Now Reading
Το childit.gr προτείνει μαγικά παιδικά χριστουγεννιάτικα βιβλία

Το childit.gr προτείνει μαγικά παιδικά χριστουγεννιάτικα βιβλία

Η μαγεία των εορτών μέσα από τις πιο όμορφες σελίδες αγαπημένων παιδικών βιβλίων

 

της Αγγελικής Λάλου

koyrabies

«Όνειρο γλυκό… σαν κουραμπιές»

Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου

Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2015

 

Προσέξτε πώς θα πιάσετε αυτό το βιβλίο και κυρίως πού θα το διαβάσετε! Είναι γλυκό και τραγανό, μυρίζει βουτυρένιο όνειρο και γεμίζει τον τόπο άχνη ζάχαρη…αφού είναι γεμάτο με κουραμπιέδες! Ήρωας του βιβλίου είναι μια μικρή (σχήμα λόγου) ταρανδίνα που στέλνει γράμμα στον Άγιο Βασίλη μαζί με το βιογραφικό της για να ζητήσει δουλειά ως οδηγός του έλκηθρού του. Δεν ξέρω για τον Άγιο Βασίλη, πάντως εγώ στη θέση του με αυτό το βιογραφικό θα την είχα προσλάβει σίγουρα! Μια πρωτότυπη ιστορία, όχι μόνο χριστουγεννιάτικη, που με χιούμορ και ευαισθησία (γνωστά χαρακτηριστικά της συγγραφέως – άλλωστε!) περνάει και αρκετά σοβαρά μηνύματα για τη σημασία της γνώσης, την αποδοχή της διαφορετικότητας και του σεβασμού στον άλλον. Το διάβασα μετά από μια δύσκολη μέρα και πραγματικά μου έφτιαξε το κέφι! Σαν να είχα φάει τους πιο γλυκούς κουραμπιέδες του κόσμου!

Σελίδες: 28

Ηλικία: 5+

 

h nyxta pou

«Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη»

Συγγραφέας: Σοφία Μαντούβαλου

Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2015

 

Αφηγητής της ιστορίας μας είναι ένας κόκορας! Αλλά όχι όποιος κι όποιος… αλλά ο διάσημος αλέκτορας Μίζα Ντελ Γκάλο. Τι είναι αυτό που τον κάνει διάσημο; Το ότι κάθε χρόνο, την Παραμονή των Χριστουγέννων, τα μεσάνυχτα, μόλις το ρολόι δείξει 12, ανεβαίνει στο πιο ψηλό καμπαναριό κι αφού λαλήσει δώδεκα φορές, αρχίζει να λέει το παραμύθι «Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη», μένοντας πιστός σε μια παράδοση που πάει από παππού σε εγγόνι και πάει λέγοντας… Γιατί πάνω απ’ όλα τα Χριστούγεννα είναι η πιο μεγάλη ιστορία αγάπης! Ένα υπέροχο βιβλίο, με τον εξαιρετικό λόγο όπως πάντα της Σοφίας Μαντούβαλου και την πανέμορφη εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη, που διαβάζεται κάθε μέρα!

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4-9

thauma

«Ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα»

Συγγραφέας: Σοφί ντε Μιλλενέμ

Εικονογράφηση: Ερίκ Πουιμπαρέ

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Πατάκης, 2014

 

Ένα παραμύθι γραμμένο για το πνεύμα των Χριστουγέννων, για την αγάπη, δηλαδή, τη συμφιλίωση, το νιάσιμο, τη φροντίδα για τους άλλους – για την ειλικρινή προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Δυο γείτονες, πλούσιοι, ζηλιάρηδες και μοναχικοί, αναλαμβάνουν παραμονή των Χριστουγέννων από ένα παιδί υπό την προστασία τους…μέχρι το τέλος της μέρας γίνονται σιγά άλλοι άνθρωποι και υποδέχονται τα Χριστούγεννα νιώθοντας τη μαγεία του θαύματος μέσα τους. Ένα υπέροχο παραμύθι, με εκπληκτική εικονογράφηση που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο και στην τελευταία σελίδα αφήνεσαι στο φως των χιλιάδων αστεριών που πλέον ανάβουν και μέσα σε κάθε αναγνώστη.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 4-10

genisi

«Η γέννηση του Χριστού»

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2015

Με τον γνώριμο ποιητικό λόγο του συγγραφέα, το βιβλίο αυτό είναι ενταγμένο στη σειρά «Η πρώτη μου Βίβλος», που με απλά, κατανοητά κι ευχάριστα λόγια, που μετατρέπουν σημαντικά κεφάλαια και έννοιες της χριστιανική πίστης σε παραμύθια που τα παιδιά λατρεύουν να διαβάζουν. Έτσι σε αυτό το «παραμύθι» τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Γέννησης με έναν τρόπο όμορφο χωρίς να τους μένουν απορίες ή αναπάντητα ερωτήματα! (περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο εδώ

Σελίδες: 36

Ηλικία: 4+

nanos

«Ο νάνος δεν κοιμάται»

Συγγραφέας: Astrid Lindgren

Εικονογράφηση: Kitty Crowther

Εκδόσεις: Μάρτης, 2015

«Ο νάνος δεν κοιμάται» δεν είναι ακριβώς χριστουγεννιάτικο παραμύθι, είναι ίσως χειμωνιάτικο…αλλά μάλλον είναι ένα παραμύθι που μπορεί να διαβάζεται κάθε μέρα, ή κάθε νύχτα…για να διώχνει το κρύο, ένα πανέμορφο και λυρικό παραμύθι για τα ίχνη που δεν βλέπουμε, αλλά αφήνει παντού, γύρω και μέσα μας η αγάπη, γιατί όπως και τη γλώσσα του νάνου την καταλαβαίνουν τα ζώα και τα παιδιά, τη γλώσσα της αγάπης την καταλαβαίνουν (ή θα έπρεπε να την καταλαβαίνουν) όλοι!

Σελίδες: 26

Ηλικία: 4+

i-fili-mas-i-rozi-ke-o-hionismenos-himonas

«Η φίλη μας η Ρόζη και ο χιονισμένος χειμώνας»

Δείτε Επίσης

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Ho Jannie

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος, 2015

 

Ένα βιβλίο χριστουγεννιάτικο; Όχι μόνο! Ένα βιβλίο χειμωνιάτικο; Όχι μόνο! Ένα βιβλίο δραστηριοτήτων; Όχι μόνο! Ένα βιβλίο που δύσκολα περιγράφεται…όπως άλλο τόσο δύσκολα μπορούν να το αφήσουν από τα χέρια τους… Κυριολεκτικά, αφού διαθέτει άπειρους τρόπους και ιδέες για να κρατούν τα χεράκια τους απασχολημένα, αλλά και το μυαλό και τη φαντασία τους. Ένα βιβλίο που διαβάζεται, ξαναδιαβάζεται και ξαναδιαβάζεται…με πολλούς τρόπους, σε μια ιστορία που οι μικροί αναγνώστες μπορούν να συμμετέχουν κάθε στιγμή!

Σελίδες: 52

Ηλικία: 4+

AgiaNyxtaCov

«Πώς γράφτηκε η Άγια Νύχτα»

Συγγραφέας: Werner Thuswaldner

Εικονογράφηση: Robert Ιngpen

Μετάφραση: Πηνελόπη Καστρισίου

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Όλοι μας κάποια στιγμή τραγουδήσαμε, ακούσαμε και μάθαμε την «Άγια νύχτα», πόσοι όμως γνωρίζουμε πότε, από ποιους και πώς γράφτηκε αυτό το τραγούδι. Το βιβλίο αυτό ρίχνει φως στην ιστορία του τραγουδιού και μας την περιγράφει σαν ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι με υπέροχη εικονογράφηση. Η έκδοση συνοδεύεται κι από cd στο οποίο ο μπάσος Χριστόφος Σταμπόγλης τραγουδάει την «Άγια νύχτα» σε ειδική εικονογράφηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

dagkomenos

«Ο δαγκωμένος κουραμπιές»

Συγγραφέας: Γιάννης Σερβετάς

Εικονογράφηση: Θανάσης Τσαμπούκας

Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός, 2015

 

Ποιος δάγκωσε αυτόν τον κουραμπιέ; Μα φυσικά ο Άγιος Βασίλης! Και πώς το ξέρουμε; Μας το λέει ο αφηγητής της ιστορίας μας και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, αφού ο ίδιος είχε την τύχη να τον συναντήσει από κοντά και να του ζητήσει το πιο πολύτιμο δώρο! Να του πει μια ιστορία… Κι έτσι έγινε ο Άγιος Βασίλης χάρισε μια ιστορία στον αφηγητή μας όταν εκείνος ήταν παιδί και τώρα ήρθε η ώρα να τη μοιραστεί μαζί μας. Μια ιστορία με τάρανδους, ξωτικά, ζέστη, δώρα που θα φτάσουν ή δεν θα φτάσουν στην ώρα τους, γέλιο, αγωνία…μια ιστορία δηλαδή με τα όλα της, πλασμένη να ταιριάζει στη φαντασία των παιδιών…αλλά και των μεγάλων – μέρες που είναι!

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5-8

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top