Now Reading
Το childit.gr προτείνει παιδικά βιβλία για την επιστροφή στα θρανία

Το childit.gr προτείνει παιδικά βιβλία για την επιστροφή στα θρανία

Γιατί η μαγεία της ανάγνωσης συνεχίζεται κι εκτός σχολείου

«Η δασκάλα μου είναι ένα τέρας!

(Όχι δεν είμαι.)»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Πίτερ Μπράουν

Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη

Εκδόσεις: Πατάκη

Ο Αριστοτέλης έχει μια δασκάλα που τη βλέπει ως τέρας. Είναι όμως πράγματι τέρας η δασκάλα του; Στην τάξη σίγουρα του μοιάζει ως μια τεράστια πράσινη τερατίνα. Αλλά τι γίνεται όταν τη συναντήσει εκτός σχολείου, στο πάρκο; Είναι όντως τόσο τέρας όσο τη νομίζει; Ένα εξαιρετικό βιβλίο, πανέξυπνο, που πραγματεύεται τη διάσταση ανάμεσα στο πώς βλέπουμε τους άλλους ή τα πράγματα και πώς πραγματικά είναι. Χιούμορ, ευρηματική σύλληψη, εγώ το λάτρεψα και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα κάνουν οι μικροί αναγνώστες – και μάλλον και οι δασκάλες τους!

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

 

«Πίκο και Λόλα: Το σχολείο»

Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Στη γνωστή σειρά με τις απολαυστικές ιστορίες του Πίκο και της Λόλας, έρχεται να προστεθεί άλλη μία – που αφορά την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Θέλουν να πάνε; Θα τους αρέσει; Θα βρουν κάτι ενδιαφέρον να κάνουν; Άλλο ένα πανέμορφο βιβλίο της σειράς, με έξυπνο κείμενο από τη Λίνα Σωτηρωπούλου που ξέρει να σέβεται τα συναισθήματα των μικρών και πολύ ωραία εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια.

Σελίδες: 36

Ηλικία: 4+

 

«Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Έλεν Στίβενς

Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά

Εκδόσεις: Ίκαρος

Αφού η μικρή ηρωίδα του βιβλίου μάς έδειξε πώς να κρύψουμε ένα λιοντάρι μέσα στο σπίτι κι ύστερα πώς να το κρύψουμε στο σχολείο! Αλλά πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο; Άλλη μια ευφυέστατη και πρωτότυπη περιπέτεια, για όλες τις απίθανες περιπέτειες που ζουν ή σκαρφίζονται τα παιδιά με δημιουργική φαντασία! Το βιβλίο είναι προσωρινά εξαντλημένο αλλά ελπίζουμε να ξαναβγεί σύντομα.

Σελίδες: 34

Ηλικία: 6+

 

«Πρώτη μέρα στο σχολείο: η περιπέτεια αρχίζει»

Συγγραφέας: Elisenda Castells

Εικονογράφηση: Marta Fabrega

Επιμέλεια-απόδοση: Ράνια Τζιαμπίρη

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Φιλία, σεβασμός, αποδοχή, δραστηριότητες, γνώση, συναισθήματα, γνωριμίες, άγνωστες λέξεις… και τι δεν περιλαμβάνει η πρώτη μέρα στο σχολείο – αλλά πάνω απ’ όλα η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι η αρχή μιας υπέροχης περιπέτειας και αυτό ακριβώς τονίζει αυτό το βιβλίο. Έξυπνο, διασκεδαστικό και πολύ κατατοπιστικό, τα πρωτάκια θα το αγαπήσουν. Και οι γονείς θα βρουν στο τέλος του βιβλίου ένα πολύ ωφέλιμο λεξιλόγιο που θα τους φανεί πολύ χρήσιμο.

Σελίδες: 36

Ηλικία: 6+

 

«Πώς έγινα αστέρι στην ανάγνωση»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Lisa Pap

Μετάφραση-επιμέλεια: Μάνος Μπονάνος

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ένα βιβλίο για τη μαγεία της ανάγνωσης – και για το πώς ανακαλύπτουν τα παιδιά αυτή τη μαγεία. Ειδικά τα ντροπαλά παιδιά, που δεν τολμάνε να μιλήσουν ή να διαβάσουν δυνατά – ίσως γιατί δεν έτυχε να βρουν ακόμα το ιδανικό ακροατήριο. Ένα βιβλίο μαγικό, για τη φιλαναγνωσία αλλά και το πείσμα, την προσπάθεια και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα αλλά και τον εαυτό τους λίγο περισσότερο!

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

 

«Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις έναν αλιγάτορα στο σχολείο, μην το κάνεις»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Ελίζ Πάρσλι

Μετάφραση: Αγγελική Μόσχου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε και μόνοι σας για ποιους πιθανούς λόγους να μη σκεφτόσασταν να φέρετε έναν αλιγάτορα στο σχολείο ή ακόμα και αν σας έμπαινε η ιδέα να φανταζόσασταν τι πιθανά προβλήματα να σας δημιουργούσε – ωστόσο αυτό το βιβλίο το κάνει ακόμα πιο επιτυχημένα από τη φαντασία σας και θα απολαύσετε και εξαιρετικό κείμενο αλλά και υπέροχη εικονογράφηση… Κι ίσως να αρχίσουν να φεύγουν από το μυαλό σας κι άλλες, εξίσου τρελές ιδέες…

Σελίδες: 40

Ηλικία: 3+

 

«Ο Κάρολος στο σχολείο των δράκων»

Συγγραφέας: Alex Cousseau

Εικονογράφηση: Philippe-Henri Turin

Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Εκδόσεις: Νεφέλη

Δείτε Επίσης

Κι οι δράκοι πρέπει να πάνε σχολείο και να μάθουν διάφορα χρήσιμα πράγματα όπως το να πετάνε ή να βγάζουν φωτιά αλλά και να είναι πιστοί στα καθήκοντά τους. Ο Κάρολος όμως δεν ενδιαφέρεται πολύ για όσα κάνουν στο σχολείο του και του αρέσει περισσότερο να σκαρώνει ποιήματα. Αλλά ποιος είπε ότι η ποίηση είναι κάτι που δεν ταιριάζει σε ένα μαθητή δράκο; Διαβάστε αυτή την εξαιρετική ιστορία και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Σελίδες: 44

Ηλικία: 3+

 

«Η γραμμή»

Συγγραφείς: Βασίλης Κουτσιαρής, Γιάννης Διακομανώλης

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις: Μίνωας

Πολλές φορές τον διπλανό μας στο θρανίο δεν τον διαλέγουμε. Εμείς ωστόσο συνήθως επιλέγουμε αν τον συμπαθούμε, αν θέλουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα κι αν τον θέλουμε για φίλο μας. Αν όμως βάζουμε γραμμές και σύνορα, τότε δυσκολεύουμε μόνοι μας τις συνθήκες αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις. Για τις εντυπώσεις, τις παιδικές φιλίες και τη διαχείριση συναισθημάτων αυτό το βιβλίο θα μιλήσει στις καρδιές των μικρών μαθητών.

Σελίδες: 28

Ηλικία: 3+

 

«Μουσικό αλφαβητάρι» (με CD)

Συγγραφείς: Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά

Εικονογράφηση: Βίλλυ Καραμπατζιά

Εκδόσεις: Διάπλαση

Οι στίχοι, τα τραγούδια, οι διασκεδαστικές ιστορίες σε ομοιοκαταληξία είναι πάντα ο πιο ευχάριστος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά την αλφαβήτα. Κι αυτό το βιβλίο τα διαθέτει όλα, χιούμορ, φαντασία και υπέροχη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Τα τραγούδια ερμηνεύουν: Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης.

Σελίδες: 64

Ηλικία: 3+

 

«Δάσκαλος σε δύο ρόδες»

Συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Εκδόσεις: Καλέντης

Άφησα για το τέλος το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί είναι μια ιδιαίτερα δυνατή ιστορία που βασίζεται σε αληθινό γεγονός. Με παράδειγμα τον Saber Hosseini, τον «δασκάλο-ήρωα» από το Αφγανιστάν που μετέτρεψε το ποδήλατό του σε βιβλιοθήκη, ο ήρωας του βιβλίου έχει το δικό του ποδήλατο βιβλιοθήκη και έχει ως σύνθημα στη ζωή του «βόμβες αυτοί, βιβλία εγώ» – για να μας υπενθυμίσει ότι πάντα η μόρφωση θα είναι το πιο ισχυρό όπλο και η γνώση η πιο σημαντική ασπίδα προστασίας. Ένας συγκινητικός κι ελπιδοφόρος ύμνος για τη δύναμη των βιβλίων!

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top