Now Reading
Το παιχνίδι των ερωτήσεων που κάνει τους μπαμπάδες καλύτερους

Το παιχνίδι των ερωτήσεων που κάνει τους μπαμπάδες καλύτερους

Όσες ερωτήσεις προσθέσετε στη μέρα / και στη λίστα σας – τόσο το καλύτερο για εσάς και τα παιδιά!

Στα παιδιά αρέσει να κάνουν ερωτήσεις – αλλά τους αρέσει να παίζουν και παιχνίδια με ερωτήσεις. Άλλωστε ένα μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας της μάθησης στηρίζεται στις ερωτο-απαντήσεις.

Ένα διαδεδομένο παιχνίδι ερωτήσεων που τους αρέσει να παίζουν μεταξύ τους –ειδικά όταν προσπαθούν να γνωρίσουν κάποιον ή να κάνουν έναν νέο φίλο– είναι το «τι προτιμάς;».

Πώς παίζεται; Με ερωτήσεις δυαδικού τύπου –που βάζουν δηλαδή κάθε φορά ένα δίλημμα– και αυτός που απαντάει πρέπει να πει τι προτιμάει περισσότερο από τα δύο που κάθε φορά αναφέρονται στην ερώτηση.

Το παιχνίδι παίζεται εναλλάξ. Αυτός που απαντάει θέτει μετά την επόμενη ερώτηση και ούτω καθεξής..

Οι ερωτήσεις που μπορούν να γίνονται είναι άπειρες – κι είναι κυριολεκτικά ένα παιχνίδι που μπορεί να μην τελειώσει ποτέ.

Είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος και διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουν οι μπαμπάδες τα παιδιά και τα παιδιά τους μπαμπάδες!

Είναι ένα επίσης αποτελεσματικό εργαλείο επίλυσης συγκρούσεων, αλλά και επιτυχημένης επικοινωνίας.

Τα παιδιά θα σας εκπλήξουν με την ευρηματική τους φαντασία – τόσο ως προς τις απαντήσεις τους όσο και ως προς τις ερωτήσεις.

Μπορείτε να το εισάγετε σε σταθερή βάση στην καθημερινότητά σας και να βάλετε ένα όριο των 10 ερωτήσεων ο καθένας – γιατί καμιά φορά γίνεται εθιστικό.

Αλλά μπορείτε να το παίζετε κι όποτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για συγκεκριμένο σκοπό: όπως να μάθετε τι συμβαίνει/ τι νιώθουν / τι τους έχει ενοχλήσει – όταν δεν έχουν διάθεση να πουν ευθέως ή μπορεί και τα ίδια να μην ξέρουν τι ακριβώς τους συμβαίνει.

Επίσης ως μπαμπάδες μπορείτε να τους κάνετε ερωτήσεις που αφορούν το κομμάτι της γονεϊκότητας.

Δείτε Επίσης

Όπως: «τι προτιμάς να παίζουμε» «προτιμάς να παίξουμε σπίτι ή να πάμε βόλτα» «προτιμάς να μιλήσουμε τώρα ή αργότερα»

Το ίδιο παιχνίδι παίζεται επίσης με μια λίγο διαφορετική εκδοχή «αν ήσουν… τι θα ήθελες να είσαι» που επίσης είναι ανεξάντλητο και μπορεί να αφορά αστείες και διασκεδαστικές ερωτήσεις αλλά εξίσου μπορεί να επεκταθεί (διακριτικά) και σε πιο σοβαρά και ειδικά θέματα.

Είναι ένας τρόπος, ένα παιχνίδι, που ακριβώς επειδή στηρίζεται στις αρχές του παιχνιδιού, μπορεί να το αρχίσετε από όταν είναι ακόμα πολύ μικρά – όταν είναι στην ηλικία όπου απαντούν αυτόματα κι αυθόρμητα ή βάζουν τη φαντασία τους σε δράση. Αλλά μπορείτε να το εισάγετε ανά πάσα στιγμή.

Όσο πιο συχνά το χρησιμοποιείτε ωστόσο και όσο πιο νωρίς, θα βάλετε γερά θεμέλια στην επαφή και στην επικοινωνία της σχέσης σας.

(εννοείται ότι τα ίδια ισχύουν και για τις μαμάδες!)    

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top