Now Reading
Το παράξενο και μαγικό «ταξίδι» της εγκυμοσύνης

Το παράξενο και μαγικό «ταξίδι» της εγκυμοσύνης

Και κάποια από τα περίεργα συμπτώματα που έχει η διαδρομή του

Παράξενα και υπέροχα πράγματα συμβαίνουν στο σώμα σας όταν είστε έγκυος. Μερικά από αυτά διαρκούν για πάντα –όπως πολύ φοβάμαι οι ραγάδες– ενώ άλλα ευτυχώς εμφανίζονται για λίγο και δεν μας απασχολούν μετά το πέρας της εγκυμοσύνης.

Πολλές από εμάς μπορεί να αντιμετωπίζουμε μια πρωινή αδιαθεσία ή ευαίσθητα στήθη, αλλά χάρη σε μια αύξηση στις ορμόνες εγκυμοσύνης, μπορεί να παρατηρήσετε και άλλες ασυνήθιστες παρενέργειες.

Κάθε έγκυος γυναίκα θα βιώσει αυτές τις αλλαγές με διαφορετικό τρόπο, εξηγούν οι γυναικολόγοι και διευκρινίζουν ότι οι περισσότερες αλλαγές είναι στο πρόγραμμα και ότι δεν υπάρχει λόγος να σας ανησυχήσουν.

Εδώ είναι μερικά αξιοπερίεργα συμπτώματα της εγκυμοσύνης – που είναι καλό να γνωρίζετε από πριν ότι θα σας εμφανιστούν για να είστε προετοιμασμένες.

Υπέροχα μαλλιά

Μια από τις πιο ευχάριστες αλλαγές είναι ότι τα μαλλιά σας θα φαίνονται περιποιημένα σαν να βγήκατε από το κομμωτήριο. Επίσης θα δείτε ότι θα έχετε λιγότερη απώλεια μαλλιών το διάστημα της εγκυμοσύνης. Τα μαλλιά σας μπορεί ακόμα να αλλάξουν υφή και όψη – σε πιο υγιή.

Ώρα για μανικιούρ

Με έναν αντίστοιχο τρόπο όπως παραπάνω με τα μαλλιά, και τα νύχια σας θα μεγαλώνουν πιο γρήγορα και θα γίνονται πιο μακριά.

Αλλαγή στον αφαλό

Το δέρμα στην κοιλιακή χώρα τεντώνεται με αποτέλεσμα μερικές φορές να αλλάξει ο αφαλός σας και να μοιάζει σαν κουμπί που είναι έτοιμο να πεταχτεί έξω. Μην ανησυχείτε συνήθως μετά τη γέννα επανέρχεται στην προηγούμενη θέση του.

Γιατί χρειάζομαι μεγαλύτερο νούμερο παπούτσι;

Γιατί μερικές φορές είναι πιθανό το πόδι σας να χρειαστεί μέχρι και δύο νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι. Συνήθως βέβαια αυτή η αύξηση εξηγείται σε σχέση με το πρήξιμο και μετά την εγκυμοσύνη θα χωράτε πάλι στο προηγούμενο νούμερο παπουτσιών. Καλό είναι πάντως να προμηθευτείτε άνετα υποδήματα που δεν θα σας στενεύουν.

Μου τρέχουν τα σάλια

Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μερικές φορές δημιουργείται υπερβολική έκκριση σάλιου και μπορεί να σας δημιουργηθεί η επιθυμία να φτύσετε. Δεν είναι όμως κάτι αφύσικο απλώς μπορεί να σας κάνει να νιώθετε λίγο άβολα.

Δείτε Επίσης

Δερματικές αλλαγές

Αυτές τώρα κυμαίνονται. Σε κάποιες γυναίκες η εγκυμοσύνη κάνει καλό και το δέρμα τους λάμπει, σε άλλες όμως μπορεί να φέρει επιδείνωση σε δερματικά προβλήματα που ήδη τις απασχολούσαν όπως η ακμή ή το έκζεμα. Αναζητήστε κατάλληλες θεραπείες που θα σας ανακουφίσουν.

Η γραμμή της εγκυμοσύνης

Ή αλλιώς linea nigra είναι μια σκούρα γραμμή που μπορεί να εμφανιστεί στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης κι είναι αποτέλεσμα διαταραχών μελάγχρωσης του δέρματος. Κι αυτή επίσης θα εξαφανιστεί μετά τη γέννα.

Πιο ευαίσθητο ανοσοποιητικό

Μπορεί να ανακαλύψετε ότι φτερνίζεστε πιο εύκολα – το ανοσοποιητικό σας είναι από τη μία σε εγρήγορση αλλά από την άλλη έχει μπει στον αυτόματο καθώς προσπαθεί να πείσει τον οργανισμό σας ότι το μωρό δεν είναι ένας ξένος οργανισμός που το απειλεί… ώστε να μην εναντιωθεί στο έμβρυο και το αποβάλει. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να έχετε μικρότερες άμυνες και να είστε πιο επιρρεπείς σε ιώσεις και κρυώματα. Καλό θα είναι το πρώτο διάστημα να φυλάγεστε. Να αποφεύγετε κλειστούς και συνωστισμένους χώρους, να τρώτε καλά, να παίρνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και να ξεκουράζεστε αρκετά για να μπορείτε να έχετε ένα όσο πιο ισχυρό οργανισμό γίνετε.

Αν υπάρξουν συμπτώματα που σας δυσκολεύουν ή σας κάνουν να νιώθετε περίεργα, μην αμελήσετε να τα συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας – κάθε γυναίκα βιώνει την εγκυμοσύνη με τον δικό της διαφορετικό τρόπο και είναι η φάση της ζωής σας κατά την οποία πρέπει να ακούτε πολύ προσεχτικά το σώμα σας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top