Now Reading
Το λέει η επιστήμη: Μια «βόλτα» 5 λεπτών μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί πιο γρήγορα

Το λέει η επιστήμη: Μια «βόλτα» 5 λεπτών μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί πιο γρήγορα

Νέα έρευνα δείχνει ότι μια συγκεκριμένη (αλλά απλή!) ρουτίνα θα μπορούσε να βοηθήσει τους γονείς να κοιμίσουν ένα μωρό που κλαίει

Μια νέα μελέτη στο Current Biology έχει τη δική της συνταγή επιτυχίας που οι συγγραφείς λένε ότι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να κοιμηθούν τα μωρά που κλαίνε.

Η ερευνήτρια Kumi Kuroda, που ηγήθηκε της μελέτης, μέτρησε τον τρόπο με τον οποίο το κλάμα του μωρού επηρεαζόταν όταν κρατούνταν, μεταφερόταν και το ξάπλωναν.

Η ομάδα της λέει ότι η «απόκριση μεταφοράς», η οποία περιλαμβάνει μια σειρά διαδικασιών, λειτούργησε για να ηρεμήσει τα βρέφη και να μειώσει τους καρδιακούς παλμούς τους – και τα ευρήματά τους μπορούν να εφαρμοστούν για να σας βοηθήσουν να κάνετε τη μεταφορά στην κούνια αποτελεσματική.

(Πιθανότατα ξέρετε πόσο σκληρά μπορεί να πάει η «μεταφορά». Μετακινείτε αυτό το μωρό στη γη των γλυκών ονείρων και μετά προσπαθείτε να το τοποθετήσετε στην κούνια τους… τότε, πουφ, ξυπνά και πρέπει να το κάνετε ξανά. Πιθανώς να κλαίει και πάλι!)

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μηχανήματα ΗΚΓ και βιντεοκάμερες για να συγκρίνουν τις αλλαγές στους καρδιακούς παλμούς των βρεφών καθώς οι άνθρωποι έκαναν δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα μικρά να κοιμηθούν. Κουβαλούσαν μωρά, τα έσπρωχναν σε καρότσια και τα κρατούσαν καθισμένοι. Στη συνέχεια κατέγραψαν τα δεδομένα για να εξετάσουν τα μοτίβα.

Πώς να κοιμίσετε ένα μωρό, σύμφωνα με την επιστήμη

Τι λειτούργησε καλύτερα; Το περπάτημα για πέντε λεπτά προώθησε τον ύπνο για τα μωρά που έκλαιγαν. Όλα τους σταμάτησαν να κλαίνε και είχαν πιο αργούς καρδιακούς παλμούς μετά από μια βόλτα 5 λεπτών – και περίπου τα μισά από αυτά κοιμόντουσαν πριν τα 5 λεπτά. Αλλά το περπάτημα δεν βοήθησε τα μωρά που ήταν ήδη ήρεμα να κοιμηθούν.

Και το να κάθεσαι και να κρατάς μωρά που κλαίνε χωρίς να περπατάς; Οι ερευνητές λένε ότι δεν τα βοήθησε να ηρεμήσουν – στην πραγματικότητα, οι καρδιακοί παλμοί των μωρών έτειναν να ανεβαίνουν και συνέχιζαν να κλαίνε.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι καρδιακοί παλμοί των μωρών αυξάνονταν εάν ο φροντιστής γύριζε ή σταματούσε να περπατάει. Ο χωρισμός ωστόσο από το άτομο ήταν το πιο σημαντικό. (Αυτή είναι η ρίζα του γιατί «η μεταφορά» είναι τόσο δύσκολη, σωστά;)

Αλλά αν οι γονείς κάθονταν και κρατούσαν το μωρό τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά το περπάτημα για να ηρεμήσουν, η μεταφορά στην κούνια για να κοιμηθεί ήταν πιο επιτυχημένη.

Περπατήστε και μετά καθίστε

Όταν το μωρό σας ταράζεται και δεν μπορεί να κοιμηθεί, η Δρ. Kuroda συνιστά στους φροντιστές να το μεταφέρουν ενώ περπατάνε για 5 λεπτά (αποφεύγοντας τις απότομες κινήσεις). Στη συνέχεια, καθίστε με το μωρό για 8 λεπτά και μετά βάλτε το βρέφος να κοιμηθεί. Αυτή η διαδικασία των 13 λεπτών είχε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ύπνο του μωρού στη μελέτη.

Μερικά tips ακόμα που θα σας βοηθήσουν σε αυτή τη ρουτίνα ύπνου

Δείτε Επίσης

Περπατήστε σε ένα καθαρό, επίπεδο εσωτερικό περιβάλλον.

Στηρίξτε το κεφάλι του μωρού και κρατήστε το άνετο στην αγκαλιά σας. Ένας μάριπος ή ένα πορτ-μπεμπέ μπορεί να βοηθήσει (αλλά θα χρειαστεί να μεταφέρετε το βρέφος από αυτό για να το βάλετε στην κούνια του).

Διατηρήστε σταθερό ρυθμό βαδίσματος.

Μην τρέχετε ή πηδάτε.

Εάν το μωρό εξακολουθεί να κλαίει μετά από 5 έως 10 λεπτά μεταφοράς, σταματήστε να περπατάτε και ελέγξτε την ευεξία του μωρού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top