλύπτεις και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζεις τη ζύμη, την απλώνεις στον πάγκο και χωρίζεις τη ζύμη στα επιθυμητά σχήματα, χρησιμοποιώντας κόπτες ζύμης σε χριστουγεννιάτικα σχήματα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τοποθετείς τα μπισκότα σε απόσταση 5 εκατοστών στα έτοιμα φύλλα ψησίματος. (Διατηρείς την υπόλοιπη ζύμη καλυμμένη και στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.)

 

Δείτε Επίσης

Ψήνεις τα μπισκότα, ένα φύλλο κάθε φορά ή σε ξεχωριστό ταψί, έως ότου απλώσουν και ελαφρώς ροδίσουν γύρω από τις άκρες, 9 έως 10 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν για 3 λεπτά στο ταψί και μετά μεταφέρετε σε πιατέλες για να κρυώσουν εντελώς, περίπου 20 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με την υπόλοιπη ζύμη.

Διακοσμείς με κρυσταλλική ζάχαρη χρωματιστή ή που έχεις χρωματίσει ή πασπαλίζοντας με χρώμα ή πολύχρωμη τρούφα.

Tips: Δοκιμάστε αυτές τις παραλλαγές:

Citrus Spritz Cookies: Παραλείπτεις το εκχύλισμα αμυγδάλου. Προσθέτεις 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και ξύσμα πορτοκαλιού στο αλεύρι.

Μπισκότα με μπαχαρικά Spritz: Προσθέτεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​αλεσμένο μοσχοκάρυδο στο αλεύρι.

Glazed Spritz Cookies: Συνδυάζεις 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν. Περνάς το μείγμα πάνω από τα μπισκότα που έχουν κρυώσει.

Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.

Πηγή: Botrini

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top