Now Reading
Το πιο νόστιμο… διάλειμμα

Το πιο νόστιμο… διάλειμμα

Προτάσεις για εύκολα και υγιεινά σνακ για να έχουν μαζί τους στο σχολείο

Αν είστε από τις μαμάδες που θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο στη διατροφή των παιδιών τους και δεν ξετρελαίνονται με την ιδέα να αγοράζουν τα παιδιά τους φαγητό από το κυλικείο του σχολείου, εδώ σας έχουμε μερικές απλές ιδέες που πέρα από εύκολες είναι και υγιεινές!

Η δύναμη του Ποπάι

Η σπανακόπιτα παραμένει μία σταθερή αξία στις αγαπημένες διατροφικές συνήθειες των ελληνόπουλων – εδώ και πολλές δεκαετίες. Αν δεν είστε από τις νοικοκυρές που ανοίγουν φύλλο, θα βρείτε πολλές επιλογές για έτοιμο, ακόμα και βιολογικό, ακόμα και από αλεύρι ολικής αλέσεως. Από κει και πέρα οι επιλογές για τη γέμιση είναι πολλές, με σπανάκι μόνο, με σπανάκι και φέτα, με σπανάκι και άλλα εποχικά χορταρικά, ή και με περισσότερα από ένα λευκά τυριά. Άλλες μαμάδες αλείφουν το τελευταίο φύλλο με αβγό, άλλες μόνο με λάδι, άλλες το πασπαλίζουν με σουσάμι. Όπως και να επιλέξετε να τη φτιάξετε, η σπανακόπιτα είναι νόστιμη, ισορροπημένη και εξαιρετικά ωφέλιμη διατροφική επιλογή.

Θα σε κάνω σάντουιτς

Μια από τις πιο απλές και συνηθισμένες επιλογές για τις μαμάδες –και τα παιδιά– είναι τα σάντουιτς. Εδώ η ποικιλία είναι ασυναγώνιστη. Άσπρο ψωμί, μαύρο ψωμί, μπαγκέτα, φρατζολάκι, αραβική πίτα, ή και κρουασάν για πιο εκλεπτυσμένα γούστα, ή κουλούρι Θεσσαλονίκης για ελληνικό γκουρμέ. Ψημένο ή άψητο, άλλο ένα ερώτημα που η απάντηση είναι δική σας. Άψητα πάντως τα περισσότερα υλικά κρατάνε πιο πολύ τις βιταμίνες και τα ωφέλιμα συστατικά τους. Προτιμήστε τα σκληρά τυριά που διατηρούνται λίγο πιο εύκολα εκτός ψυγείου. Από αλλαντικά –που δεν είναι υποχρεωτικό σε ένα σάντουιτς– προτιμήστε τη βραστή γαλοπούλα. Προσθέστε ελιές, ντομάτα, αγγουράκι ή καρότο – κι ένα απολαυστικό σάντουιτς είναι έτοιμο. Οι επιλογές είναι τόσο πολλές που μπορεί κάθε μέρα να παίρνει μαζί του διαφορετικό κι έτσι να μην το βαριέται ποτέ!

Δείτε Επίσης
Υπάρχει μια δεξιότητα που ξεχωρίζει τα παιδιά που συνεχίζουν να προσπαθούν παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια – να πώς θα τα βοηθήσετε να την αποκτήσουν

Ένα μήλο την ημέρα

Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μήλο, μπορεί να είναι οποιοδήποτε φρούτο ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις του παιδιού σας. Φρούτα που καθαρίζονται και τρώγονται εύκολα, όπως τα μανταρίνια ή οι φράουλες, μπορεί να τα συνοδέψουν για  μεγάλο χρονικό διάστημα της σχολικής χρονιάς. Το καθαρισμένο πορτοκάλι είναι επίσης δημοφιλής επιλογή, όπως και το σταφύλι. Αλλά και τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια, τα δαμάσκηνα, τα μήλα, τα αχλάδια, κομμένα και καθαρισμένα ή όχι απαραίτητα, είναι νόστιμες, θρεπτικές και υγιεινές επιλογές. Και η λίστα αυτή είναι επίσης σχεδόν ανεξάντλητη.

Τέλος, άλλη μια εύκολη επιλογή σνακ που μπορεί να υπάρχει πάντα στην τσάντα του –αρκεί να μην υπάρχουν αλλεργίες– είναι ένα μπολάκι με ξηρούς ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, φουντούκια κ.ά.), αν μάλιστα τους ανακατέψετε με αποξηραμένα (μη ζαχαρωμένα) φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα, σύκα κ.ά.) τότε το διατροφικό όφελος είναι ακόμα υψηλότερο.    

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top