Now Reading
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μυήσετε από μικρά τα παιδιά στο θέατρο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μυήσετε από μικρά τα παιδιά στο θέατρο

Εμείς σας αναφέρουμε δέκα από τους σημαντικότερους



Το θέατρο, τόσο ως μέλος ακροατηρίου, όσο και ως καλλιτέχνης, προσφέρει μάθει σημαντικά μαθήματα και βοηθάει το παιδί να αναπτύσσει δεξιότητες που το βοηθούν σε καθημερινές καταστάσεις στη ζωή του.

Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να εκτίθενται και να συμμετέχουν στο θέατρο …

  1. Το θέατρο μας διδάσκει σημαντικά μαθήματα

Είτε πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός είτε για ανθρώπινη ιστορία, το παιδί σας πρόκειται να μάθει πολλά από όσα εξελίσσονται κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Και κυρίως θα δει στην πράξη ότι το να μαθαίνεις απέξω μεγάλα κομμάτια λόγου και να τα λες μπροστά στο κοινό είναι κάτι που όχι μόνο γίνεται αλλά και είναι διασκεδαστικό.

  1. Μπορούμε να δούμε ότι δεν είμαστε μόνοι

Πολλές παραστάσεις με σύγχρονα κοινωνικά μηνύματα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή έννοιες που προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν. Όπως η σεξουαλικότητα, ποιοι είναι, τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον και πολλά άλλα. Παρακολουθώντας μια παράσταση χωρίς να ταυτίζεσαι εξακολουθεί να είναι διασκεδαστική, αλλά βλέποντας μια παράσταση που σε κάνει να σκέφτεσαι «έχω πάει εκεί» είναι μια ισχυρή εμπειρία, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είσαι…

  1. Το θέατρο μπορεί να δώσει στο παιδί σας μια ιδέα για το μέλλον του

Επικίνδυνος; Ναι. Ξέρω. Το παιδί σας θα είναι το περίεργο στην οικογένεια; Μπορεί. Αξίζει; Αν το παιδί σας είναι ευτυχισμένο, δεν πρέπει αυτό από μόνο του να αξίζει τα πάντα; Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ο θεατρικός κόσμος είναι μεγάλος και υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας από ό, τι νομίζετε ότι υπάρχουν.

  1. Είναι μια υγιής διαφυγή από τον πραγματικό κόσμο

Από την προετοιμασία για μια παράσταση έως το να πάει απλώς να την παρακολουθήσει, το θέατρο είναι μια εξαιρετική μορφή υγιούς εκτόνωσης των παιδιών. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από να αφήσετε το παιδί σας να πάει να πάρει μέρος σε μια παράσταση ή να παρακολουθήσει μία. Τα όμορφα καθισμένα καθίσματα, και κυρίως το ότι το θέατρο κάνει το μυαλό και τη σκέψη να ξεφεύγει… και να ταξιδεύει.

  1. Το παιδί σας θα αρχίσει να εκτιμάει τις τέχνες

Είναι σημαντικό. Η έκθεση στις τέχνες του θεάματος διδάσκει στους νέους την ενσυναίσθηση και την προθυμία να αγκαλιάζουν πράγματα στη ζωή που είναι νέα και διαφορετικά, αντί να τους φοβούνται. Θα μπορούσατε να πάτε από τα παιχνίδια και τα μιούζικαλ σε πράγματα που απαιτούν μεγαλύτερη ωριμότητα, όπως όπερες ή μπαλέτο.

  1. Προωθεί πολλές ικανότητες ζωής

Μεγαλύτερη αίσθηση φαντασίας. Αυτοέλεγχο. Δημιουργικότητα. Αυτοκυριαρχία. Γνώση γραφής. Αυτοπεποίθηση. Η συμμετοχή στο θέατρο μπορεί επίσης να δώσει στο παιδί σας περισσότερες συνεργατικές ικανότητες, πειθαρχία, ακόμα και βελτιωμένη αυτοπεποίθηση καθώς και δημόσια ομιλία.

Δείτε Επίσης

  1. Μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να «αποσυνδεθεί» από την τεχνολογία

Δεν θα προτιμούσατε το παιδί σας να έχει πάθος με το «Μπρόντγουεϊ», αντί για το μάινκραφτ; Είμαι βέβαιος ότι κουνάτε το κεφάλι σας ενώ διαβάζετε αυτό. Απλώς να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν είναι ένα από εκείνους τους ανθρώπους που κάθεται στο θέατρο και κοιτάζει το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής.

  1. Ο καθένας μπορεί να το απολαύσει

Είτε είναι πεντάχρονο είτε δεκαέξι χρονών; Κάθε άτομο, οποιασδήποτε ηλικίας, θα νιώσει απίστευτη συγκίνηση παρακολουθώντας το Φάντασμα της Όπερας…

  1. Το να πάρεις μέρος σε μια παράσταση είναι εμπειρία ζωής !

Από το να βγεις από τον εαυτό σου, να υποκριθείς κάποιον άλλον, να μάθεις τα λόγια σου, να συνεργαστείς με τους άλλους, να ανέβεις στη σκηνή μέχρι το χειροκρότημα, κάθε δευτερόλεπτο είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Αξίζει και μένει ανεξίτηλο.

  1. Η θεατρική κοινότητα είναι θαυμάσια

Οι θεατράνθρωποι είναι μερικοί από τους πιο ταπεινούς, ταλαντούχους και καταπληκτικούς ανθρώπους που θα συναντήσει ποτέ το παιδί σας. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο το παιδί σας να γίνει ένας από αυτούς!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top