Now Reading
Το Sesame Street «αγκαλιάζει» γονείς που έχουν πρόβλημα εθισμού

Το Sesame Street «αγκαλιάζει» γονείς που έχουν πρόβλημα εθισμού

Με την Karli, ένα νέο muppet που τολμά να θίξει ένα σημαντικό θέμα

Το «Σουσάμι άνοιξε» ή απλώς Sesame Street, σίγουρα είναι η πιο προοδευτική, διαχρονική παιδικό εκπομπή με muppets εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Πλέον έχει μια νέα προσθήκη στο καστ της: την Karli. Η Karli παρουσιάστηκε στο σόου νωρίτερα φέτος ως muppet που δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Τώρα είναι έτοιμη να αποκαλύψει ότι δόθηκε για αναδοχή, καθώς η μητέρα της είχε «μεγάλο πρόβλημα».

Περίπου 5,7 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ κάτω από την ηλικία των 11 ετών ζουν με έναν γονέα που πάσχει από εξάρτηση από ουσίες, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Karli θα πει την επίσης ιστορία της στα πλαίσια του πρότζεκτ Sesame Street in Communities, το οποίο διευθύνεται από το Sesame Workshop, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό πίσω από την παράσταση.

Στα διαδικτυακά επεισόδια, η Κάρλι λέει στον Elmo και σε μια άλλη κούκλα για τις συναντήσεις της μαμάς της αλλά και τις ειδικές συναντήσεις μόνο με άλλα παιδιά όπου περνάει χρόνο με παιδιά που ζουν την ίδια εμπειρία.

Ο πατέρας του Elmo, Louie, εξηγεί επίσης ποιος είναι ο εθισμός.

Η σειρά περιλαμβάνει επίσης τη Salia, μια δεκάχρονη από την Καλιφόρνια της οποίας οι γονείς “ήταν εκεί”.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, 399.000 θάνατοι μεταξύ 1999 και 2017 συνδέονταν με οπιούχα. Περίπου 192 άνθρωποι πεθαίνουν από υπερβολική δόση οπιούχων κάθε μέρα στις ΗΠΑ.

Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του προγράμματος δήλωσε: «Ο εθισμός συχνά θεωρείται θέμα “των μεγάλων”, αλλά επηρεάζει τα παιδιά με τρόπους που δεν είναι πάντα ορατοί. Όπως είναι οι απομονωτικές και αγχωτικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά και οι οικογένειές τους».

Δείτε Επίσης

Η Sesame Street είναι μια παιδική εκπομπή από το 1969 και λειτουργεί στον αμερικανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα PBS καθώς και στο καλωδιακό κανάλι HBO.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η επίδειξη εισήγαγε τη Lily, μια επτάχρονη άστεγη μαριονέτα. Η Lily είπε στους τηλεθεατές ότι έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι της πίσω και είχε παραμείνει σε όλα τα διαφορετικά είδη τόπων από τότε.

Το 2017, εισήγαγε ένα αυτιστικό muppet, την Julia, στην εκπομπή.

Επίσης, στα επεισόδιά της έχει ασχοληθεί με παιδιά που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και παιδιά που έχουν γονείς στη φυλακή.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top