Now Reading
To childit.gr προτείνει βιβλία-δώρα φαντασίας!

To childit.gr προτείνει βιβλία-δώρα φαντασίας!

Κι αυτή τη χρονιά ζήστε μαγικά διαβάζοντας υπέροχα παιδικά βιβλία!

«Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο»

Συγγραφέας: Δημήτρης Κ. Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση: Γιάννης Πουρνάρας

Εκδόσεις: Πάπυρος, 2018

Προσέξτε πώς θα πιάσετε αυτό το βιβλίο γιατί κολλάει από το σιρόπι της Μελίκας Δίπλας, επίσης φροντίστε να μη φτερνιστείτε καθώς το διαβάζετε γιατί μπορεί να γεμίσετε άχνη ζάχαρη, κάτι βέβαια που θα γίνει έτσι κι αλλιώς αφού κι εσείς να το αποφύγετε θα φτερνιστεί εν τέλει η Κούλα Μπιέ, ενώ αν έχετε αλλεργία στα καρύδια τότε με τον Μπέλο Μακάρονο.

Αν αναρωτιέστε πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι γλυκοί ήρωες, η απάντηση είναι στο ζαχαροπλαστείο «Το Κάλλιστον» του Χρήστου Σιροπιαστού, αλλά όχι για πολύ καθώς θα αποδράσουν, για πού; Αν σας αρέσουν οι περιπέτειες τότε γρήγορα γυρίστε σελίδα…

Ένα υπέροχο βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την μπουκιά, εχμ… την ανάσα εννοούσα!

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

 

«Ο μαγικός τάρανδος της Όλι»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Νίκολα Κιλέν

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2017

Είναι νύχτα και η μικρή ηρωίδα του βιβλίου η Όλι κοιμάται, όμως ένας ήχος σαν «γκλιν γκλιν γκλον» την ξυπνάει και βγαίνει με το έλκηθρό της στο χιόνι για να ανακαλύψει από πού ακούγεται. Ένας τάρανδος έχει χάσει το κολάρο του και η Όλι θα προσπαθήσει να του το ξαναβάλει και τότε… ετοιμαστείτε να ζήσετε μια μαγική περιπέτεια!

Εντυπωσιακή εικονογράφηση που ζωντανεύει αυτό το υπέροχο παραμύθι και φέρνει στις σελίδες του την ατμόσφαιρα των γιορτών όπως τις ονειρεύονται τα παιδιά… κάθε ηλικίας!

Σελίδες: 24

Ηλικία: 3+

 

«Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα»

Συγγραφέας: Κατερίνα Μαρκαδάκη

Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

Εκδόσεις: Διόπτρα, 2018

Τα γνωστά και αγαπημένα τερατάκια (το Διαφορετικό, το Στρουμπουλό, και το Σπάταλο) της Κατερίνας Μαρκαδάκη επιστρέφουν και μαζί με νέα τερατάκια αυτή την φορά (το Ζηλιάρικο, το Καλόκαρδο και το Νυσταγμένο) θα ζήσουν μια ολοκαίνουργια περιπέτεια προσπαθώντας να βοηθήσουν τον Άγιο Τερατοσίλη να βρει τα χαμένα γράμματα των Τερατουγέννων που κάποιος με τρόπο εξαφάνισε…

Ταξιδεύουμε στη χιονισμένη Τερατοχώρα και διαβάζουμε ένα υπέροχο παραμύθι που εξυμνεί την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Σελίδες: 40

Ηλικία: 3+

 

«Η ορχήστρα διηγείται: Ο Καρυοθραύστης»

Διασκευαστής: Katy Flint

Εικονογράφηση: Jessica Courtney-Tickle

Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη

Εκδόσεις: Πατάκη, 2018

Η κλασική ιστορία μπαλέτου ζωντανεύει σε μια υπέροχη έκδοση που συνδυάζει τη μαγεία της ανάγνωσης με την απόλαυση της μουσικής.

Ένα βιβλίο που σε κάθε σελίδα αντιστοιχεί και μια νότα με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, και έτσι ο Βασιλιάς των Ποντικών, η Νεράιδα των Ζαχαρωτών και όλοι οι ήρωες της ιστορίας   με τη δύναμη της φαντασίας παρουσιάζονται μπροστά μας να χορεύουν…

Ένα τέλειο δώρο για τις γιορτές και όχι μόνο!

Σελίδες: 22

Ηλικία: 3+

«Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη»

Συγγραφέας: Κατερίνα Ζωντανού

Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017

Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει τα δώρα ώσπου ο σάκος του πιάνεται κάπου, σκίζεται και τα τελευταία δώρα πέφτουν στη γη. Προσπαθώντας να βρει μια λύση για τα παιδιά των οποίων χάθηκαν τα δώρα, αποφασίζει να γράψει και να τους στείλει από ένα γράμμα! Τα παιδιά χαίρονται πολύ με το γράμμα που λαμβάνουν από τον Άγιο Βασίλη, άλλωστε τι καλύτερο δώρο υπάρχει!

Ένα έξυπνο παραμύθι για την αγάπη, την τρυφερότητα, τη γενναιοδωρία – η οποία δεν πρέπει να εξαντλείται τις μέρες των εορτών μόνο.

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

 

«Το ρολόι του Αϊ-Βασίλη»

Συγγραφέας: Βασιλική Μαύρου

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού

Εκδόσεις: Σαΐτης, 2017

Το να νιώθεις ότι έχεις τον χρόνο στα χέρια σου σε κάνει σίγουρα να αισθάνεσαι ξεχωριστός, αυτός όμως δεν είναι λόγος για να θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από τους άλλους και να συμπεριφέρεσαι αλαζονικά γιατί τότε θα επέλθει η τιμωρία. Αυτό συμβαίνει και με τον Ταγκ, τον καλικάντζαρο που είναι υπεύθυνος για το ρολόι του Αϊ-Βασίλη, όμως η τιμωρία του θα βάλει όχι μόνο τον ίδιο σε μπελά αλλά και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη και το μοίρασμα των δώρων…

Τη συνέχεια θα τη διαβάσετε στο πρωτότυπο αυτό βιβλίο με την ιδιαίτερα έξυπνη ιστορία!

Σελίδες: 24

Ηλικία: 6+

 

«Τι θα έκανα αν ήμουν Αϊ-Βασίλης. Εορταστικό μανιφέστο για μικρούς και μεγάλους»

Συγγραφέας: Τατιάνα Ζωγράφου

Εικονογράφηση: Μαρία Μπαχά

Εκδόσεις: Καλέντης, 2016

Ο Άγης και η Λεωνή, δύο παιδιά, αναρωτιούνται τι θα έκαναν αν ήταν εκείνα Άγιος Βασίλης και η Τατιάνα Ζωγράφου με τον χαρακτηριστικό παραμυθητικό της τρόπο φτιάχνει μια εξαιρετική ιστορία που η Μαρία Μπαχά ζωντανεύει με τις εκπληκτικές ζωγραφιές της.

Ένα βιβλίο για την αληθινή σημασία τού τι είναι δώρο. Όταν παύει να είναι κάτι υλικό και εφήμερο αλλά όταν οι ουσιαστικές ανάγκες του κόσμου μπορούν να γίνουν επιθυμίες με ουσία και νόημα για όλους. Ένα επαναστατικό παραμύθι που θα σας συναρπάσει και πέρα από τις μέρες των εορτών.

Δείτε Επίσης

Αλήθεια, εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν Άγιος Βασίλης;

Σελίδες: 32

Ηλικία: 5+

 

«Ο σάκος του Αη-Βασίλη – Αλφαβητάρι με δραστηριότητες και παιχνίδια»

Συγγραφέας: Θεοδώρα Τσιβούλη

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Επιμέλεια-πρόλογος: Τασούλα Τσιλιμένη

Εκδόσεις: Διάπλαση, 2014

Ναι αυτός ο σάκος του Άγιου Βασίλη είναι διαφορετικός από άλλες χρονιές, καθώς για δώρα περιέχει τα 24 γράμματα της αλφαβήτας κι επίσης έχει και πολλές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα μικρά παιδιά τώρα στις διακοπές τους – καθώς η γνωστική διαδικασία είναι διασκέδαση όταν διαβάζεται σαν παραμύθι και όταν γίνεται παιχνίδι!

Σελίδες: 80

Ηλικία: 4+

 

«Άγιος Βασίλης κατά λάθος»

Συγγραφέας: Tom McLaughlin

Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε., 2018

Κι ένα βιβλίο για πιο μεγάλα παιδιά. Ταξίδι στο Λονδίνο όπου ο Άγιος Βασίλης έχει πάθει αμνησία και τώρα ποιος θα μοιράσει τα δώρα;

Έξυπνο, σπαρταριστό, πρόκειται για μια χιουμοριστική ιστορία που διαβάζεται σαν να βλέπεις μπροστά σου ένα κινηματογραφικό έργο. Γρήγορο και διασκεδαστικό, θα βάλει και τους γονείς στον πειρασμό να το διαβάσουν!

Σελίδες: 240

Ηλικία: 12+

 

 

 

«Λευκή Πρωτοχρονιά»

Συγγραφέας: Xact

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

Η Πρωτοχρονιά γίνεται ακόμα πιο όμορφη και ονειρεμένη όταν έχει χιονίσει!

Σε μια Λευκή Πρωτοχρονιά μας ταξιδεύουν λοιπόν οι σελίδες και οι ιστορίες αυτού του βιβλίου, από τις οποίες ωστόσο δεν λείπει η θαλπωρή και η ζεστασιά που αυτές οι μέρες χρειάζονται και κάνουν την ανάγνωση την πιο αγαπημένη ασχολία μικρών και μεγάλων για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά με αρκετή δόση φαντασίας!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top